Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι - Σε ποιες περιοχές της Αθήνας θα βρέξει;

Νέα επιδείνωση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι - Σε ποιες περιοχές της Αθήνας θα βρέξει;

Μικρή βελτίωση φαίνεται πως έδειξε ο καιρός, μιας και το σκηνικό αλλάζει και πάλι μετά το μεσημέρι με βροχές να σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Αθήνας να "πλημμυρίζουν".

Ο καιρός στην Αθήνα χθες Δευτέρα ήταν άστατος, με την κακοκαιρία και την έντονη βροχή που ξέσπασε στην Αθήνα να προκαλεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Ρίξτε και μια ματιά στην πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες μέρες και την κακοκαιρία.

Σημαντικές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τα εντονότερα φαινόμενα σημειώθηκαν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, καθώς και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Για σήμερα, λοιπόν, Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, ο καιρός στην πρωτεύουσα προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: protothema.gr

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Θα δούμε μέχρι και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού μόλις εκδόθηκε από την ΕΜΥ και θα δούμε μέχρι και χαλάζι! Ποιες περιοχές επηρεάζονται περισσότερο και πόσο θα κρατήσει; Μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία, μπόρα είναι και σίγουρα θα περάσει!

Σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που έχει εκδώσει, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί σήμερα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία θα επηρεάσει:

Σήμερα Κυριακή (08-03-2020)

Από το απόγευμα την κεντρική, βαθμιαία την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Αύριο Δευτέρα (09-03-2020)

α) Την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα τη Θράκη.

β) Τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα.

γ) Αρχικά τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.

δ) Από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Μεταφορά σκόνης

Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται την Κυριακή 08/03 και τη Δευτέρα 09/03 στη χώρα μας, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί και παρουσιάζει τις εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης με βάση το προγνωστικό μοντέλο WRF-CHEM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία, η οποία ευνοεί τη δημιουργία ισχυρών ανέμων νότιας διεύθυνσης.

Το κύμα σκόνης αναμένεται να επηρεάσει ακόμα και περιοχές της Βορείου Ελλάδος, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας 09/03.

protothema.gr

Τι είχε αναφέρει η ΕΜΥ στο προηγούμενο έκτακτο δελτίο καιρού; Διαβάστε εδώ αναλυτικά για όλες τις περιοχές