Σεισμός στην Πάργα: "Το σπίτι μου είναι βομβαρδισμένο" - Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος

Τι λέει κάτοικος στο Καναλάκι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Πάργα:

Ζημιές προκάλεσε ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή στην Πάργα, με κάτοικο από το Καναλάκι (σ.σ. όπου καταγράφτηκαν και οι περισσότερες ζημιές) να μιλά στην ιστοσελίδα για την ισχυρή δόνηση. Δείτε μάλιστα και το βίντεο από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ειδικότερα άντρας που μένει στο χωριό Καναλάκι μίλησε στο protothema.gr για την ισχυρή σεισμική δόνηση, που στο συγκεκριμένο μέρος είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν (ευτυχώς ελαφρά) τρεις άνθρωποι.

"Όταν έγινε ο πρώτος σεισμός στις δώδεκα τη νύχτα (σ.σ. ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ) δεν φοβήθηκα. Αλλά όταν έγινε ο δεύτερος σεισμός, στις τρεις τα ξημερώματα πεταχτήκα από το κρεβάτι μου. Έπεφταν σοβάδες, κάδρα, τα πράγματα από τα ντουλάπια και τις βιβλιοθήκες, έπεφταν πιάτα και ποτήρια. Κουνιόταν όλο το σπίτι και με είχε πιάσει πανικός [... ] Με το σεισμό κόπηκε το ρεύμα και προσπαθούσα με ένα κερί να καταλάβω τι έχει συμβεί μέσα στο σπίτι. Το σπίτι μου είναι βομβαρδισμένο.Έχει ρωγμές παντού και έκανα μια ώρα να καθαρίσω τους σοβάδες και τα χώματα που είχαν πέσει" είπε χαρακτηριστικά για τον σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή.

Σοκάρει η μαρτυρία για τον σεισμό στην Πάργα - Η στιγμή που χτυπούν τα Ρίχτερ

Ο κάτοικος είπε ακόμα ότι λόγω του κορωνοϊού δεν μπορεί να καλέσει κάποιον να τον βοηθήσει ενώ οι εικόνες που έρχονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι ενδεικτικές της έντασης της σεισμικής δόνησης

"Τώρα καθαρίζω την κουζίνα και προσπαθώ να βάλω τα πράγματα στη θέση τους . Από τις τρεις τα ξημερώματα παλεύω να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Δεν μπορώ να φέρω άνθρωπο στο σπίτι για να με βοηθήσει γιατί ειμαι μεγάλη γυναίκα και φοβάμαι για τον κορωνοιό. Ευτυχώς που δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές" πρόσθεσε ακόμα ο κάτοικος στην ίδια ιστοσελίδα.

Δείτε και τα βίντεο από τον σεισμό