Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη - Θετικές τρεις νοσηλεύτριες

Σε ποιο νοσοκομείο βρέθηκαν;

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη - Θετικές τρεις νοσηλεύτριες
Ενημέρωση 07.04.2020 09:20
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε στην Θεσσαλονίκη καθώς βρέθηκαν θετικές τρεις νοσηλεύτριες στον κορωνοϊό! Σε ποιο νοσοκομείο εντοπίστηκαν και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την κατάστασή τους;

Πρόκειται για νοσηλεύτριες του νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, οι οποίες βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό, όπως αποκάλυψαν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Οι δύο από αυτές εργάζονταν στην Πνευμονολογική κλινική και η τρίτη στην Β’ Χειρουργική. Να σημειωθεί ότι από την ημέρα που το “Παπανικολάου” ορίστηκε ως νοσοκομείο αναφοράς, οι συγκεκριμένες κλινικές λειτουργούσαν αποκλειστικά για τον κορωνοϊό. Έλληνας ναυτικός ωστόσο έγινε γνωστό σήμερα πως πέθανε επίσης, σε νοσοκομείο του Μεξικού.

Το μοναδικό σύμπτωμα της νόσου που έχουν εμφανίσει μέχρι στιγμής οι τρεις νοσηλεύτριες είναι ο πυρετός.“Μέχρι το Σάββατο (σ.σ. 04.04.2020) οι τρεις αυτές συνάδελφοί μας εργάζονταν κανονικά. Η είδηση ότι νόσησαν έχει προκαλέσει ανησυχία στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών τους και να μπούνε αρκετοί συνάδελφοι σε καραντίνα. Δεν υπάρχει επαρκές προστατευτικό υλικό και δεν γίνονται, όπως έχουμε ζητήσει, συχνοί εργαστηριακοί έλεγχοι στο προσωπικό” δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: athensmagazine.gr

Εκτός από την Θεσσαλονίκη και τις νοσηλεύτριες, δείτε τα κρούσματα κορωνοϊού στον πληθυσμό

Με περίπου 161 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (έναντι 102 την προηγούμενη εβδομάδα), η Ελλάδα έχει μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 75η θέση παγκοσμίως (έναντι της 66ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου).

Βρίσκεται επίσης στην 23η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ των 27 κρατών μελών) και μόλις στην 18η θέση στην ευρωζώνη.

Από τα 19 κράτη της ευρωζώνης, μόνο η Σλοβακία έχει λιγότερα από την Ελλάδα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 154, συνεπώς η Ελλάδα βρίσκεται ελαφρά πάνω από το διεθνή μέσο όρο

Η χώρα μας (η μέτρηση αφορούσε μέχρι και το 68ο θύμα) βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό των θυμάτων της νόσου, από την 28η θέση πριν μια εβδομάδα. Είναι επίσης 14η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δέκατη στην ευρωζώνη σε απόλυτο αριθμό θανάτων λόγω Covid-19.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και στη Νάξο - Ποιος είναι;

Κορωνοϊός: Έλληνας ναυτικός πέθανε σε νοσοκομείο του Μεξικού

Share