Κυριάκος Μητσοτάκης: "Αυτό το Πάσχα θα..." - Η νέα ανάρτηση του πρωθυπουργού

Τι έγραψε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ένα δυνατό μήνυμα για το Πάσχα και την Ανάσταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μας στέλνει τις ευχές του μέσα από την κάρτα που ανέβασε στο Facebook.

Μεγάλο Σάββατο σήμερα και ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό. Ειδικότερα ο ίδιος έκανε μια ανάρτηση με την ευχετήρια κάρτα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε χαρακτηριστικά:

Αυτό το Πάσχα, ας κάνουμε πράξη την αγάπη προς τους συμπολίτες μας, με ευθύνη προς την κοινωνία. Μένουμε σπίτι, για να ανταμώσουμε και πάλι όταν περάσει ο κίνδυνος. Καλή Ανάσταση σε όλους! Να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός έκανε χθες και επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Δείτε ωστόσο μετά τις ευχές για Καλή Ανάσταση και το μήνυμα που έστειλε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για νέο επίδομα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι με τον χρόνο που κερδήθηκε επιτευχθεί η θωράκιση του ΕΣΥ, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει καμία επανάπαυση. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά, και πάντα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι λένε ότι θα γίνει σταδιακά από αρχές Μάη.

Επίσης θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε ανέργους, ενώ ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το πότε θα αρχίσει η άρση των μέτρων.

«Σήμερα, ανακοινώνω μία ακόμη πρωτοβουλία προς μία ειδική ομάδα του πληθυσμού: Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι της πατρίδας μας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Προσοχή, όμως: Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Γιατί η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021. Και, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας.

Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες. Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα."