Σεισμός 4,7 Ρίχτερ τώρα στην Κω

Μεγάλη ανησυχία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ τώρα στην Κω

Ισχυρός σεισμός ύψους 4,7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε μόλις τώρα στην Κω, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν τη μεγάλη ανησυχία τους για το πόσο δυνατή ήταν η σεισμική δόνηση και για το αν έχουν υπάρξει υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τον Κέφαλο της Κω στο κεντρικό Αιγαίο σε μεγάλο εστιακό βάθος (114 χιλιόμετρα).

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15.08 την Κυριακή 10 Μαΐου με επίκεντρο το κεντρικό Αιγαίο. Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τον Κέφαλο της Κω και 112 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη της Ρόδου.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 4,7 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στις 114 χιλιόμετρα, ενώ μεγάλη ανησυχία έχει ξεσπάσει και για τις σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη. Δείτε εδώ λεπτομέρειες από τον σεισμό που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σεισμός στην Κω

Πηγή: ethnos.gr

Πέρα από τον σεισμό στην Κω, ισχυρός σεισμός σημειώθηκε και στη Ζάκυνθο

Δυνατή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου στις 13.52 στην θαλάσσια περιοχή 69 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου και δυτικά των νήσων Στροφάδων. Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ο σεισμός είχε ένταση 4,4 Ρίχτερ και 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και 4,6 Ρίχτερ και 2 χιλιόμετρα βάθος σύμφωνα με το Μεσογειακό Κέντρο Σεισμολογίας.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο, σεισμός σημειώθηκε και στην Σαντορίνη ο οποίος ταρακούνησε το νησί για τα καλά. Τι λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση που «έσκασε» στο νησί;

Λίγες ώρες νωρίτερα έγινε σεισμός και στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ;

Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.39 το μεσημέρι του Σαββάτου. Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 119 χλμ νότια της Άρβης και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Σεισμός Κρήτη

Ωστόσο, «έσκασε» και σεισμός 5,1 Ρίχτερ και υπήρξε ένα νεκρός, αλλά και αρκετοί τραυματίες. Δείτε αναλυτικά όλα όσα σημειώθηκαν.