Κορωνοϊός: Καμπανάκι κινδύνου στην Ουχάν - Πρώτο κρούσμα μετά από 1 μήνα

Μεγάλη ανησυχία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Καμπανάκι κινδύνου στην Ουχάν - Πρώτο κρούσμα μετά από 1 μήνα

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε για ακόμα μία φορά στην Ουχάν μιας και έγινε γνωστό, πως μετά από έναν ολόκληρο μήνα, σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, στην πόλη απ' όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο ιός.

Συναγερμός επικρατεί στην Ουχάν, με τον κορωνοϊό να επανέρχεται ύστερα από ένα μήνα, αφού η Κίνα ανακοίνωσε πως βρέθηκε κρούσμα του φονικού στην περιοχή, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Αυτή η μεγάλη μητρόπολη των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων, που είχε τεθεί από τα τέλη Ιανουαρίου και για περισσότερο από δύο μήνες σε καραντίνα, πλήρωσε ιδιαίτερα βαρύ τίμημα στον ιό, που μόλυνε σχεδόν 83.000 ανθρώπους και προκάλεσε 4.633 θύματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ στη Λάρισα σήμανε επίσης κίνδυνος, αφού ένα βρέφος βρέθηκε θετικό στον ιό στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Ενώ η Ουχάν δεν είχε καταγράψει καμία νέα μόλυνση από τις 3 Απριλίου, ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα οι παραλίες γέμισαν με κόσμο. Δείτε φωτογραφίες από σήμερα.

Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών, κάτοικο της περιοχής Ντογνκσιχού στο βορειοδυτικό τμήμα της Ουχάν, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Το επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου στη συνοικία αυτή αυξήθηκε από «χαμηλό» σε «μέσο», διευκρίνισαν.

Η Γουχάν χαρακτηρίζεται περιοχή «χαμηλού» κινδύνου μετά την άρση της καραντίνας στις 8 Απριλίου και η δραστηριότητα στην πόλη έχει επανέλθει σταδιακά.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία την Τετάρτη, όλοι φορώντας μάσκα και τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα -- έπειτα από τέσσερις μήνες αναγκαστικών διακοπών εξαιτίας του ιού.

Εκτός από το περιστατικό στην Ουχάν, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 13 νέα περιστατικά Covid-19 στην επικράτειά της. Είναι η πρώτη φορά από την 1η Μαΐου που η χώρα ανακοινώνει διψήφια αύξηση του αριθμού των μολύνσεων μέσα σε ένα 24ωρο.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η πόλη Σουλάν τέθηκε σε καραντίνα.

Χθες η Κίνα παραδέχθηκε πως η πανδημία αποκάλυψε τα «κενά» στο κινεζικό σύστημα υγείας και πρόληψης μολυσματικών ασθενειών. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν εν μέσω επικρίσεων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ενώ στην Ουχάν εντοπίστηκε νέο κρούσμα, στη Μ. Βρετανία πέθανε ένα βρέφος από κορωνοϊό

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση που κυκλοφόρησε και αναφέρει πως ανάμεσα στα 626 νέα θύματα του κορωνοϊού στη Βρετανία, βρίσκεται και ένα βρέφος έξι εβδομάδων, το οποίο πέθανε μετά από μάχη που έδωσε με τον πανίσχυρο ιό που έχει «σαρώσει» την περιοχή.

Ένα βρέφος έξι εβδομάδων, που κατέληξε σε νοσοκομείο της Αγγλίας, ήταν μεταξύ των 626 θυμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές σήμερα, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται, πλέον, σε 31.241. Σε αυτό τον αριθμό, περιλαμβάνονται ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομεία, όπως και σε άλλες νοσηλευτικές δομές.

Σε ότι αφορά το βρέφος, το NHS Αγγλίας, έκανε γνωστό πως έπασχε από σοβαρό νόσημα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν αυτό είχε εντοπιστεί ήδη κατά την κύηση ή μετά από τη γέννηση, ωστόσο ελπίδα σωτηρίας δίνει το νέο φάρμακο. Δείτε τι αποτελέσματα έχει.

Κορωνοϊός νεκρό βρέφος

Στην Αγγλία, 332 ήταν οι άνθρωποι που πέθαναν σε νοσοκομεία, με τον μεγαλύτερο σε ηλικία να είναι 103 ετών, ενώ οι 22 ήταν μεταξύ 40 και 96 ετών χωρίς γνωστά υποκείμενα νοσήματα. Στην Ουαλία, έχασαν τη ζωή τους 28 άτομα, στη Βόρεια Ιρλαδία 5 και στη Σκωτία 49.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.649 σε μία ημέρα έως τις 9 το πρωί της Παρασκευής, φτάνοντας τα 211.364.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων φορέων του ιού μειώθηκε κατά 900 σε μία ημέρα, πέφτοντας στους 11.788. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 18% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: protothema.gr