Κορωνοϊός: Χωρίς καραντίνα οι τουρίστες στην Ελλάδα

Η ανακοίνωση του υπουργού

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Χωρίς καραντίνα οι τουρίστες στην Ελλάδα

Μέσα από δηλώσεις που έκανε ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανακοίνωσε πως με την κρίση του κορωνοϊού να έχει καταλαγιάσει, οι τουρίστες θα έρχονται στην Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν τεστ.

Όπως είπε πρώτο βήμα αποτελεί η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού την 1 Ιουνίου με το άνοιγμα των camping και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Τα υπόλοιπα καταλύματα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Ο τουρισμός εξωτερικού θα αρχίσει από τις 15 Ιουνίου, οπότε θα απελευθερωθεί η είσοδος επισκεπτών από περίπου 20 χώρες. Θα αφορά επισκέπτες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ενώ θα αξιολογούνται και κριτήρια όπως: Οδική πρόσβαση, Μεσαίας απόστασης αεροπορικώς, Ομογενειακές κοινότητες.

Πριν από λίγη ώρα, κυκλοφόρησε και η ενημέρωση του υπουργείου υγείας για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Δείτε εδώ τα νούμερα που σημείωσε ο ιός στη χώρα μας.

Χάρης Θεοχάρης μέτρα για τουρισμό

Ένα δεύτερο κύμα χωρών θα προστεθεί την 1η Ιουλίου, από το οποίο θα εξαιρεθούν μόνο χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Η σταδιακή άρση των υπόλοιπων εξαιρέσεων ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η «απελεύθερωση» των επισκεπτών από όλα τα αεροδρόμια από 1ης Ιουλίου θα γίνει από όλες τις χώρες με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις με επιδημιολογικά κριτήρια.

Όπως είπε o υπουργός, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών και εξήγησε ότι «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Πριν ανακοινωθούν τα μέτρα για τους τουρίστες που δε θα μπαίνουν σε καραντίνα, έκανε το διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μέσα από το διάγγελμα που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις μεγάλες μειώσεις που έρχονται στον ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα εισιτήρια των ΜΜΜ και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε και τι είναι αυτό που αλλάζει από εδώ και στο εξής, όσον αφορά τα μέτρα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό που ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ. Το σύνολο των μέτρων για τη στήριξη και επανεκκίνηση της οικονομίας από την αρχή της κρίσης θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ.