Συνωστισμός σε πλοίο στις Κυκλάδες εν καιρώ κορωνοϊού! - Οι εικόνες συγκλονίζουν

Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον...

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Συνωστισμός σε πλοίο στις Κυκλάδες εν καιρώ κορωνοϊού! - Οι εικόνες συγκλονίζουν

Παρ' όλο που η κυβέρνηση κρούει διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου με τις συστάσεις του για την προστασία από τον κορωνοϊό, τα νέα μέτρα που λαμβάνει και τη γενικευμένη προσπάθεια να συμμορφώσει τους πολίτες, τα αποτελέσματα δείχνουν το αντίθετο. Επιβάτες σε πλοίο στις Κυκλάδες προκάλεσαν συνωστισμό και εικόνες που λάβαμε μας συγκλόνισαν.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr κατά τη διάρκεια της επιβίβασης επιβατών σε πλοίο από λιμάνι νησιού των Κυκλάδων με προορισμό τον Πειραιά.

Οι εικόνες που συγκλονίζουν από πλοίο στις Κυκλάδες και ο συνωστισμός του επιβατικού κοινού

Συνωστισμος πλοιο κορωνοιος


Μπορεί όλοι οι επιβάτες να φορούν μάσκα κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο, ωστόσο παρατηρείται έντονος συνωστισμός. Οι επιβάτες είναι κυριολεκτικά ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς να μπορούν να κρατήσουν το μέτρο της απόστασης.

Είναι η στιγμή της επιβίβασης, αμέσως μετά τον έλεγχο των εισιτηρίων και πριν οι επιβάτες φτάσουν στην αίθουσα που βρίσκονται οι θέσεις τους. Οσο περισσότεροι είναι οι επιβάτες τόσο μεγαλύτερη είναι η αναμονή, με αποτέλεσμα να παραμένουν εγκλωβισμένοι στον διάδρομο του πλοίου.


Υπενθυμίζεται πως πλέον στα πλοία της ακτοπλοΐας αυξάνεται το πρωτόκολλο της πληρότητας στο 80%, από 60% που ήταν έως σήμερα, και στο 85% από 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Παράλληλα τονίζεται πως θα πρέπει να διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, κάτι που στην πράξη φαίνεται δύσκολο.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Γέννησε 39χρονη θετική στον κορωνοϊό!

Κόκκινος συναγερμός από τον ΠΟΥ: «Μπορεί να μην υπάρξει ποτέ θεραπεία για τον κορωνοϊό»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία σήμανε κόκκινο συναγερμό, αναφέροντας ότι, παρά τις ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο, είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον κορωνοϊό και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς.

Περισσότερα από 18,14 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχει καταγραφεί ότι έχουν προβληθεί από τον ιό και 688.080 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και ο επικεφαλής Εκτάκτων Καταστάσεων Μάικ Ράιαν καλούν όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.

«Το μήνυμα προς τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις είναι σαφές: "κάντε τα πάντα" », δήλωσε ο Τέντρος κατά την διάρκεια on line συνέντευξης Τύπου στην έδρα του οργανισμού στην Γενεύη προσθέτοντας ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει σύμβολο αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Κάποια εμβόλια βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών και όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε ορισμένα αποτελεσματικά εμβόλια που θα βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων από την προσβολή. Ωστόσο, δεν υπάρχει πανάκεια αυτήν την στιγμή και ίσως να μην υπάρξει ποτέ».

Ο Μάικ Ράιαν δήλωσε ότι χώρες με μεγάλο ρυθμό μετάδοσης, περιλαμβανομένης της Ινδίας και της Βραζιλίας, χρειάζεται να ετοιμασθούν για μεγάλη μάχη: «Ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτεί επίμονη δέσμευση».

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι η ερευνητική επιτροπή που βρίσκεται στην Κίνα δεν έχει επιστρέψει ακόμη.

Μια ευρύτερη υπό τον ΠΟΥ επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες από την Κίνα και άλλες χώρες, σχεδιάζεται να μελετήσει στη συνέχεια την προέλευση του ιού που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν, αν και ο χρόνος και η σύνθεση για την έρευνα αυτήν δεν είναι ακόμη σαφείς.

Ο Τέντρος κάλεσε τις μητέρες να συνεχίζουν να θηλάζουν ακόμη και αν έχουν προσβληθεί από την COVID-19, καθώς οι ωφέλειες υπερισχύουν των κινδύνων μόλυνσης.

Ωστόσο μέσα στα αρνητικά νέα για τον κορωνοϊό, προέκυψε και ένα θετικό, καθώς μία 39χρονη που είχε βρεθεί θετική στον ιό, γέννησε!

Πηγή: protothema.gr