Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα δοθεί σε αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή

Δείτε αναλυτικά

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα δοθεί σε αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή
Ενημέρωση 16.12.2020 23:11
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έμειναν για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι το δώρο Χριστουγέννων. Πότε όμως θα δοθεί σε αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή;

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κανονική παραγωγική διαδικασία, από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, θα πληρωθούν κανονικά για το χρόνο που εργάστηκαν από τις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά, το κομμάτι που αντιστοιχεί στο κράτος «Είμαστε έτοιμοι να το καταβάλουμε από τις 21 Δεκεμβρίου και μετά το δώρο», δήλωσε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε: «21 Δεκεμβρίου το βράδυ θα καταβάλουμε τα χρήματα για το δώρο Χριστουγέννων, στους λογαριασμούς φθάνουν με μια καθυστέρηση». Μάλιστα, αυτοί που βρίσκονται σε αναστολή θα πάρουν ολόκληρο το δώρο.

«Η καταβολή δώρου θα είναι για τους 7 μήνες, διότι δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της αγοράς εργασίας για το μήνα Δεκέμβριο. Ο Δεκέμβριος θα καταβληθεί τον Ιανουάριο» διευκρίνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Κορωνοϊός: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού

Στο τραπέζι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται το σχέδιο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά βήμα-βήμα την διαδικασία προκειμένου να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρόμοια με αυτή που δόθηκε το περασμένο Πάσχα. Το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται καταλήξει σε μία λύση εφάπαξ βοηθήματος το οποίο θα δοθεί κατά προτεραιότητα στο προσωπικό που εργάζεται στις ΜΕΘ.

Γρίφος, όμως παραμένει το ύψος του ποσού αυτού, αφού στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται δύο διαφορετικά σενάρια. Ένα από αυτά είναι η καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 700 ευρώ, κάτι που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ μία άλλη υπόθεση είναι να δοθεί στους δικαιούχους ένα ποσοστό του μισθού τους.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες. Στο θέμα άλλωστε αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ 100,3 FM, όπου και τόνισε πως «τις όποιες εξαγγελίες θα τις κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «φαίνεται πως υπάρχει η σχετική δυνατότητα για αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή». Ο πρωθυπουργός, στο μεταξύ, τόνισε πως μας περιμένουν δύσκολες μέρες!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εμβόλιο Κορωνοϊού - Πέτσας: Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν λίγο πριν το 2021

Κορωνοϊός: Πένθος για το θάνατο 54χρονης νοσηλεύτριας του ΑΧΕΠΑ

Share