Yφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή: Παράταση στο σχολικό έτος για 2 εβδομάδες

Mόλις το 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Yφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή: Παράταση στο σχολικό έτος για 2 εβδομάδες

Παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και το τέλος Ιουνίου, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αναφερόμενη στα σχολεία εν μέσω lockdown.

Όπως επίσης σημείωσε, πρόκειται να ληφθούν υπόψιν οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, δίνοντας προτεραιότητα στο άνοιγμα των Λυκείων.

Κορωνοϊός νέα κρούσματα

H υφυπουργός Ζέττα Μακρή υποστήριξε χαρακτηριστικά πως, όπως έχουν τα πράγματα, στο άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια.

Αναφορικά με τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο με υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Ενώ τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν οδηγήσει τους ειδικούς στο να παρατείνουν το lockdown μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Τι ανοίγει και με ποια σειρά εκτός των σχολείων

Πότε και τι θα ανοίξει, αν θα ανοίξει την επόμενη Δευτέρα και γενικά όλες τις λεπτομέρειες, αποκάλυψε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR,

«Με 3.000 κρούσματα και πάνω από 730 διασωληνωμένους δεν ανοίγουμε τίποτα ταυτόχρονα λένε οι λοιμοξιολόγοι», επισήμανε ο δημοσιογράφος.

«Τα σχολεία αργούν γιατί πρέπει να έχουμε τα self test στα φαρμακεία όλης της χώρας πρώτα. Να έχουν εξασκηθεί οι μαθητές το Σαββατοκύριακο και να πάνε κανονικά τη Δευτέρα στα σχολεία. Αλλά δε θα είμαστε έτοιμοι στις 5 του μήνα, οπότε τα σχολεία πάνε πιο πίσω», ανέφερε ο Σπύρος Λάμπρου.

Ενώ, στη συνέχεια, δημοσιογράφος σχολίασε πως «υπάρχουν φωνές στην Επιτροπή που λένε να μην ανοίξει τίποτα μέχρι τις 12 Απριλίου, αλλά η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν άλλο».

Όπως όλα δείχνουν, από το Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο και όσον αφορά την σωματική άσκηση ή βόλτα θα μπορούμε να πάμε παντού μέσα στα όρια του νομού μας.

Το λιανεμπόριο επίσης όλα δείχνουν πως θα ανοίξει στις 5 Απριλίου με self test σε υπαλλήλους και ιδιοκτήτες και φυσική παρουσία πελατών.

Τα σχολεία θα ανοίξουν 12 Απριλίου, πρώτα με τη Γ’ Λυκείου και 2-3 μέρες μετά οι υπόλοιπες τάξεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.