Πολυτεχνείο: Άγνωστοι επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΜEGA

Τους έσπασαν την κάμερα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πολυτεχνείο: Άγνωστοι επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΜEGA

Αρκετές εντάσεις και φασαρίες σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από το Πολυτεχνείο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 48η Επέτειο. Άγνωστοι, συγκεκριμένα, επιτέθηκαν κατά του τηλεοπτικού συνεργείου του MEGA, με αποτέλεσμα να σπάσει την κάμερα τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός του εικονολήπτη ή άλλου μέλους του τηλεοπτικού συνεργείου.

Έκλεισαν πριν λίγα λεπτά οι πύλες του Πολυτεχνείου. Αυτήν την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές πρόκειται να κατευθυνθούν προς την πλατεία Κλαυθμώνος και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όπου θα παραμείνουν μέχρι να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος της πορείας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων. Να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχες πράξεις έχουν ξανά συμβεί, μιας και το καλοκαίρι, κατά την διάρκεια των πυρκαγιών, άγνωστοι είχαν επιτεθεί στο συνεργείο του OPEN!

Οι φοιτητές δεν επέτρεψαν στους πολιτικούς την είσοδο στο Πολυτεχνείο

Τεταμένο είναι από νωρίς το πρωί το κλίμα στον χώρο του Πολυτεχνείου με φοιτητές να διαπληκτίζονται και να εμποδίζουν την είσοδο σε εκπροσώπους της πολιτικής του τόπου.

Με αποδοκιμασίες κι ένα σύνθημα συνθετικό της παλαιότερης και σημερινής διακυβέρνησης της χώρας από τη Δεξιά, ομάδα ατόμων, σχεδόν βέβαιο φοιτητές, υποδέχτηκαν τους βουλευτές της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και Χάρη Θεοχάρη που πήγαν στο ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα για να καταθέσουν στεφάνι. Ο πρώτος ως αντιπρόεδρος εκπροσωπούσε τη Βουλή, ενώ ο δεύτερος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος το κυβερνητικό κόμμα.

Οι φοιτητές αντέδρασαν στην παρουσία τους και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ πέταξαν στον δρόμο το στεφάνι.

Σε δηλώσεις του ο Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι πως «κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης, είπε: «Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την αστείρευτη δύναμη του ελληνικού λαού και τη θέλησή του για ελευθερία, για αυτοδιάθεση, για τη Δημοκρατία».

Όπως σημείωσε: «Αυτή η δύναμη είναι ζωντανή πάντα και θα συνεχίσει να είναι ο φύλακας της αυτοδιάθεσης της χώρας μας. Τα παιδιά πάντα δείχνουν τον δρόμο, τον έδειξαν τότε και πάντα πρέπει να τα ακούμε. Όμως, πάντοτε πρέπει μόνοι μας συνολικά να αποφασίζουμε με τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχει θέσει ο ελληνικός λαός. Αυτόν τιμούμε, αυτόν υπηρετούμε»

Αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες βρέθηκε και ο πρύτανης του Ιδρύματος Ανδρέας Μπουντουβής, κατά την είσοδό του στον χώρο.

Λίγο αργότερα πάντως, όταν προσήλθε στον ιστορικό χώρο της Αντίστασης και της Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανεμπόδιστη απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες της 17ης Νοεμβρίου.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 υπήρξε η κορύφωση της αντίστασης κατά της δικτατορίας. Τιμάμε τα θύματα, τους φοιτητές, και όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους στη βία και την ανομία. Οι θυσίες τους, όπως και η αγάπη τους για ελευθερία και δημοκρατία, εξακολουθούν να εμπνέουν» τόνισε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Σήμερα οι νέοι και οι νέες, που μετά την οικονομική κρίση βιώνουν και αυτή της πανδημίας, καλούνται να πορευθούν σε έναν πολυσύνθετο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε την προσδοκία τους για ένα καλύτερο μέλλον, στο πλαίσιο μιας ανοικτής κοινωνίας που να μας περιλαμβάνει όλους», υπογράμμισε.