«Αν θέλετε την χαριστική βολή...» - Σοκάρει Γρηγόρης Λέων

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Αν θέλετε την χαριστική βολή...» - Σοκάρει Γρηγόρης Λέων

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 21/4, μίλησε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων για την τραγωδία στην Πάτρα και συγκεκριμένα για το σκίτσο που είχε δημοσιεύσει για τον θάνατο της Μαλένας και για την ανάρτησή του για την επεξήγηση σχετικά με την ηπατική ανεπάρκεια.

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Λέων για τον θάνατο της Μαλένας

«Το πρώτο σύμπτωμα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, που δεν εντοπίστηκε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Και συμπλήρωσε για την περίπτωση εξωγενούς παράγοντα για τον θάνατο της 3,5 ετών αδικοχαμένης: «όσον αφορά την Τζωρτζίνα είναι επιβεβαιωμένο. Και θα ήθελα να εκφράσω μια αμιγώς προσωπική κρίση, που δεν έχει να κάνει με στοιχεία αλλά με ό,τι έχω προσλάβει εγώ και με τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο δράστης και στα τρία παιδιά.

Η Τζωρτζίνα δεν είμαι βέβαιος, και σε συνδυασμό με αυτές τις λέξεις που αναφέρατε, ότι υπέφερε από μόνο έναν εξωγενή παράγοντα. Η Τζωρτζίνα υπέφερε, είναι βέβαιο, αλλά το ποιος είναι ο εξωγενής παράγοντας που επιδρούσε κάθε φορά δεν το γνωρίζουμε. Και δεν είμαι και βέβαιος ότι μπορούμε να το μάθουμε για όλα τα περιστατικά».

«Το σίγουρο είναι όμως ότι τον καθοριστικό ρόλο είχε η κεταμίνη. Και αν θέλετε την χαριστική βολή, σε ένα κοριτσάκι που πραγματικά υπέφερε πάρα πάρα πολύ», υπογράμμισε ο ίδιος.

Και κατέληξε: «Για τα δύο πρώτα περιστατικά είναι σε μια διαδικασία πραγματογνωμοσύνης από δύο συναδέλφους, οι οποίοι είναι πολύπειροι και άνθρωποι που κανείς από εμάς δεν αμφισβητεί.

Όσον αφορά την προσωπική μου πάντα εκτίμηση και για τα δύο πρώτα περιστατικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και για εξωγενή παράγοντα, ο οποίος βέβαια είναι διαφορετικός από τον τελικό παράγοντα της Τζωρτζίνας και νομίζω ότι περιγράφεται πλήρως ειδικά στο βρέφος απ’ όλα τα στοιχεία που έχουμε. Αλλά και στην Μαλένα, απ’ όλα τα στοιχεία που οι έμπειροι συνάδελφοι θα συλλέξουν».

«Τα πουλάκια θα αρχίσουν να κελαηδούν» - "Κόλαφος" ο Κατερινόπουλος για το τεστ DNA του Δασκαλάκη

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος πλέον έχει απομακρυνθεί από τον χώρο εργασίας του επίσημα, φαίνεται πως επιθυμεί να πραγματοποιήσει τεστ DNA για να διαπιστώσει εάν τελικά τα τρία κορίτσια είναι δικά του παιδιά.

Αυτή την είδηση θέλησε να σχολιάσει ο ταξίαρχος της αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος μίλησε στο STAR το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 20/4 και τόνισε πως θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία και πως σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, γι' αυτό και η εξέταση είναι απαραίτητη.

«Ήταν κάποια στοιχεία από τις πρώτες εμφανίσεις που έκανε το ζευγάρι, ότι ο πατέρας δεν πονούσε για τα παιδιά, ιδιαίτερα για τα δύο παιδιά. Πέραν αυτού, υπήρχαν και κάποιες άλλες πληροφορίες που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι εδώ υπάρχει κάποιο πρόβλημα, γι' αυτό διατυμπάνιζα ότι πρέπει να γίνει εξέταση DNA», ανέφερε αρχικά.

«Και ο ίδιος είχε εκφραστεί πριν μερικές μέρες, αν δεν κάνω λάθος, σε κάποια διένεξη που είχε με την κυρία, ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά. Σημασία έχει να αποδειχθεί ότι είναι δικά του τα παιδιά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Και κατέληξε: «Με το τεστ DNA θα αποδειχθούν τα πάντα. Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά, τα πράγματα αλλάζουν. Θα βοηθήσει πολύ να δούμε ποια ήταν τα κίνητρα. Θα δώσει σωστή απάντηση στο κομμάτι των κινήτρων και πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες αποκαλύψεις. Τα πουλάκια θα αρχίσουν να κελαηδούν και από τις δύο πλευρές. Θα χυθεί άπλετο φως».