Πάσχα: Ωράριο λειτουργείας Super Market και κρεοπωλείων για το Μεγάλο Σάββατο 23/4

Προλαβαίνετε...

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάσχα: Ωράριο λειτουργείας Super Market και κρεοπωλείων για το Μεγάλο Σάββατο 23/4

Οι γιορτινές ημέρες του Πάσχα επιτάσσουν ψώνια και αγορές μιας και τα τραπέζια στο σπίτι είναι παραδοσιακή υπόθεση και ακολουθείται από πολλά νοικοκυριά. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι περισσότεροι κάνουν Ανάσταση στην εκκλησία και στη συνέχεια έρχεται η μαγειρίτσα στο σπίτι.

Για όσους λοιπόν δεν έχουν προλάβει να κάνουν τις τελευταίες του αγορές, τα super market σήμερα 23/4 θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 - 18:00 και τα κρεοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 8:00-17:00 μ.μ. Αν ωστόσο δεν έχετε προλάβει να πάρετε δώρο για το βαφτιστήρι και το κλασσικό σοκολατένιο αυγό τότε ένα ξεχωριστό μαγαζί στον Πειραιά, σας περιμένει να τρέξετε.

Το ωράριο λειτουργείας των καταστημάτων για το Μεγάλο Σάββατο 23/4

Ωράριο λειτουργείας Μεγάλο Σάββατο

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο - Σου έχουμε τα 6 tips για να μην ξεφύγεις με τα πασχαλινά τραπέζια

Το Πάσχα είναι μια από τις γιορτές, που λίγο πολύ όλοι αγαπάνε και σίγουρα ο καθένας το περιμένει για διαφορετικούς λόγους. Τα οικογενειακά τραπέζια που διοργανώνονται σε σπίτια φίλων και συγγενών είναι παραδοσιακό έθιμο και όλοι τα τιμούν ανεξαιρέτως.

Ο καιρός έχει ανοίξει λοιπόν μαζί και η διάθεση μας, οι άδειες και τα ρεπό για πολλούς είναι γεγονός και έτσι το στρώσιμο του τραπεζιού γίνεται πάνω από δύο, ίσως και τρείς φορές. Και εκεί είναι που εμφανίζονται οι πρώτες τύψεις. Πόσο να φάει κανείς και αν θα μπαίνω στα ανοιξιάτικα μετά το Πάσχα..;

Αν προσπαθήσεις να αποφύγεις τα αναψυκτικά, που έχουν ζάχαρη και προσφύγεις στο λευκό κρασάκι τα πράγματα θα ξεκινήσουν καλά. Όσο για το φαγητό και αυτό θέλει τον τρόπο του. Μακριά από το πολύ ψωμί είναι η λύση και φυσικά το να γεμίσεις το πιάτο σου με μπόλικη σαλάτα.

Δοκίμασε επίσης από όλα τα καλούδια, που έχει το γεύμα και μην πέσεις με τα μούτρα σε ένα συγκεκριμένο. Και πάμε τώρα στο επίμαχο σημείο, που δεν είναι άλλο από το κρέας μιας και το ψήσιμο θα έχει την τιμητική του. Θα ήταν ιδανικό αν δεν διαλέξεις ψητά με πολύ λίπος και πέτσα, όσο βέβαια είναι αυτό δυνατόν.

Και αν δεν έχεις βρει ακόμη ποια συνταγή κρέατος θα φτιάξεις, αυτό το ζουμερό κοντοσούβλι θα σε ξετρελάνει. Καλό Πάσχα λοιπόν και καλή όρεξη, με μέτρο!

Πασχαλινό τραπέζι