Πάτρα: «Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση» - Η παράκληση του Γρηγόρη Λέων για την υπόθεση

Όλα όσα δήλωσε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση» - Η παράκληση του Γρηγόρη Λέων για την υπόθεση

Ο Γρηγόρης Λέων μίλησε σήμερα 4/5 στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και προχώρησε σε δηλώσεις για την κεταμίνη που βρέθηκε στο σώμα της άψυχης Τζωρτζίνας, καθώς και για τις υποθέσεις των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, την Μαλένα και την Ίριδα.

Ο ιατροδικαστής τόνισε πως τα γεγονότα δεν ξεκινούν απ' το μηδέν και κάνει παράκληση σε όσους κάνουν αναφορά στην τραγωδία της Πάτρας να το λαμβάνουν υπόψιν πριν προχωρήσουν σε νέες δηλώσεις. Μάλιστα, αποκάλυψε πως μετά το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η έρευνα

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Λέων για την τραγωδία στην Πάτρα

«Εγώ θα έλεγα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής διερεύνησης γιατί για τη Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως στοιχείο είναι η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή που αφορά την αιτία θανάτου», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ο συνάδελφος με την ιατροδικαστική έκθεση, με το σύνολο των ευρημάτων που θα έχουμε από τις ιστολογικές και σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις».

Στη συνέχεια επισήμανε: «Όταν μια υπερασπιστική γραμμή έχει μπροστά της τρεις ανθρωποκτονίες, θα έλεγα ότι πριν βάλει τους ειδικούς να αναμένει τα αποτελέσματα και τα τελικά πορίσματα και στο τέλος να θέσει τα ερωτήματα».

«Στα δύο πρώτα παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση», τόνισε ο κ. Λέων, συμπληρώνοντας: «Δεν ξεκινάμε από βεβαιότητες. Ξεκινάμε από σαφή ευρήματα, τα οποία επανελέγχονται ουσιαστικά και επαναξιολογούνται οι αιτίες θανάτου που ήταν άστοχες», κατέληξε.

«Δεν αποκλείεται να...» - Τι αποκάλυψε για τον θάνατο της Μαλένας

Ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο στο YOU, μίλησε ακόμη μία φορά για την τραγωδία στην Πάτρα στο Live News και αποκάλυψε πως όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας και της Τζωρτζίνας αρχίζουν να διαφαίνονται κάποιες σοκαριστικές ομοιότητες, τις οποίες η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθούσε να "καλύψει" μιλώντας για γονιδιακά προβλήματα.

«Έστω ότι είμαι οικογένεια έχει ένα γονιδιακό θέμα. Το πρώτο που αναμένουμε είναι αυτό να εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιδιά της οικογένειας. Επίσης από τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να καταλήξουν όλα τα παιδιά. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Η ηπατική ανεπάρκεια με την αγενεσία φλεβοκόμβου απέχει παρασάγγας», είπε αρχικά.

Ο ίδιος επισήμανε πως μέσα από την ανάλυση μίας τρίχας είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τι ουσία χορηγήθηκε, και ανέφερε συγκεκριμένα για την κεταμίνη πως: «στα χέρια ενός μη ειδικού μπορεί να γίνει ένα φονικό όπλο».

«Δεν αποκλείεται να έχει χρησιμοποιηθεί άλλος εξωγενής παράγοντας την πρώτη φορά, που δεν ήταν επιτυχής για τον δράστη και προφανώς στη συνέχεια πέρασε στη χρήση άλλων παραγόντων», κατέληξε.