Πάτρα: «Μία κοκκινίλα στην περιοχή του...» - Στοιχεία που δείχνουν εγκληματική ενέργεια το θάνατο Ίριδα

«Εγώ έπιασα το ένα ποδαράκι της κάτω από το γόνατο και ήταν παγωμένο»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: «Μία κοκκινίλα στην περιοχή του...» - Στοιχεία που δείχνουν εγκληματική ενέργεια το θάνατο Ίριδα

Στο T-live το απόγευμα της Τετάρτης 6/7, ήρθαν στο φως νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση στην Πάτρα, καθώς παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία που «έδειξαν» πως ο θάνατος της επτά μηνών Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια, γεγονός που προέκυψε και μέσα από την κατάθεση του πατέρα Μάνου Δασκαλάκη, και στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος εξήγησε ότι για να γίνει το αίμα από «ζωντανό» κόκκινο σε καφέ, χρειάζεται ώρα.

Τα στοιχεία που δείχνουν εγκληματική ενέργεια το θάνατο της Ίριδας

«Χτύπησε το κινητό και είδα ότι με έπαιρνε η Δήμητρα, η αδελφή της Ρούλας. Απάντησα και τότε εκείνη μου είπε ότι η Ίριδα, η μπέμπα δεν ανασαίνει. Μου είπε ότι να πάω γρήγορα στο σπίτι. Εγώ έφυγα αμέσως μόνος μου και πήγα εκεί. Μέσα σε τέσσερα πέντε λεπτά είχα φτάσει. Εγώ έπιασα το ένα ποδαράκι της κάτω από το γόνατο και ήταν παγωμένο. Έπιασα και το χεράκι της και το έτριβα, γιατί δεν ήξερα τι άλλο μπορώ να κάνω. Το χέρι της δεν μου φάνηκε παγωμένο, όπως το πόδι της. Αυτό μου έκανε εντύπωση» είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του. Από αυτό που είδα εγώ εκείνη την ώρα, κατάλαβα ότι είχε πεθάνει αλλά δεν ήμουν σίγουρος.

Δεν είδα καθόλου σημάδια στο πρόσωπο ή στο σώμα της Ίριδας. Το μόνο πράγμα που είχε εκείνο το διάστημα ήταν μία κοκκινίλα στην περιοχή του στόματος».

Εκτός από την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στην οποία σημείωσε ότι η Ίριδα ήταν «καθαρή» από σημάδια στο σώμα και το πρόσωπο, αλλά και τη θέση στην οποία βρέθηκε το βρέφος, το πανάκι με το καφέ αίμα και η θέση στην οποία βρέθηκε ανάμεσα στο κάγκελο και το βρέφος, «δείχνει» εγκληματική ενέργεια.

Η απάντηση του Γρηγόρη Λέων στο δελτίο Τύπου της οικογένειας Πισπιρίγκου

Όσο ακόμα η υπόθεση της Πάτρας και των τριών νεκρών κοριτσιών ερευνάται από τις Αρχές, με τον εισαγγελέα να αναζητά ένα συγκεκριμένο στοιχείο, η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου έστειλε δελτίο Τύπου βάζοντας στο στόχαστρο τον Γρηγόρη Λεών, ο οποίος έχει μιλήσει πολλάκις για την περίπτωση της κατηγορούμενης.

Έτσι, ο ίδιος μέσα από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, T-Live, το απόγευμα της Δευτέρας 4/7, θέλησε να δώσει την απάντησή του για όσα αναφέρονται εις βάρος του και να εξηγήσει τα αίτια που θεωρεί πως οδήγησαν σε αυτή την κίνηση της οικογένειας.

«Κοιτάξτε, εγώ σέβομαι απόλυτα τη θέση του κάθε κατηγορούμενου και μάλιστα, όταν η θέση αυτή είναι δυσμενής, αντιλαμβάνομαι την όποια ακραία αντίδραση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από την αρχή που ουσιαστικά η ίδια η οικογένεια επέλεξε να δημοσιοποιήσει όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούσαν στους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών.

Άρα από τη στιγμή που έδωσε στους δημοσιογράφους και στα Μέσα μία τέτοια πληροφορία, εύλογο ήταν ότι καλέσατε εμένα και άλλους συναδέλφους για να εκφέρουμε την επιστημονική μας άποψη. Τώρα, γιατί έχουν στοχοποιήσει εμένα, αυτό το αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι την όποια αντίδρασή τους», είπε χαρακτηριστικά.