9 ημέρες από το θάνατο του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου - Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τρισάγιο στη μνήμη του

Αναλυτικά πότε και πως θα τελεστεί

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ndp
ndp

Εννιά ημέρες έχουν περάσει από το θάνατο του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και συγκεκριμένα 2 ημέρες από την το λαϊκό προσκύνημα και την κηδεία, που τελέστηκε με όλες τις τιμές στα βασιλικά κτήματα στο Τατόϊ.

Η οικογένεια ταξίδεψε και έδωσε το παρόν στο τελευταίο αντίο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ του Open τα παιδιά του Τέως και οι οικογένειες τους παραμένουν στην Ελλάδα για το τρισάγιο.

«Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη, την οδυνηρή αυτή ημέρα του χωρισμού, για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας, για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για όλους όσους ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια, όταν χάνει ό,τι πιο αγαπητό και ό,τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή της», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος στον επικήδειο λόγο.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τρισάγιο στη μνήμη του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

«Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη, την οδυνηρή αυτή ημέρα του χωρισμού, για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας, για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για όλους όσους ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια, όταν χάνει ό,τι πιο αγαπητό και ό,τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η συγκίνηση, που προκάλεσαν τα παραπάνω λόγια ήταν μεγάλη και πιο συγκεκριμένα στη σύζυγο του εκλιπόντος (δείτε εδώ την αντίδρασή της) και έτσι για την ώρα αναμένονται τα πλάνα από την είσοδο της οικογένειας στο σημείο, του μνήματος την Τετάρτη 18/1 για τη διαδικασία των τριών ημερών.