Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αϋπνία: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

sleep-1
Market News 27.01.2017 12:15

Σχεδόν ένας στους τρεις ενήλικες αντιμετωπίζουν, κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, κάποιο πρόβλημα αϋπνίας. Για τους περισσότερους το πρόβλημα συνήθως λύνεται γρήγορα, αλλά για το ένα δέκατο αυτών το πρόβλημα επιμένει, επηρεάζοντας σημαντικά τη ζωή τους.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη αϋπνίας. Για παράδειγμα ένας στους τρεις ανθρώπους που υποφέρουν από αϋπνία, δεν έχουν πρόβλημα στο να κοιμηθούν, αλλά ξυπνούν πρόωρα και από τη στιγμή εκείνη δεν μπορούν να ξανακοιμηθούν.

Αιτίες της αϋπνίας

Οι αϋπνίες συνηθέστερα οφείλονται σε καταστάσεις άγχους. Μερικοί άνθρωποι με κατάθλιψη, με χρόνιες παθήσεις ή άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως ένα θάνατο ή ένα χωρισμό, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι γιατί αντιδρούν περισσότερο έντονα στο στρες.

Η αϋπνία μπορεί επίσης να οφείλεται σε παθήσεις που προκαλούν φυσικό πόνο, το δυνατό θόρυβο, το άστατο ωράριο στη δουλειά, η κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ, καθώς και οι ανεπιθύμητες ενέργειες κάποιων φαρμάκων. Επίσης, οι εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση και οιουρολοιμώξεις παθήσεις του προστάτη που αναγκάζουν το άτομο να ξυπνά συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να παρεμποδίσουν τον ύπνο. Η αϋπνία εμφανίζεται συχνότερα σε ηλικιωμένους.

Η αποτελεσματικότητα της μελατονίνης σε spray:

Με το Melatonin SM της SM Pharmaceuticals, θα κοιμηθείτε μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Σε πρωτοποριακή μορφή spray που εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση της Μελατονίνης (και μάλιστα κατά 240% περισσότερο σε σχέση με ένα δισκίο) παρασκευάζεται μέσω νανοτεχνολογίας. Η προηγμένη αυτή τεχνολογία και μάλιστα σε μορφή spray, διασφαλίζει ταχεία αποδέσμευση και άμεση δράση στη μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου, βελτιώνοντας την ίδια στιγμή την ποιότητά του. Μόνο ένας ψεκασμός υπογλώσσια 15΄πριν τον ύπνο είναι αρκετός για να χαλαρώσει ο οργανισμός σας, να κοιμηθείτε καλά, αλλά και να νιώθετε ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα. Θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία.

Share