Δημήτρης Μητροπάνος: Αποκάλυψη 7 χρόνια μετά τον θάνατο του! «Αγκαλιαστήκαμε και μερικές ώρες αργότερα...»!

«Έβλεπες αυτή τη λαχτάρα...»!

Δημήτρης Μητροπάνος: Αποκάλυψη 7 χρόνια μετά τον θάνατο του! «Αγκαλιαστήκαμε και μερικές ώρες αργότερα...»!

Μια αποκάλυψη ήρθε για τον Δημήτρη Μητροπάνο 7 χρόνια μετά τον θάνατο του! «Αγκαλιαστήκαμε και μερικές ώρες αργότερα...»!

Ο γνωστός και επιτυχημένος Δημήτρης Μητροπάνος θα ζει αιώνια στις ψυχές των Ελλήνων, αλλά κυρίως στις ψυχές των ανθρώπων που τον έζησαν και τον αγάπησαν.

Η Σοφία Μάντη σε συνέντευξη της είπε χαρακτηριστικά για το Δημήτρη Μητροπάνο:

Σοφία Μάντη

Έχεις ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη για το Δημήτρη Μητροπάνο. Τι σε συνέδεσε μαζί του;

Η φωνή του, η αλήθεια του, η ψυχή του. Ήταν ένας συγκλονιστικός άνθρωπος και ερμηνευτής. Θυμάμαι πώς όποτε πήγαινα στους εκάστοτε χώρους που τραγουδούσε το κοινό λειτουργούσε μυσταγωγικά. Ήταν σαν προσευχή. Δε μιλούσε κανείς. Τον κοίταζαν μαγεμένοι. Έβλεπες αυτή τη λαχτάρα στα μάτια τους. Θυμάμαι πώς ήρθε να με ακούσει σε ένα μαγαζί που έπαιζα και όταν ερμήνευσα το «Κλείνω και έρχομαι» που τραγούδησε με τον Πορτοκάλογλου το σιγοψιθύριζε από κάτω και κοιτώντας με στα μάτια με χαμόγελο αισθάνθηκα την επικύρωσή του για την ερμηνεία. Το τελευταίο βράδυ του ήμασταν μαζί. Φάγαμε, ήπιαμε καφέ, μιλήσαμε για τον Ολυμπιακό, είπαμε καληνύχτα, αγκαλιαστήκαμε όπως κάναμε κάθε φορά και μερικές ώρες αργότερα έμαθα ότι «έφυγε». Ήταν νομίζω το μεγαλύτερο σοκ που έχω βιώσει στη ζωή μου.

Δημήτρης Μητροπάνος: Ανατριχιάζει η αποκάλυψη λίγο πριν ξεψυχήσει! «Ήμουν δίπλα του το τελευταίο βράδυ»!

Απίστευτη αποκάλυψη για τον θάνατο του Μητροπάνου! «Τους τελευταίους μήνες δεν ήθελε να...»!

Μια αποκάλυψη για τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο Παντελής Θαλασσινός εξομολογήθηκε πως τους τελευταίους μήνες της ζωής του δεν ήθελε να τον δει. Διαβάστε παρακάτω...

Πώς ξεκίνησε η ιστορία με τα «12 +1 ηλιοτρόπια» του Αλκή Αλκαίου, που κυκλοφορήσατε πρόσφατα;

«Είναι μεσημέρι της 17ης Απριλίου του 2012. Απ' το πρωί τα ρα­διόφωνα παίζουν Δημήτρη Μητροπάνο και αναγγέλλουν το δυσά­ρεστο γεγονός! Χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι η Λιζέτα Καλημέρη.

-Παντελή, πρέπει να σε δω. Να συναντηθούμε, να σου δώσω κάτι.

-Τι είναι, Λιζέτα μου;

-Θα καταλάβεις, μου λέει.

undefined

Συναντηθήκαμε λοιπόν το βραδάκι στη 'Συλλαβή" της Κικής και του Φίλιππου, στο Παγκράτι. "Έχω αυτό το φάκελο για σένα. Διά­βασε και θα καταλάβεις, γιατί ήθελα ειδικά σήμερα, να σε δω". Είχε μέσα ένα γράμμα για μένα, απ' τον Αλκή Αλκαίο, με ημερομηνία 13 Α­πριλίου, λίγο πριν από το Πάσχα του 2012. Περιείχε δώδεκα εξαιρετικούς λαϊκούς στίχους, αριθμημένους κι αραδιασμένους, με σειρά τη δική του. Τη σειρά την κράτησα ως σήμερα. Ο τίτλος Ί2+ 1 ηλιοτρόπια" και γραμ­μένα για τη νέα δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου. Πάνω απ' το +- 1 υ­πήρχε μια σημείωση, που μου έλεγε: Το + 1 (στο στούντιο για γούρι). Γύρισα στο σπίτι, να πάρω τηλέφωνο τον Αλκή, με την ησυχία μου.

-Αλκή μου, σήμερα πήρα το φάκελο στα χέρια μου. Τι ατυχία! Μας προ­λαβαίνει η ζωή...

-Είδες καμιά φορά η μοίρα τι παιχνίδια παίζει, Παντελή μου;

-Ναι, Αλκή μου, όταν κάνουμε σχέδια, ο Θεός γελάει...

-Νιώθω ότι τα τραγούδια έμειναν παραπονεμένα, του είπα, γιατί ήταν
προορισμένα, να τα βγάλει βόλτα ένας πολύ μεγάλος τραγουδιστής.

Να τα γράψεις τα τραγούδια, Παντελή, και να τα πεις εσύ, μου είπε. Κλείσαμε το τηλέφωνο, κι είμαι σίγουρος πως κι οι δύο νιώθαμε τα ίδια. Τη ματαιότητα και την απουσία να μας ταρακουνούν. Το περαστικό μας παρόν ήταν απαλλαγμένο από κάθε ίχνος φιλοδοξίας και υστεροφημίας. Αρχισα να γράφω τα τραγούδια, ύστερα από λίγες εβδομάδες, παίζο­ντας του μερικά, απ'το τηλέφωνο. Θυμάμαι τη χαρά του και τα ενθαρρυντικά του σχόλια, που με προέτρεπαν να φτιάξω όλα τα τραγούδια. Του άρεσαν πολύ τα "Βότσαλα", οι "Σπαθιές στο κύμα", το "Πανέρι", Ό δρό­μος το γράμμα κι ο ταχυδρόμος". Του τα έφτιαξα ένα σιντάκι και τα άκου­γε τις τελευταίες μέρες της αρρώστιας του και της ζωής του, Τον ξεχω­ριστό αυτό άνθρωπο δεν τον γνώρισα από κοντά. Κοντά ήρθαμε από τις τηλεφωνικές συζητήσεις μας, μιας και τους τελευταίους μήνες της ζωής του δεν ήθελε να τον δω. Κοντά μας έφεραν τα τραγούδια μας».

Πηγή: Tηλεθεατής