Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρωτοβουλία του για τον ιό - 'Έχω γνωστούς που έχουν νοσήσει"

Τι είπε ο Έλληνας τενίστας;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρωτοβουλία του για τον ιό - 'Έχω γνωστούς που έχουν νοσήσει

Μια πρωτοβουλία αναφορικά με τον κορωνοϊό και όσους είναι σε καραντίνα έχει πάρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με τον ίδιο μάλιστα να αποκαλύπτει ότι έχει γνωστούς που έχουν νοσήσει από τον ιό.

Ειδικότερα ο Στέφνος Τσιτσιπάς μίλησε στο Secret των Παραπολιτικών και αναφέρθηκε στα όσα περνάμε αυτές τις ημέρες με την πανδημία. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα όσα κάνει αυτός για να περάσει τον χρόνο του αλλά και για να είναι καλά με τα όσα γίνονται. Τι είπε για το πως το βιώνει όλο αυτό;

"Οπως όλοι μας, έτσι και εγώ προσπαθώ να διαχειριστώ τον χρόνο μου κάνοντας δημιουργικά πράγματα, όπως διάβασμα, εκμάθηση ξένων γλωσσών, συγγραφή κειμένων, μαγειρική, home cinema. Απλά προσπαθώ να αξιοποιήσω όσο γίνεται καλύτερα το μυαλό μου, να το εκπαιδεύσω. Γιατί όπως πολύ σωστά λέγανε και οι πρόγονοί μας: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»" απάντησε χαρακτηριστικά.

"Να διαβάζουμε βιβλία, σχολικά και εξωσχολικά. Εγώ παίζω παιχνίδια επιτραπέζια με τα αδέρφια μου και τους γονείς μου, ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, κάνω γυμναστική εάν μπορώ να βγω έξω και κάνω υπομονή. Το ίδιο να κάνετε και εσείς και σύντομα θα ξαναδείτε την παρέα σας και τους φίλους σας" είπε ακόμα.

Ακόμα δέχτηκε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση, με τον Έλληνα τενίστα να δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

"Εάν δουλέψουμε όλοι με υπομονή και ενωμένοι προς τον ίδιο σκοπό, εάν οι πολίτες, η Πολιτεία και οι κυβερνήσεις συνεργαστούν μεταξύ τους και κρατήσουν τη στάση ευθύνης που τους αναλογεί, είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουμε" ήταν τα λόγια του τενίστα.

Ποια είναι όμως η πρωτοβουλία που έχει πάρει για τον ιό ο Στέφανος Τσιτσιπάς;

Ο ίδιος λοιπόν έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα γυμναστικής μαζί με τον γυμναστή του, για όλους εκείνους που βρίσκονται σε καραντίνα. όπως ήταν φυσικό δέχτηκε σχετική ερώτηση με τον ίδιο να απαντά τα εξής;

γυμναστική είναι μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας και σκέφτηκα ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού ο τρόπος που γυμνάζομαι θα βοηθήσει να ξεφύγουμε από την απραξία της καραντίνας και να προσφέρουμε στο σώμα μας την κίνηση, που είναι τόσο απαραίτητη για την υγεία και την ψυχολογία μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα είναι να κάνουμε κλικ στο ανάλογο link που βρίσκεται στον λογαριασμό μου, στο Ιnstagram".

"Στην οικογένειά μου όχι, αλλά στην ευρύτερη οικογένεια του τένις υπάρχουν γνωστοί μου που είχαν συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ωστόσο, το αντιμετώπισαν ψύχραιμα και χωρίς φόβο, με καλή διατροφή και ξεκούραση΄πρόσθεσε ακόμα όταν τον ρώτησαν αν είχε κανέναν δικό του άνθρωπο που έχει νοσήσει.

Τέλος απάντησε και σε ερώτηση αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την απόφαση που πάρθηκε. Ποια η άποψη του Έλληνα τενίστα;

"Η απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλων σημαντικών παγκόσμιων πρωταθλημάτων ήταν αναμφίβολα πολύ σωστή. Πάνω από όλα προέχει η υγεία των ανθρώπων, των ίδιων των αθλητών και σαφέστατα η απόλαυση ενός θεάματος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αθλητές είναι μαζί στις εξελίξεις. Θα δώσουν την τωρινή μάχη, θα βοηθήσουν όσο μπορούν την κατάσταση και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και έρθει η ώρα, θα συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες τους και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους" ήταν τα λόγια του. Δείτε ωστόσο και τι είχε πει ο αθλητής, για το γεγονός ότι ο αυτός ταξιδεύει ακόμα.