Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 | Επικοινωνία

Μάριος Αθανασίου: Το «καρφί» του στον Στάθη Λιβαθινό - «Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε»

«Ταπεινώνει επί μία ώρα κίνημα αναπήρων καλλιτεχνών»

Μάριος Αθανασίου: Το «καρφί» του στον Στάθη Λιβαθινό - «Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε»
News 05.03.2021 09:53
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο Μάριος Αθανασίου προχώρησε σε μια αιχμηρή ανάρτηση αναφορικά με τον Στάθη Λιβαθινό, μερικά 24ωρα μετά την παραίτηση του από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ζήτησε δημόσια συγγνώμη, χωρίς όμως αυτή να επηρέασε αρκετά τους υπόλοιπους ηθοποιούς.

Έτσι λοιπόν, ο Μάριος Αθανασίου αποκάλυψε πως ο Στάθης Λιβαθινός συνήθιζε να ταπεινώνει μέλη του κινήματος αναπήρων καλλιτεχνών που ζητούσαν συμμετοχή σε παραστάσεις.

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram έγραψε: «Λιβαθινός, πρώην διευθυντής εθνικού θεάτρου. Ταπεινώνει επί μία ώρα κίνημα αναπήρων καλλιτεχνών που ζητάει συμμετοχή σε παραστάσεις. “Το θέατρο δεν είναι δημοκρατικό, είναι φασιστικό”, είπε. Και κλείνει δίνοντας στυλό σε παιδί που δε μπορεί… “για γράψε κάτι που θα σου πω”. Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε».

Μάριος Αθανασίου για Στάθη Λιβαθινό

Μάριος Αθανασίου: «Η υπόθεση του Λιγνάδη είναι ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ»

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μάριος Αθανασίου βρέθηκε καλεσμένος στο Happy Day και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε επίσης και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου, με τον ίδιο να μην σταματά λεπτό να τάσσεται υπέρ των θυμάτων αλλά και να αναφέρεται στην παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Ο Μάριος Αθανασίου είπε αρχικά: “Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με μια υπόθεση που μπορεί να ακούσει. Δεν υπάρχει πιθανότητα αν ο άνθρωπος που έχει υποστεί κάτι το θύμα δεν ακολουθήσει τη δικαστική οδό, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Καταρχήν δεν είμαι εκεί. Γιατί ακριβώς η σχέση δεν είναι ότι παίζαμε στο πάρκο, ήταν επαγγελματική σχέση με πολλές προεκτάσεις. Δεν είναι μόνο σε αυτό τον χώρο. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, είναι βασικό.

Δικαιωμένος είμαι μόνο στην περίπτωση όταν οι υποθέσεις φτάνουν στο τέλος τους και παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Απλώς καταλαβαίνω ότι η υπόθεση του Λιγνάδη είναι ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ. Τώρα χρειάζεται η περισσότερη δουλειά για να ανοίξει όλο αυτό. Αυτή ήταν η αντίθεσή μου στην κ. Μενδώνη. Το θέμα της Μενδώνη ήταν οι 15 μέρες που δεν κινήθηκαν γρήγορα. Στις 15 αυτές μέρες θα μπορούσαν να είχαν βρει πολυτιμα στοιχεία. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος καημός μου. Πού είναι αυτά τα στοιχεία;

Με πιάνουν άνθρωποι στον δρόμο και μου λένε περιστατικά που σου σηκώνεται η τρίχα. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να γίνει ένας φορέας. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με τις δηλώσεις περί μέτριου ηθοποιού, μου φαίνεται αστείος ο άνθρωπος που τις εκφράζει. Γίνεται για να δημιουργήσεις μια εντύπωση συγκεκριμένη. Είναι χαζομάρα. Ούτε 1η Δημοτικού δεν κάνεις τέτοια λάθη. Έχω ζήσει καταστάσεις, έχω προσπαθήσει να προλάβω, μπορεί να έχω προκαλέσει. Έχω πιάσει έναν ηθοποιό που πήγε να βαρέσει κάποιον άλλον…” κατέληξε ο Μάριος Αθανασίου.

Μάριος Αθανασίου για καταγγελίες

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στάθης Λιβαθινός: «Δε νιώθω καμία πικρία»

Μάριος Αθανασίου: Ξέσπασε κατά της Μενδώνη -«Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας, παραιτηθείτε»

Share