Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τραγικές ώρες για τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη - «Έφυγε ενώ την κρατούσα αγκαλιά»

Ανακοίνωσε πως έχασε τη μητέρα του

Τραγικές ώρες για τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη - «Έφυγε ενώ την κρατούσα αγκαλιά»
News 26.10.2021 22:47
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Εξαιρετικά δύσκολες ώρες βιώνει ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, ο οποίος με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανακοίνωσε πως η αγαπημένη του μητέρα έφυγε από τη ζωή.

Όπως εξήγησε ο Άκης Τσελέντης, η μητέρα του έφυγε από τη ζωή ενώ την κρατούσε στην αγκαλιά του και της είχε βάλει να ακούσει ένα κομμάτι κλασσικής μουσικής. Την απώλεια της μητέρας τους, έζησαν πριν από λίγες μέρες και οι αδερφές Μαγγίρα.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για τον χαμό της μητέρας του

«Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω πολλά από τη συγκίνηση πριν λίγο έφυγε στην αγκαλιά μου ακούγοντας ένα κομμάτι κλασσικής μουσικής που της έβαλα η αγαπημένη μου μητέρα. Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ 27/10 ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο σεισμολόγος.

Άκης Τσελέντης μητέρα

Λίγα λόγια για τον Άκη Τσελέντη

Ο Άκης Τσελέντης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1978. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, όπου ολοκλήρωσε το πρώτο του μεταπτυχιακό το 1979 στην Γεωφυσική από το Πανεπιστήμιο του Leeds. Έκανε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό τo 1980 στην Ηλεκτρονική στο Εθνικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Ολοκληρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1983 στη Γεωφυσική στο Imperial College του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ως γεωφυσικός στην εταιρία Schlumberger oilfield services και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Γεωλογικών και ορυκτών εξορύξεων και ως συνεργάτης ερευνητής στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωθερμίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ του 1986 και 1989 ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ινστιτούτου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Τόκιο. Υπήρξε επίσης εκπρόσωπος σεισμολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ασία. Από το 1990 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου είναι σήμερα καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής, καθώς και διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υψηλής πιστότητας σεισμική αποτύπωση, τη θεωρία της γεωφυσικής ανατροπής, την επεξεργασία σεισμογραφικών πληροφοριών και τις τομογραφικές μέθοδους. Έχει δημοσιεύσει πάρα πολλές ερευνητικές μελέτες. Στο ενεργητικό του ως σήμερα έχει 5 βιβλία και 8 διεθνώς αναγνωρισμένες ευρεσιτεχνίες.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νικηφόρος Αντωνόπουλος

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης

Share