«Μέχρι και που έφυγαν από τη ζωή οι γονείς μου...» - Ο Γιώργος Καράμπελας αποκαλύπτει και συγκινεί για το bullying

Με αφορμή την συμμετοχή στο Cash or Trash

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Μέχρι και που έφυγαν από τη ζωή οι γονείς μου...» - Ο Γιώργος Καράμπελας αποκαλύπτει και συγκινεί για το bullying

Με αφορμή την συμμετοχή στο Cash or Trash, (δείτε εδώ τι είχε αποκαλύψει για την εκπομπή η Μοιραράκη) ο Γιώργος Καράμπελας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Καλύτερα δε γίνεται» το μεσημέρι της Κυριακής 19/6 και μέσα σε όλα, μάλιστα, ανέφερε πως δέχθηκε bullying λόγω επιθέτου παλαιότερα...

Η εξομολόγηση του Γιώργου Καράμπελα

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καράμπελας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «γεννήθηκα στις Βρυξέλλες, στο κέντρο της Ευρώπης, μεγάλωσα σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον. Ο πατέρας μου ήταν Μανιάτης στρατιωτικός και δικηγόρος. Η μητέρα μου ήταν μεγάλη συλλέκτρια και από αυτήν πήρα ουσιαστικά το μικρόβιο της αισθητικής.

Ήθελα να βγάλω το δημιουργικό μου είναι, το κατέπνιγα γιατί μου το έπνιγε η οικογένεια και το ευρύτερο περιβάλλον εκείνης της εποχής. Το bullying δηλαδή που λένε σήμερα και έχει γίνει καραμέλα της εποχής, δυστυχώς, υπάρχει και το έχω ζήσει γιατί πάντα ήμουν ένα ξεχωριστό παιδί το οποίο φορούσε χρώματα. Ο μπαμπάς μου δεν καταλάβαινε τι είχε στα χέρια του και έτσι δεν με χειρίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο».

Δεν είχαν καταλάβει ακριβώς τι κάνω. Έμαθα από αυτούς την αγάπη αλλά, ακριβώς επειδή είχαν τα δικά τους στεγανά και τους βάραιναν οι αμαρτίες των δικών τους γονέων, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τη υλικό έχουν και να με χειριστούν».

«Με την σύζυγο μου γνωρίστηκα το 2000 και παντρευτήκαμε το 2003, ενώ έναν περίπου χρόνο πριν της είχα κάνει την πρόταση» συμπλήρωσε ο Γιώργος Καράμπελας στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha. «Βεβαίως και έχω δεχθεί πολύ μεγάλο bullying για το επίθετο μου στο σχολείο. Γιατί ήταν ακριβώς εκείνη η εποχή που είχε βγάλει τη γνώριμη φράση ο Χάρρυ Κλυνν. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να αλλάξω το επίθετο μου, όχι από μαγκιά, αν και με πείραζε πάρα πολύ».

Αυτοί είναι οι αγοραστές του Cash or trash

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους αγοραστές του Cash or Trash μέσα από τα video id τους.

Γιώργος Τσαγκαράκης

Αν κάτι γυαλίζει και όμως δεν είναι χρυσός, αν κάτι μοιάζει με ζάχαρη αλλά αποδεικνύεται άλας, ένας είναι κατάλληλος να το ανακαλύψει, ο Γιώργος Τσαγκαράκης. Σε μια παρέα τόσο δυναμική δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός διαμαντολόγος της Ελλάδας. Με αγάπη στο κόσμημα και σε ό,τι μπορεί να ομορφύνει τον κόσμο μας, έρχεται στην παρέα του Cash or Trash για να ανεβάσει τη θερμοκρασία και να κοντραριστεί με όποιον τολμήσει να τον ανταγωνιστεί στις προσφορές του.

Γεώργιος Καράμπελλας

Προσγειωμένος αλλά εκκεντρικός, ο Γεώργιος Καράμπελλας έρχεται από τον χώρο της διαφήμισης. Από τα χέρια του έχουν περάσει αμέτρητα αντικείμενα, με μεγάλη ιστορία. Ο ετοιμόλογος concept maker είναι χρόνια συλλέκτης αισθητικής και έχει κληρονομήσει το «μικρόβιο» των παλιών αντικειμένων από τη μητέρα του, από τότε που τον έπαιρνε μαζί της στα παζάρια του Παρισιού. Μέσα από το concept της εκπομπής, έρχεται να αποδείξει πολύ απλά ότι το παζάρι είναι για εκείνους που ξέρουν τι θέλουν και ότι ένας μπουρζουά μπορεί να ζει εύκολα ανάμεσα . . . στους αγοραστές.

Άντα Πανά

Η Άντα Πανά ή αλλιώς Diamond, διατηρεί το μεγαλύτερο παλαιοπωλείο στην Αθήνα κι έχει πολλές αγάπες! Τη θάλασσα, γιατί είχε παππού πειρατή, τις μηχανές, γιατί της αρέσει η αδρεναλίνη, τα βίντεο που ανεβάζει για τα αντικείμενα, που έχει στο μαγαζί της. Όλες όμως οι αγάπες της, έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Την αγάπη για το παλιό! Η πρώην διακοσμήτρια ξέρει να ξεχωρίζει τον θησαυρό μέσα από τους «μεγάλους όγκους», να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να διεκδικεί, στην καλύτερη τιμή, εκείνο που είναι γραμμένο να γίνει δικό της.

Ιόλη Χιωτίνη

Πήγε σχολείο στο Αρσάκειο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής «αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου», ενώ έχει δίπλωμα Interior Design και από τη Μαδρίτη. Το 2015 απέκτησε master από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στην Ψυχολογία Χώρου. Έχει εργαστεί στο βρετανικό περιοδικό Wallpaper, ενώ για έναν χρόνο ήταν Creative Content Planner σε μεγάλο Όμιλο Κοσμημάτων. Σήμερα διατηρεί το δικό της πετυχημένο γραφείο ως interior designer. Καλλιέργησε το συλλεκτικό της ενδιαφέρον από την παιδική ηλικία ενώ η αγάπη της για τα παλιά και νέα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιεί και στη δουλειά της, λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Δημήτρης Δεμερτζής

Αν κάποιος μπορεί να έχει ένα από τα πιο σπάνια αντικείμενα στην κατοχή του, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Δημήτρη Δεμερτζή. Ο καταφερτζής Μυτιληνιός, με μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες στην Ελλάδα, είναι πάντα έτοιμος να μας ταξιδέψει στο παρελθόν με τις γνώσεις του. Αγαπά το παλιό και φτάνοντας στα άκρα του ανταγωνισμού και του παζαριού, επιβεβαιώνει ότι ο παλιός είναι όντως αλλιώς!

Φοίβος Στρουγγάρης

Είναι τρίτης γενιάς δικηγόρος, με πρώτο δικηγόρο τον παππού Στρουγγάρη το 1931. Μικρός ήθελε να γίνει πιλότος αλλά επειδή οι γιαγιάδες του δεν ήταν διαθέσιμες να τον προσέχουν, αφού ήταν πολύ δραστήριες και οι ίδιες, ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί του μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Με τον καιρό, όλο αυτό που παρακολουθούσε ως θεατής ήθελε να το ζήσει πιο ενεργά, του κέντριζε πραγματικά το ενδιαφέρον και τελικά τον κέρδισε η Νομική. Με στυλ εκκεντρικό αλλά πνεύμα αρκετά προσγειωμένο, ο Φοίβος αγαπάει το παλιό μέσα από ένα όχι και τόσο μονοδιάστατο φάσμα, όσο θα περίμενε κάποιος από έναν δικηγόρο. Από άλλη εποχή, βγαλμένος κυνηγός, ψάχνει αντικείμενα από ταξίδια.