Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Σταμάτη Κόκοτα και το ξέσπασμα για τις γυναικείες λαϊκές φωνές

Η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ένα χρόνο πριν το θάνατο του

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Σταμάτη Κόκοτα και το ξέσπασμα για τις γυναικείες λαϊκές φωνές
NDPPHOTO
News 01.10.2022 10:56
Από Ελένη Ζουγανέλη

Στο πένθος έχει βυθιστεί το λαϊκό τραγούδι με την είδηση του θανάτου του Σταμάτη Κόκοτα. Μπορεί τους τελευταίους μήνες να είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν στην εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα στις 21/9/2021.

Ο τραγουδιστής είχε μιλήσει για την σπουδαία καριέρα που κατάφερε να δημιουργήσει, ενώ είχε αναφερθεί στις γυναικείες λαϊκές φωνές μετά από ερώτηση που του έγινε.

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Σταμάτη Κόκοτα

«Πώς σας φαίνεται το ότι πρωταγωνιστούν πολλές γυναίκες στο τραγούδι, έχουμε πολύ ωραίες λαϊκές φωνές… Για παράδειγμα, τα νέα πρότυπα θέλουν πάρα πολύ την κυρία Πάολα σαν τραγουδίστρια που είναι από πολύ νέα στο τραγούδι και την έχουν παρομοιάσει σαν από τις πιο μεγάλες λαϊκές φωνές που έχουμε αυτή τη στιγμή;», ρώτησε η Μαρία Αντωνά.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα λέτε εσείς. Ούτε να τα ακούω θέλω, ούτε να τα ξέρω. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι όποιος όντως έχει ωραία φωνή δεν πρόκειται ποτέ ούτε να τη χάσει ούτε να του την κλέψουν. Θα έρθει η στιγμή του που θα πει κάτι και θα αναδειχθεί».

Όσον αφορά την καριέρα του

«Ενθουσιάζομαι με τις φωτογραφίες. Οι τελευταίες μου φωτογραφίες με τον Μίκη Θεοδωράκη. Από εδώ και πέρα μια καινούρια ζωή και καινούρια τραγούδια… Η κόρη μου δεν τραγουδά»

«Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι όποιος όντως έχει ωραία φωνή δεν πρόκειται ποτέ ούτε να τη χάσει ούτε να του την κλέψουν. Θα έρθει η στιγμή του που θα πει κάτι και θα αναδειχθεί» είχε αναφέρει ο Σταμάτης Κόκοτας.

Λίγα λόγια για τον Σταμάτη Κόκοτα

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής.
  • Όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.α.
  • Κατά τη Στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.
  • Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής. Είναι δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μπέσσυ Αργυράκη: «Ήταν μια κακιά στιγμή που εγώ έφυγα να τραγουδήσω»

Η τελευταία εμφάνιση του Σταμάτη Κόκοτα στα μπουζούκια με αιθέριες υπάρξεις

Share