Φίλιππος Σοφιανός: «Έχουν σκοπό να βγάλουν λεφτά για αυτό και παίρνουν “φθηνό” προϊόν»

Τι δήλωσε για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φίλιππος Σοφιανός: «Έχουν σκοπό να βγάλουν λεφτά για αυτό και παίρνουν “φθηνό” προϊόν»

Τον Φίλιππο Σοφιανό συνάντησε ο δημοσιογράφος Στέφανος Κωνσταντινίδης για την εκπομπή «Mega Καλημέρα» για μία απολαυστική συνέντευξη. Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στην παράσταση Oleanna στο θέατρο Καλλιρόης, αναφέρθηκε στη ζωή του, στους τέσσερις γάμους που έχει κάνει, καθώς και στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, όπου εξέφρασε τους προβληματισμούς του.

Ο διάλογος ξεκίνησε με τον Στέφανο Κωνσταντινίδη να αναφέρεται στο πραγματικό όνομα του ηθοποιού, που είναι «Ζούκας», με εκείνον να χαμογελάει, να δηλώνει πως γυρνάει ακόμα όταν το ακούει, αλλά το έχει αλλάξει ακόμα και στην ταυτότητα. Όπως διευκρίνισε: «Άλλαξα το όνομά μου για να τιμηθεί ο Φίλιππος Σοφιανός, ήρωας της εθνικής αντίστασης και αδερφός της μητέρας μου, που τον έφαγαν οι Γερμανοί στα 18 του».

Δείτε επίσης: «Δέχομαι την ισότητα και τη διαφορετικότητα, αλλά...» - Η απάντηση του Γιάννη Ζουγανέλη για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Τι δήλωσε ο Φίλιππος Σοφιανός για τον γάμο και την οικογένεια

Όσον αφορά το νομοσχέδιο που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση και θα αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Φίλιππος Σοφιανός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευκαιρία να διορθώσω και τον απόηχο μίας δήλωσης, ότι το παιδί χρειάζεται τη μάνα του. Η σωστή φράση είναι ότι το παιδί μέχρι τα 5 του χρειάζεται τους γονείς του, τον πατέρα του και τη μάνα του. Βρίσκω το νομοθέτη πολύ προχωρημένο. Τα παιδιά θέλουν αγάπη, αλλά η φύση συνολικά έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, είτε αυτό είναι στα μυρμήγκια, είτε στις μέλισσες, είτε στους ελέφαντες. Οι δύο διακριτοί ρόλοι του πατέρα και της μάνας είναι ένας άξονας ισορροπίας για το παιδί. Τώρα αν το παιδί έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες που το αγαπούν πολύ, αναρωτιέμαι πώς θα αντιμετωπίσει την κοινωνικότητά του στο σχολείο, όταν θα γίνει συγκέντρωση γονέων ή όταν θα πάει σε ένα παιδικό πάρτι; Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες, διεκδικούν να αλλάξουμε τη γραμματική και τα άρθρα στο αρσενικό και το θηλυκό, έχει μπει και το ουδέτερο...»

Για την προσωπική του ζωή, ο Φίλιππος Σοφιανός ανέφερε: «Πιστεύω πολύ στην οικογένεια, γι’ αυτό παντρεύτηκα τέσσερις φορές. Έχω χάσει αυτό το προνόμιο στα 7 μου, όταν έχασα τον πατέρα μου, μου έχουν λείψει τα μαζώματα τις Κυριακές τα μεσημέρια με όλη την οικογένεια, που γίνεται μπάχαλο. Αυτά ήθελα να τα αναπαράγω, δεν ξέρω αν είναι κάτι παραδοσιακό ή το τελευταίο οχυρό απέναντι στην ανθρωπιά».

Κλείνοντας, ο Φίλιππος Σοφιανός είπε: «Είμαστε στην “αυτοκρατορία” των παραγωγών, που έχουν σκοπό να βγάλουν λεφτά για αυτό και παίρνουν “φθηνό” προϊόν. Βγαίνει ένα κάρο κόσμος από τις δραματικές σχολές και οι παραγωγοί το ξέρουν αυτό. Οπότε έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς όπου όλοι μπορούν να τα παίξουν όλα. Δεν γίνεται αυτό πουθενά και σε κανένα μέρος του κόσμου, δεν είναι όλοι για όλα. Αυτή η χυδαιότητα παίρνει απειλητικές διαστάσεις, γιατί εμφανίστηκε και στην Επίδαυρο, έπαιξαν πλάσματα χωρίς τα ελάχιστα προσόντα του ηθοποιού. Παλιότερα, για να πατήσεις στην Επίδαυρο, έπρεπε να περάσεις τουλάχιστον 10 – 15 χρόνια εκπαίδευσης απ' το χορό».