Πέθανε ο Σταύρος Ντουφεξής - Είχε χάσει την κόρη από τον πρώτο του γάμο πριν από εννιά χρόνια

Η δυσάρεστη ανακοίνωση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή πολύ γνωστός και σπουδαίος συνθέτης (δείτε εδώ ποιος). Ανακοινώθηκε, ωστόσο, πως την τελευταία του πνοή άφησε και ο Σταύρος Ντουφεξής, ένας επιτυχημένος σκηνοθέτης, σε ηλικία 91 ετών.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από μία ανάρτηση του Γιώργου Λιβανού στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κατά την οποία αποχαιρετά τον συνάδελφό του, με τα σχόλια να γεμίζουν με μηνύματα συμπαράστασης για την απώλεια αυτή.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Σταύρου Ντουφεξή

«Αντίο αγαπημένε μου ξεχωριστέ Δάσκαλε», έγραψε στην πρώτη ανάρτηση.

Αντίο αγαπημένε μου ξεχωριστέ Δάσκαλε .

Posted by Giorgos Livanos on Wednesday, March 6, 2024

Και συνέχισε: «Ταξίδεψε σήμερα & ο Σταύρος Ντουφεξής, κορυφαίος σκηνοθέτης του θεάτρου μας, που πέραν από δάσκαλος μου στη Σχολή , με επέλλεξε τόσο για τις Επιδαύρειες Ικέτιδες όσο και για την τραγωδία Πέρσαι στο πρωτότυπο, που ηχογραφήσαμε (*Γιάννης Νταλιάνης, Μιχάλης Κουκουλομμάτης, Νίκος Αρβανίτης, Νίκος Καραγέωργος) & θα υπάρχει πάντα στο Μουσείο Κλασσικής Ιστορίας του Μονάχου. Με σπουδαία καριέρα στη Γερμανία και τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Μέγας γνώστης του μπρεχτικού θεάτρου, από τους πρώτους εκφραστές της λεγόμενης γερμανικής σχολής στη χώρα μας. Καλό ταξίδι Δάσκαλε».

Ταξίδεψε σήμερα & ο Σταύρος Ντουφεξής, κορυφαίος σκηνοθέτης του θεάτρου μας, που πέραν από δάσκαλος μου στη Σχολή , με...

Posted by Giorgos Livanos on Wednesday, March 6, 2024

Ποιος ήταν

Στην πρώτη ανάρτηση αναγράφεται και το βιογραφικό του σκηνοθέτη:

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1932. Ήταν ένας σημαντικός σκηνοθέτης. Και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Σπούδασε στην Βιέννη και στο Βερολίνο και έκανε γύρω στις 80 παραστάσεις στις γερμονόφωνες χώρες. Έως το 1974 που γύρισε στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε με τα κρατικά Θέατρα και ιδιωτικούς θιάσους, έχοντας πλάι του πάντα την θεατρολόγο και κριτικό Άννυ Κολτσιδοπούλου, σύντροφό του στη ζωή. Η εμβληματική παράστασή του για μένα ήταν «Τα οράματα της Σιμόν Μασάρ» -το 1976, στο Εθνικό, με την Ράνια Οικονομίδου στον επώνυμο ρόλο- όπου μας έδωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα αξεπέραστο μοντέλο μπρεχτικής παράστασης. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έγιναν πικρά μετά το θάνατο, το 2015, στα 47 της χρόνια, της κόρης του από τον πρώτο του γάμο, της έξοχης μέτζο σοπράνο Στέλλας Ντουφεξή. Ας είναι αναπαυμένος.