Σασμός: «Έδωσε εντολή θανάτου για τον πατέρα σας» - Τρόμος για τη Βασιλική! Σοκ, Μαθιός & Αστέρης μαθαίνουν ότι ήταν ξαδερφιά με τον Αντρέα

Οι εβδομαδιαίες (1-4/4) εξελίξεις για τη σειρά

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
sasmos_alphatv_official - Instagram
sasmos_alphatv_official - Instagram

Μην χάσετε τις εβδομαδιαίες (1-4/4) εξελίξεις για τον Σασμό. Ο Χρήστος κάνει με τον Αντώνη μια περίεργη συμφωνία και η Βασιλική φοβάται πως ο εισαγγελέας βρίσκεται στα ίχνη της. Αστέρης και Μαθιός θα μάθουν κάτι για την οικογένειά τους που θα τους συνταράξει.

Οι εβδομαδιαίες (1-4/4) εξελίξεις για τον Σασμό

Δευτέρα 1/4 - Επεισόδιο 99

Ο Χρήστος λέει στον Αντώνη πως η μαρτυρία της Νάντιας δεν τον έπεισε και ο φάκελος του Στεφανή δεν κλείνει. «Αυτό όμως, Αντώνη, δεν σημαίνει πως πρέπει να το πεις σε όλους. Θα είναι κάτι που θα ξέρουμε μόνο οι δυο μας», θα τονίσει ο εισαγγελέας και όταν ο Φραγκιαδάκης τον ρωτήσει γιατί μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, εκείνος θα απαντήσει: «Αν μάθει ο Μαθιός ότι ο φάκελος της δολοφονίας του ξαδέλφου του έχει κλείσει, σίγουρα θα χαλαρώσει, θα επαναπαυτεί και μπορεί να υποπέσει σε κάποιο μοιραίο λάθος. Ετσι, μπορεί να φτάσουμε πιο εύκολα στη λύση του μυστηρίου που κρύβεται πίσω από τον θάνατο του Στεφανή. Μόνο που θέλω να μου υποσχεθείς πως δεν θα υποκύψεις ξανά στο συναίσθημά σου και αυτή η συμφωνία θα μείνει μεταξύ μας», θα πει και ο Αντώνης με ένα νεύμα θα συμφωνήσει.

Στο μεταξύ, οι ετοιμασίες για τις ξεναγήσεις του οινοποιείου προχωρούν. Καλλιόπη, Μαρίνα, Κατερίνα και Αννα συμφωνούν να φτιάξουν η καθεμία τη σπεσιαλιτέ της, η οποία και θα συνοδεύει τα ξεχωριστά κρασιά του Παύλου. Ο ενθουσιασμός και των τριών είναι φανερός.

Η Σάντρα έρχεται σε επαφή με τον Βαγγέλη, ο οποίος και προσπαθεί να την απομακρύνει από τον ηλεκτρονικό τζόγο, στον οποίο έχει εθιστεί. Εκείνη όμως, γοητευμένη από τον Αστέρη, δεν θα αργήσει να ξεκινήσει να του κάνει ερωτήσεις σχετικά με τον άντρα που της έκλεψε την καρδιά. Ο Βαγγέλης θα της αποκαλύψει τα πάντα και θα ολοκληρώσει τον λόγο του τονίζοντας: «Μάλλον κόλλησες για τα καλά μαζί του. Καλό όμως είναι να τον ξεχάσεις, καθώς ήδη ο τύπος είναι με την Αργυρώ».

Οταν η Σάντρα του πει ότι έχει γνωρίσει τη γυναίκα του, ο Βαγγέλης θα της πει πως δεν είναι παντρεμένοι αλλά θα το κάνουν σύντομα. «Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία μου έδωσες», θα του πει και το βλέμμα της θα φωτιστεί. Αποφασίζει λοιπόν να τον διεκδικήσει ακόμα πιο επίμονα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Δείτε επίσης: Σασμός - αποκλειστικό: Ο άνδρας που μπαίνει "εμπόδιο" στο γάμο Θοδώρας και Γιώργου

Η Καλλιόπη αποκαλύπτει στον Παύλο τι έχει συμβεί στον Αντρέα από τη στιγμή που του ανακοίνωσε πως είναι Σταματάκης, καθώς και το κόλπο που έστησε εκείνος σε βάρος του. Στο μεταξύ ο Χρήστος, έχοντας λάβει ένα απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό, παρατηρεί την επόμενη μέρα πως του έχουν σκάσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου του.

Αμέσως καλεί τη Στέλλα, η οποία έντρομη σπεύδει να του προσφέρει βοήθεια και φυσικά να του δώσει το όχημά της για να εξυπηρετηθεί. «Σε παρακαλώ πολύ, θέλω να μιλήσεις στον Αντώνη για τις απειλές που δέχεσαι. Οι άνθρωποι έχουν θράσος. Για να κάνουν αυτό στο αυτοκίνητό σου μέρα μεσημέρι, ποιος ξέρει μέχρι πού είναι ικανοί να φτάσουν! Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια, Χρήστο, πριν να είναι αργά», θα του πει κι εκείνος θα την ακούσει.

Τρίτη 2/4 - Επεισόδιο 100

Ο Χρήστος θα βρεθεί στο γραφείο του Αντώνη. «Κύριε εισαγγελέα, σε τι οφείλουμε την τιμή;», θα τον ρωτήσει αρχικά και ο Γιακωβάκης θα του επισημάνει πως θέλει να του μιλήσει ως πολίτης και όχι ως εισαγγελέας. Ο Αντώνης θα θορυβηθεί από τα νέα του και θα βάλει τον Γιώργο να αναλάβει την υπόθεση φύλαξής του. Και οι δύο πάντως θα συμφωνήσουν πως πρέπει να υπάρχει μυστικός αστυνομικός, σε μόνιμη βάση, γύρω από τον Χρήστο.

Η απόφαση της Θοδώρας να τελέσει πολιτικό γάμο, προκαλεί τις αντιδράσεις της οικογένειάς της και του παπα-Μιχάλη, ενώ η Σάντρα διεισδύει όλο και περισσότερο στις ζωές των κατοίκων της Ανω Ποριάς. Η Αργυρώ εξομολογείται το άσχημο προαίσθημά της για εκείνη στη Βασιλική αλλά η τελευταία, που συμφωνεί μαζί της, δυσκολεύεται να το παραδεχτεί για να μην την ταράξει περισσότερο. Ετσι, την παρακαλεί απλά να εμπιστευτεί τον αγαπημένο της που δεν της έχει δώσει ποτέ το δικαίωμα να αμφιβάλλει για τα συναισθήματά του.

Τετάρτη 3/4 - Επεισόδιο 101

Η επερχόμενη άφιξη του Ρούσσου στο χωριό ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τους πάντες, η Βασιλική βρίσκεται αντιμέτωπη ξανά με τους χειρότερους φόβους της που αφορούν στην επιστροφή του Αντρέα Βρουλάκη. Οταν η Στέλλα της πει ότι ο εισαγγελέας ακόμα ερευνά την υπόθεση του Λάζαρου και μάλιστα ότι έχει προσανατολιστεί στο πρόσωπο που βρέθηκε στο κρησφύγετο προκειμένου να του κάνει κακό, το αίμα της παγώνει. Η δικηγόρος την παρακαλεί παρ’ όλα αυτά, να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

Ψύχραιμος δεν θα είναι καθόλου ο Χρήστος που θα λάβει σε έναν φάκελο κοινή του φωτογραφία με τη Στέλλα από μια πρόσφατη συνάντησή τους, με την εξής σημείωση από πίσω: «Μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά». Ο εισαγγελέας θα τρομάξει πραγματικά, θα παρακαλέσει τον Αντώνη να μην πει τίποτα στη δικηγόρο, ενώ θα πάρει μια μεγάλη απόφαση που θα του στοιχίσει. Να απομακρυνθεί από εκείνη, για να την προστατεύσει.

Οσο ο Παύλος δεν μπορεί να καταπιεί την προδοσία του Αντρέα και αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή του, η Καλλιόπη φέρνει αντιμέτωπους τον Αστέρη και τον Μαθιό με μια αλήθεια που δύσκολα θα διαχειριστούν. «Ο Αντρέας είναι εκείνος που θέλησε να διαλύσει τη φαμελιά μας. Εκείνος έβαλε έναν άντρα να έρθει να μου πει ότι ο Παύλος έδωσε εντολή θανάτου για τον πατέρα σας, όταν ήταν στη φυλακή. Αυτός ο άντρας με βρήκε ξανά πριν λίγο καιρό και αφού ο Αντρέας του χρωστούσε λεφτά, έκατσε και μου αποκάλυψε την αλήθεια.

Η φυγή του Αντρέα επιβεβαιώνει τα λόγια αυτού του άντρα», θα παραδεχτεί. Και οι δυο της γιοι θα κλονιστούν, αλλά την ίδια στιγμή θα χαρούν που το λάθος αναγνωρίστηκε και η μητέρα τους είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή με την οικογένεια Βρουλάκη. Ομως οι αποκαλύψεις της δεν θα σταματήσουν εκεί. Οταν ο Μαθιός τν ρωτήσει πώς συνδέεται το ψέμα του Αντρέα με την επιστροφή του θείου τους, Ρούσσου Σταματάκη, η «καπετάνισσα» θα τους πει πως ο Ρούσσος είναι ο πραγματικός του πατέρας.

Οι δύο άντρες θα δυσκολευτούν να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα της οικογένειάς τους αλλά και την οργή που έχει αρχίσει να τους πλημμυρίζει συνειδητοποιώντας πως ο Αντρέας ευθύνεται για όλους τους θανάτους. «Και κυρίως για το τέλος του Νικηφόρου μου. Εχω δώσει όρκο, Αστέρη, να μη βάψω τα χέρια μου ξανά με αίμα», θα πει ο Μαθιός στον αδελφό του αργότερα και ο Αστέρης θα του υποσχεθεί πως μαζί θα αντιμετωπίσουν την οργή που νιώθουν.

Δείτε επίσης: Σασμός: Μαφιόζικη επίθεση στον Γιακωβάκη - Τραγικές στιγμές για την Στέλλα

Πέμπτη 4/4 - Επεισόδιο 102

Τέλος, ο Τάσος παρατηρεί στην οθόνη του υπολογιστή της Στέλλας ένα άρθρο που αφορά στον εισαγγελέα και τους άλυτους παλιούς λογαριασμούς που έχει με μέλη κυκλωμάτων από την Αθήνα και ζητά από την Αντώνη να τη βοηθήσει. Εκείνος θα τον καθησυχάσει, όμως καθόλου ήσυχη δεν θα είναι στο εξής η Στέλλα που θα βλέπει τον Χρήστο να απομακρύνεται από εκείνη.

Μετά τις αποκαλύψεις για την προδοσία του Αντρέα σε βάρος του Παύλου, ο τελευταίος πηγαίνει στη θεία του έντρομος για να κάνουν μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. «Εσύ φταις, θεία. Αν εσύ του είχες πει από την αρχή ότι είναι Σταματάκης, το μίσος που έρεε στις φλέβες του θα είχε κοπάσει. Πήρες στον λαιμό σου τόσο κόσμο που χάθηκε άδικα. Τον Μάρκο, τον Βασίλη, τον Λάζαρο και τον Νικηφόρο.

Εδά που μιλάμε, θα μπορούσα να είμαι κι εγώ νεκρός. Και αυτό γιατί δεν ήθελες να του πεις ποιος ήταν ο βιολογικός του πατέρας», θα της τονίσει και εκείνη θα απαντήσει πως δεν μπορούσε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε πριν χρόνια στη Μαρία, να κρατήσει το μυστικό της για πάντα. «Μόνο που αυτή η υπόσχεση έκαψε όλο το χωριό μας, θεία», θα συμπληρώσει και θα εξαφανιστεί αφήνοντάς τη μόνη. Η Μαρίνα, που θα βρεθεί κοντά της, θα πάρει το μέρος του Παύλου, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα, όμως σύντομα τα πνεύματα θα ηρεμήσουν και η πονεμένη Ρηνιώ θα βρει ξανά τη θέση της στην καρδιά του Παυλή της.