Με μια λιλα μαντήλα στο κεφάλι και χαμογελαστή, η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα, τον συνόδευσε στο ταξίδι του στο Ιράν. Το πρωθυπουργικό ζεύγος και οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν στην Κυριακή (07.02.2016) στο Εσφαχάν, την πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας.
Η Περιστέρα Μπαζιάνα φόρεσε στο κεφάλι την παραδοσιακή μαντήλα, όπως απαιτείται από την ιρανική παράδοση και παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα άκουγε από τους Ιρανούς αξιωματούχους, που ξενάγησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία στα μνημεία της πόλης και τους μιλούσαν για τις παραδόσεις του Ιράν.

Δείτε ακόμη: Αποκαλύψεις για τη μετακόμιση Τσίπρα – Μπαζιάνα! Όλη η αλήθεια!

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος δυτικός πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ιράν μετά την άρση του εμπάργκο. Το Εσφαχάν θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιράν, με ιδιαίτερα σημαντική ιστορική παράδοση. Η ξενάγηση του πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδεται στον πολιτιστικό αλλά και τον τουριστικό τομέα της ελληνο-ιρανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα με τις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται από την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε επίσης τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης, όπου σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενέγειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας, όπως αναφέρει το newsit.

Πέραν της βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης για την πολύπλευρη ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε την Τεχεράνη, ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την ΕΕ.

Τη Δευτέρα (08.02.2016) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί και τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού

Δείτε ακόμη: Μεγάλες στιγμές: H σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα στη Vogue!

loading...