Αυτός είναι ο τρόπος για να κάνεις τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, καλύτερες και από junk food

Αυτός είναι ο τρόπος για να κάνεις τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, καλύτερες και από junk food
Αν νομίζεις ότι οι τραγανές φτερούγες κοτόπουλου είναι ένα φαγητό που πρέπει να αγοράσεις από έξω κάνεις λάθος!

Είναι πάμφθηνες στη κυριολεξία, γίνονται πολύ εύκολα, αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικές για έναν μπουφέ, ένα πάρτυ αλλά και ένα τραπέζι. Συνεχίστε παρακάτω...

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και δε θα σταματάς να τις φτιάχνεις.

Τι υλικά θα χρειαστείς για τις φτερούγες κοτόπουλου!

fterouges-tigani

  • 1.500 γρ φτερούγες κοτόπουλου
    1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά
    2 κούπες ξινόγαλο ή 1 κούπα γιαούρτι δυαλυμένο σε 1 κούπα νερό
    1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα και 1 κουταλιά
    1 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
    1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σκόνη ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
    1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
    1 κουταλάκι γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
    1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
    1 κουταλια σούπας ρίγανη
    Λάδι για το τηγάνισμα
    Καθάρισε τις φτερούγες από τυχόν υπολείμματα φτερών, κόψε τις ακρούλες και κόψτα στη μέση ακριβώς στην ένωση.(Κάποιο κρατάνε μόνο το εσωτερικό κομμάτι και πετάνε το υπόλοιπο, αλλά εγώ τα χρησιμοποιώ όλα.)


fterouges-kotopoulo

Βάλτα σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε τη μία κουταλιά από το αλάτι, τη μία κουταλιά από τη πάπρικα (εάν έχεις καπνιστή ακόμα καλύτερα), τη καυτερή πάπρικα, το σκόρδο, τη σκόνη μουστάρδας, τη σκόνη κρεμμυδιού, το πιπέρι και το ξινόγαλο και ανακάτεψε πολύ καλά να καλυφθούν από το αρωματικό μείγμα.

Σκέπασε το μπολ και βάλτο στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα να απορροφηθούν τα αρώματα. Μπορείς να το αφήσεις και όλο το βράδυ.

traganes-fterouges-chicken

Σε ένα άλλο μπολ ή μια σακούλα βάλε το αλεύρι, τη ρίγανη και από μία κουταλιά αλάτι και πάπρικα. Ανακάτεψε πολύ καλα.

Πάρε τις φτερούγες λίγες-λίγες και βάλτες μέσα στο μείγμα του αλευριού να καλυφθούν πολύ καλά.

Ιδανικά τις ξαναβάζεις στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου να σφίξει η κρούστα. Αν βιάζεσαι δε πειράζει τηγάνισέ τες άμεσα, πάλι θα γίνουν πεντανόστιμες.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάλε το σπορέλαιο να κάψει. Βάλε τις φτερούγες και χαμήλωσε λίγο τη φωτιά, δε θέλεις να καούν εξωτερικά και να μείνουν ωμές εσωτερικά.

Τηγάνισε τις φτερούγες λίγες κάθε φορά (για να μη πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και μαλακώσει η κρούστα) μέχρι να πάρουν ένα ωραίο βαθύ χρυσό χρώμα. Υπολόγισε 10-12 λεπτά. Άφησέ τα σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστές

syntagi-fterouges-kotopoulo

Tip: Μπορείς να αντικασταστήσεις τα μυρωδικά με κάποια άλλα τις επιλογής σου. Παίξε με τη γεύση μέχρι να βρεις αυτή που σου αρέσει.

Extra Tip: Αν δε σου αρέσει η ιδέα του τηγανητού κοτόπουλου μπορείς να τις ψήσεις σε ταψάκι με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Θα χάσουν λίγο από την τραγανότητα τους αλλά συνεχίζουν να είναι πολύ νόστιμες και πιο ελαφριές!

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Αυτό είναι το μπισκοτογλυκό που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Αυτή η συνταγή θα σας τρελάνει: Φτιάξτε μακαρόνια με κατίκι και πιπεριές σε μόλις 10 λεπτά

Το απόλυτο μυστικό: Κι όμως, μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να μοσχοβολά καθαρίζοντας μόνο ένα συγκεκριμένο, μικρό μέρος του!