Τραγανά μπουρέκια με κιμά και κουκουνάρι

Τραγανά μπουρέκια με κιμά και κουκουνάρι
Συστατικά
Για τη γέμιση

3 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
4 κρεμμύδια
400 γρ. χοιρινό κιμά
μια χούφτα κουκουνάρια
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
μια χούφτα βερύκοκα ξερά ψιλοκομμένα

Για τα φύλλα

4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
200 γρ βούτυρο λιωμένο
150 γρ νερό
1 πακέτο φύλλα κρούστας

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε και αυτόν μέχρι να καβουρδιστεί καλά και προσθέτουμε και τα κουκουνάρια.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, την κανέλα και τα βερύκοκα.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του κιμά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο πλάι.
Σ΄ενα βαθύ μπώλ ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι και τα χτυπάμε με τη βοήθεια ενός σύρματος μέχρι που να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα έχουμε λιώσει το βούτυρο και το προσθέτουμε αυτό στο μπολ με τα αυγά καθώς επίσης και το νερό.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ αραιό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Συνήθως οι συσκευασίες των φύλλων στην αγορά έχουν μέσα γύρω στα 12 φύλλα.
Με αυτά θα φτιάξουμε 4 μπουρέκια ως εξής:
Βάζουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο εργασίας μας με τη στενή του πλευρά προς τα εμάς.
Με ένα κουτάλι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με τα αυγά πάνω στο φύλλο.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώνουμε το μείγμα καλά παντού πάνω στο φύλλο.
Βάζουμε ένα δεύτερο φύλλο ακριβώς πάνω από το πρώτο.
Και σε αυτό πάλι βάζουμε από το μείγμα του αυγού κτλ και προσθέτουμε και ένα τρίτο φύλλο στο οποίο ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Χωρίζουμε τη γέμιση με τον κιμά στα 4.
Παίρνουμε το ¼ από αυτή τη γέμιση και την απλώνουμε σε μια γραμμή παράλληλα με τη μεγάλη πλευρά του φύλλου και σε απόσταση 3-4 εκ από αυτή την άκρη του. Δεν βάζουμε γέμιση πέρα ως πέρα αλλά έως 2 εκ. από τις δύο πάνω και κάτω άκρες του ώστε όταν το τυλίξουμε να μην φύγει η γέμιση.
Τυλίγουμε προς τα μέσα τις δύο πάνω και κάτω άκρες του φύλλου ώστε να σκεπάσουν ελαφρά τη γέμιση και μετά ρολάρουμε το φύλλο ώστε να φτιάξουμε ένα μπουρέκι.
Το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι καλά βουτυρομένο.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε να φτιάξουμε άλλα 3 μπουρέκια που τα βάζουμε και αυτά στο ταψί. Δεν πρέπει να εφάπτονται μεταξύ τους.
Περιχύνουμε από πάνω με το μίγμα των αυγών που μας έχει περισέψει με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να κόβονται εύκολα και σερβίρουμε σε φέτες που καλύτερα να τις κόψουμε με πριονωτό μαχαίρι.

 

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Pancakes από πατάτα και σάλτσα κρέμας τυριού

Λιώνει στο στόμα! Ψητό χοιρινό μπούτι με πορτοκάλια

Δροσερές τορτίγιες με κοτόπουλο και σαλάτα coleslaw για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια

Τα καλύτερά μας σήμερα:

«To Νησί»: Η απίστευτη αποκάλυψη του Στέλιου Μάινα για τη σειρά έξι χρόνια μετά το τέλος της

Σκάνδαλο! Έλληνας ηθοποιός απανάκυψε ότι η σύντροφός του ήταν… παντρεμένη -Τι συνέβη;

Για πρώτη φορά: Το ξέσπασμα της κόρης της Βάνας Μπάρμπα για τις γυμνές φωτογραφίες της μητέρας της!