Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα το Youweekly.gr, σας αποκαλύπτει όλες τις εξελίξεις από τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές…Το ότι θα φτάναμε στο σημείο η Χρυσάνθη, που είναι ορκισμένη εχθρός του Διαμαντή, να είναι αυτή που θα βάλει το χεράκι της για να αθωωθεί, ίσως να είναι και η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό στο «Μπρούσκο».

Η περιβόητη δίκη του Διαμαντή φτάνει και οι μάρτυρες, όπως και οι απόψεις για την ενοχή του ή μη διίστανται. Η Αναστασία είναι αποφασισμένη να καταθέσει υπέρ του θείου της, ενώ ο Σήφης είναι ανένδοτος. Θα πάει να καταθέσει στο δικαστήριο σαν μάρτυρας κατηγορίας του Διαμαντή, ο οποίος προσπαθεί ακόμα και την τελευταία στιγμή να του αλλάξει γνώμη: «Σήφη αγόρι μου, μην έρθεις να καταθέσεις», του λέει, αλλά ο Σήφης του απαντά: «Πες ότι είμαι ήδη στο Ηράκλειο» και φεύγει, αφήνοντας πίσω τον Διαμαντή απογοητευμένο και την Αναστασία να τον παρηγορεί: «Μη στενοχωριέσαι, θείε. Θα ζητήσει γονατιστός συγγνώμη όταν αθωωθείς. Γιατί είναι σίγουρο ότι θ’ αθωωθείς, το ξέρω!», του λέει.
Ο Παύλος περιμένει να δει στη φυλακή τον Διαμαντή: «Θα χαρώ να φάει ισόβια το κάθαρμα», λέει στο Μάρκο και τη Λουκία, η οποία όμως έχει επιφυλάξεις: «Αρκεί να μη λειτουργήσουν οι “υψηλές” γνωριμίες του Διαμαντή», του τονίζει με νόημα.
H δίκη γίνεται και ο Σήφης είναι καταπέλτης, ενώ βγαίνοντας ο δικηγόρος του Διαμαντή δεν είναι καθόλου αισιόδοξος: «Η συνολική εικόνα της υπεράσπισης ήταν καλή. Αλλά, αντικειμενικά μιλώντας, και η κατηγορία ήταν καλά δεμένη. Είχε σοβαρά στοιχεία και επιχειρήματα ο εισαγγελέας. Δεν είμαι αισιόδοξος… αλλά σε μια δίκη ποτέ δεν ξέρεις. Η κατάθεση του Σήφη ήταν που έδωσε τα επιχειρήματα που είπες. Και οι καταθέσεις για τα χρήματα που κυκλοφόρησε ο Πάτροκλος έκαναν μεγάλη αίσθηση».
Ολοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά πιο πολύ η Χρυσάνθη, η οποία βρέθηκε στην αρχή διακριτικά στο δικαστήριο και για κάποιο λόγο προτίμησε να φύγει χωρίς να τη δουν πολλοί, αφήνοντας εντολή στον Πάτροκλο να την ενημερώνει για κάθε εξέλιξη. Περιμένοντας λοιπόν και η Χρυσάνθη την απόφαση τηλεφωνεί στον Πάτροκλο: «Πάτροκλε, δεν βγήκε ακόμα η απόφαση;», τον ρωτάει με ασυνήθιστη αγωνία, ενώ και ο Πάτροκλος είναι αρκετά ταραγμένος: «Οχι και τα ’χω παίξει. Πάντως ο δικηγόρος του δεν είναι αισιόδοξος, φοβάμαι πολύ!». Η Χρυσάνθη για άλλη μια φορά του τονίζει: «Ψυχραιμία. Πάρε με αμέσως όταν μάθεις».
Δεν περνάει λίγη ώρα και ο Διαμαντής λέει στο δικηγόρο του, την Αναστασία που του συμπαραστέκεται και στον Πάτροκλο να μπουν στην αίθουσα γιατί έχει βγει απόφαση. Λίγο μετά βγαίνουν όλοι χαρούμενοι, καθώς ο Διαμαντής έχει αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Πώς όμως έγινε αυτό, αφού όλα τα στοιχεία ήταν εναντίον του; Ο άνθρωπος που τον αθώωσε δεν είναι άλλος από τη Χρυσάνθη, η οποία υποκύπτοντας στον εκβιασμό του πλήρωσε ψευδομάρτυρες για να καταρρίψουν το μεγαλύτερο ενοχοποιητικό στοιχείο της υπόθεσης, τα τσεκαρισμένα χρήματα που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιό του. Ενώ η υπόθεση φαινόταν χαμένη, ξαφνικά έγινε η ανατροπή και εμφανίστηκε να καταθέσει ο μάρτυρας-κλειδί που άλλαξε τη ροή της δίκης…

Έκτακτο στο Μπρούσκο: Η Μελίνα γεννάει – Τι επιπλοκές παρουσιάζονται;
Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Ο μάρτυρας-έκπληξη απάντησε στο ερώτημα που πλανιόταν πάνω από την αίθουσα σε όλη τη διάρκεια της δίκης, αλλά και στην κοινωνία των Χανίων από τότε που έκανε την καταγγελία ο Σήφης. Και ποιο ήταν το ερώτημα; Τα χρήματα που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του Διαμαντή ήταν ή δεν ήταν από τα λύτρα που πλήρωσε ο Σήφης για τη Μελίνα; Ο μάρτυρας αυτός ήταν ειδικός στη ζωγραφική, ένας πραγματογνώμονας από αυτούς που αποφαίνονται για τη γνησιότητα ή μη των έργων τέχνης. Κατέθεσε, λοιπόν, ότι γνώριζε από παλιά πως ο Διαμαντής είχε στην κατοχή του δύο σπάνιους πίνακες. Εναν Καραβάτζιο κι έναν Μπραέσσα ελληνικό, που τους είχε αγοράσει πριν πάρα πολλά χρόνια από παράλληλη αγορά, δηλαδή ήταν κλοπιμαίοι. Και συμπλήρωσε ο μάρτυρας ότι ο Διαμαντής τον κάλεσε να αποφανθεί για τη γνησιότητά τους. Οταν ο εισαγγελέας ρώτησε: «Τι σχέση έχουν αυτά με τα χρήματα που λέγαμε, κύριε μάρτυς;», εκείνος απάντησε ότι τον πλησίασαν δύο τύποι, μάλλον αλλοδαποί, και του ζήτησαν αν ξέρει κανέναν να διαθέτει πίνακες μεγάλης αξίας για να αγοράσουν. Θυμήθηκε τότε τους πίνακες του κύριου Νικολάου κι έκανε την επαφή. Εφεραν κι έναν δικό τους πραγματογνώμονα, βεβαιώθηκε η αυθεντικότητα κι έγινε η συναλλαγή. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι παρέδωσε τους πίνακες και πήρε χρήματα σε ρευστό, τα οποία χρήματα παρέδωσε με τη σειρά του στον κύριο Νικολάου κι εκείνος, μπροστά του, τα έβαλε στο χρηματοκιβώτιό του, που μέσα δεν υπήρχαν άλλα χρήματα. Τον ρώτησαν πότε έγιναν όλα αυτά και είπε τις ημερομηνίες και οι ημερομηνίες ήταν πριν ο Σήφης ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και κάνει την καταγγελία…

Για περισσότερα τηλεοπτικά θέματα πατήστε εδώ.

Δείτε ακόμη: Ραγισμένες καρδιές: Σε κατάσταση σοκ ο Τζιχάν – Η Ντιλαβά κλέβει την περιουσία του! Αποκλειστικές φωτογραφίες..

Δείτε ακόμη: Απαγωγή σοκ στα «Δίδυμα Φεγγάρια»: Κλέβουν το μωρό της Ελισάβετ – Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ και διάλογοι φωτιά!

Δείτε ακόμη: 9 μήνες: Ομολογία σοκ! «Εγώ είμαι ο πατέρας σου!» – Πήγε να λιποθυμήσει η Έλσα…

loading...