Βλεφαροπλαστική για νεανικό & ξεκούραστο βλέµµα!

Βλεφαροπλαστική για νεανικό & ξεκούραστο βλέµµα!

Τα µάτια παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην έκφραση του προσώπου µας. Δυστυχώς, όµως, µε το πέρασµα του χρόνου ή λόγω κληρονοµικότητας, τα βλέφαρα χαλαρώνουν, ενώ δηµιουργούνται αντιαισθητικές «σακούλες», που κάνουν το βλέµµα να χάνει τη ζωντάνια του. Εδώ η πλαστική χειρουργική κάνει θαύµατα µε τη βοήθεια της βλεφαροπλαστικής, αποµακρύνοντας το χαλαρό δέρµα γύρω από τα µάτια και διορθώνοντας το περιττό λίπος που δηµιουργεί την εντύπωση «σακούλας». Η πλαστικός χειρουργός, Δρ. Γιολάντα Πεπέ, σου εξηγεί όσα πρέπει να ξέρεις για τη µέθοδο.

Το χαλαρωµένο δέρµα που περισσεύει και δηµιουργεί βαρύτητα στα βλέφαρα, µερικές φορές µπορεί να επηρεάσει και την όραση περιορίζοντας το οπτικό πεδίο. Γι’ αυτό τον λόγο η βλεφαροπλαστική αποτελεί µια επέµβαση που θα δώσει λύση στα παραπάνω προβλήµατα.

Μάθε για τη διαδικασία

Με τη µέθοδο της βλεφαροπλαστικής οι τοµές των άνω βλεφάρων γίνονται στην πτυχή του βλεφάρου και των κάτω ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Η επέµβαση γίνεται µε τοπική αναισθησία-µέθη και είναι εντελώς ανώδυνη. Ανάλογα µε τις ανάγκες σου µπορεί να γίνει επέµβαση µόνο στα κάτω ή µόνο στα άνω βλέφαρα ή και στα δύο. Οι τοµές στην βλεφαροπλαστική σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε µετά την επούλωσή τους οι ουλές να είναι «κρυµµένες» σε φυσιολογικές ανατοµικές πτυχές της περιοχής των βλεφάρων και να µην είναι εµφανείς.

Λίγα λόγια για την αποθεραπεία

Τα σηµεία των τοµών καθίστανται δυσδιάκριτα προοδευτικά, ενώ ήδη 8 µέρες µετά από την επέµβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιµάτωσης και επούλωσης της περιοχής. Τα ράµµατα αφαιρούνται 5-7 µέρες µετά το χειρουργείο. Σε νεότερους ασθενείς, που δεν έχουν χαλάρωση του δέρµατος των κάτω βλεφάρων, µπορεί να γίνει η λεγόµενη «διεπιπεφηκυία βλεφαροπλαστική», όπου αφαιρείται το λίπος των κάτω βλεφάρων από εσωτερική τοµή στον επιπεφυκότα.

Πρόκειται για εξελιγµένη τεχνική, που διαφυλάσσει το περικογχικό λίπος και ενισχύει τα οφθαλµικά διαφράγµατα, ενώ δίνει εξαιρετικά φυσικό και αρµονικό αποτέλεσµα. Πρέπει να σηµειωθεί ότι η βλεφαροπλαστική δεν αλλάζει το σχήµα των µατιών. Μετά την επέµβαση, µπορείς να επιστρέψεις στις συνήθεις δραστηριότητές σου µετά από µία εβδοµάδα. Οι τοµές είναι σχεδόν αόρατες, το βλέµµα δείχνει ξεκούραστο και η όψη πιο νεανική.

Info

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός,

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 287800, 2310 275050

giolantapepe.gr, info@giolantapepe.gr, Facebook: Giolanta Pepe