Ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι στα χέρια σου και τρίψε τα! Αυτό που κάνει ούτε που το φαντάζεσαι....

Δεν πάει το μυαλό σας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι στα χέρια σου και τρίψε τα! Αυτό που κάνει ούτε που το φαντάζεσαι....

Όπως η μαγειρική σόδα, έτσι και το λεμόνι είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην κουζίνα, αφού βοηθάει σε πάρα πολλά πράγματα. Ωστόσο, το λεμόνι μπορεί να σε βοηθήσει και σε πολλά θέματα ομορφιάς (όπως τα σημάδια σε γόνατα και αγκώνες), αλλά και μυρωδιάς...

Συγκεκριμένα, το λεμόνι μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις άσχημες μυρωδιές που μπορεί να έχεις στα χέρια σου, μετά από καθάρισμα ψαριών ή οτιδήποτε άλλο.

Πως να ξεμυρίσουν τα χέρια σου με λεμόνι

Εκτός του ότι δίνει εξαιρετική γεύση στο φαγητό, μαζί του μπορείς να καθαρίσεις και να φρεσκάρεις το σπίτι, αλλά και να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες οσμές φαγητού από τα χέρια σου. Απλά στύψε ένα λεμόνι, ρίξε λίγες σταγόνες από το χυμό στις παλάμες και τα δάχτυλά σου, τρίψε τα καλά μεταξύ τους, ξέπλυνε και έτοιμη!

Λεμόνι χέρια

Τρίψε μια φέτα λεμόνι και στη μασχάλη σου

Το λεμόνι είναι ένα από τα εσπεριδοειδή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών σκοπών, συμπεριλαμβανομένων και του καλλωπισμού μας σαν καλλυντικό. Λύνει μάλιστα, πολλά προβλήματα στην επιδερμίδα μας.

Το λεμόνι μπορεί επίσης, να αντικαταστήσει ένα από τα καλλυντικά που έχετε στην τουαλέτα σας, και πιο συγκεκριμένα τα αποσμητικά που χρησιμοποιούμε στις περιπτώσεις που ιδρώνουμε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε μια φέτα λεμονιού και να τρίψετε απαλά με αυτή τις μασχάλες σας. Τα δύο μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται στο λεμόνι, το μαγνήσιο και το κάλιο έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και επιπροσθέτως, όταν εφαρμόζονται στις μασχάλες, μπορούν να εξισορροπούν αποτελεσματικά το επίπεδο pH του δέρματος.

Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις χημικές ουσίες και τις τοξίνες που μπορεί να απλώνονται στις μασχάλες, όταν χρησιμοποιούμε ένα αποσμητικό σπρέι και η εφαρμογή του θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σε μια σοβαρή λοίμωξη.

Στην περίπτωση του λεμονιού, τέτοιες επιβλαβείς ουσίες αποκλείονται εντελώς. Η παρουσία κιτρικού οξέος σε αυτό είναι ο φυσικός παράγοντας που εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές του ιδρώτα, οπότε αν έχετε ένα τέτοιο πρόβλημα, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι απλά να δώσετε μια ευκαιρία στο λεμόνι και να το δοκιμάσετε. Δε θα το μετανιώσετε.