Στο «μικροσκόπιο» δυο εισαγγελέων της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπήκαν το πρωί της Δευτέρας 4/4 οι συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή: Της Μαλένας που ήταν 3,5 ετών και πέθανε τον Ιούλιο του 2019 και της Ίριδας που ήταν μόλις 6 μηνών και έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020, ενώ αποκαλύφθηκε πως ένα τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται στην κακοποίηση της Τζωρτζίνας.
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για Ίριδα και Μαλένα
Τα δυο παιδιά έφυγαν, δηλαδή, από τη ζωή μέσα σε διάστημα 20 μηνών. Η νέα έρευνα που ξεκινά για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας -μετά τη δίωξη σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας – θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο. Οι δυο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τους ιατρικούς φακέλους των δυο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δυο υποθέσεις. Παράλληλα, θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες από πλευράς ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δυο παιδιών ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα.
Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του. Και αυτός εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα. Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται για τα ευρήματα στη σορό της μικρής Ίριδας: “Πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ’ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)».
Τέλος όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας.
Έφτασε στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου – “Ψόφα φόνισσα” της φώναζαν
Στην Ευελπίδων έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου πριν από λίγα λεπτά προκειμένου να απολογηθεί για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 33χρονη από την Πάτρα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην ΓΑΔΑ, χωρίς όμως να δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς, ενώ είναι ανεπιθύμητη και στα γυναικεία σωφρονιστικά ιδρύματα.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12:00, η Ρούλα Πισπιρίγκου περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και έχοντας στο πλευρό της τους δικηγόρους της, Όθωνα Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ζάρδα.
Αν και η 33χρονη μητέρα θα αρνηθεί την κατηγορία που την θέλει να έχει δηλητηριάσει με την τοξική ουσία κεταμίνη την κόρη της μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», εντούτοις θα δεχθεί «βροχή» ερωτήσεων από την ανακρίτρια γύρω από τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού της, την συμπεριφορά της μέσα στο νοσοκομείο αλλά και τα ανεξήγητα από την ιατρική επιστήμη επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι πάντα στο θάλαμο του νοσοκομείο – και όχι σε ΜΕΘ – και ενώ εκείνη βρίσκονταν μονίμως δίπλα του.
Οι απαντήσεις που θα δώσει η κατηγορούμενη στην ανακρίτρια επί αυτών των ερωτημάτων, θα έχουν βαρύνουσα σημασία και για τα επόμενα βήματα της δικαστικής έρευνας, η οποία πλέον στρέφεται σε πολλές κρίσιμες παραμέτρους της υπόθεσης, αναζητώντας καταρχάς απαντήσεις στο πως βρέθηκε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης αλλά και στο τί ακριβώς συνέβη με τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας: Της Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία ήταν μόλις έξι μηνών και πέθανε το 2021. Ήδη, οι θάνατοι των δυο κοριτσιών ερευνώνται από μηδενική βάση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της μεγαλύτερης αδελφής τους της Τζωρτζίνας και τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων αναμένονται άμεσα.
Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως απόλυτη προτεραιότητα δίδεται, στο πλαίσιο των ερευνών, στον τρόπο ανεύρεσης της τοξικής ουσίας που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Συγκεκριμένα, μέσα από την ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης αλλά και τις επικοινωνίες και τις επαφές της στα social media, η ανάκριση θα επιχειρήσει να ρίξει φως στο ερώτημα αυτό και να απαντήσει πως η κατηγορουμένη προμηθεύτηκε την κεταμίνη, και αν την προμηθεύτηκε το έπραξε μόνη της ή και άλλα πρόσωπα την βοήθησαν να βρει τη θανατηφόρα δόση της τοξικής ουσίας.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, για το λόγο αυτό να υπάρξει ακόμη και εκταφή του παιδιού ώστε οι αρχές να πάρουν στα χέρια τους το tablet που φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα στον τάφο του κοριτσιού και το οποίο τοποθέτησε εκεί – όπως λέγεται – η κατηγορούμενη πλέον μητέρα του. Υπό τα δεδομένα αυτά, η 33χρονη σήμερα στο πλαίσιο της απολογίας της δεν μπορεί παρά να δεχθεί κρίσιμες ερωτήσεις από την ανακρίτρια σχετικά με το θέμα της ανεύρεσης της κεταμίνης έστω και αν αρνείται την κατηγορία που της έχει απαγγελθεί.
Επιπρόσθετα, θα κληθεί να απαντήσει επαρκώς γιατί ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο στο νοσοκομείο, γιατί ρωτούσε αν σε αυτό υπήρχαν κάμερες, τι ακριβώς εννοούσε στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν η 9χρονη κόρη της πεθάνει, λέγοντας στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι η μικρή «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».
Επί της ουσίας η σημερινή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία όλες αυτές τις ημέρες που κρατείται στη ΓΑΔΑ επιδεικνύει ένα άκαμπτο και ψύχραιμο «πρόσωπο», θα αποτελέσει την πρώτη δική της απάντηση για όσα της καταμαρτυρούν στην αρμόδια ανακριτική αρχή, τη μόνη αρμόδια σε αυτή τη φάση των ερευνών.