Τραγωδία Πάτρα: Το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου - Που ρίχνει την ευθύνη για την κεταμίνη;
Δείτε αναλυτικά
Το απόγευμα της Δευτέρας 4/4 η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε τον δρόμο προς τις φυλακές μετά από την απολογία της στην 18η τακτική ανακρίτρια καθώς κατηγορείται για την δολοφονία με κεταμίνη της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.
Μάλιστα, την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως συνόδευσε ένα «γιατί;» από την πλευρά της ίδιας της κατηγορουμένης. Όπως είπε ο δικηγόρος της, Κωνσταντίνος Ζάρδας, απευθύνθηκε ευθέως στην ανακρίτρια και την ρώτησε: «Γιατί; Αφού είμαι αθώα. Από τα στοιχεία είδατε ότι είμαι αθώα».
Ξέσπασε σε κλάματα με την απόφαση, η Ρούλα Πισπιρίγκου
Όπως είπε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε έκπληκτη, καθώς περίμενε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.Το βασικό επιχείρημα που προέταξε -«κόντρα» στα στοιχεία της δικογραφίας- ήταν ότι οι γιατροί από αμέλεια ή λάθος χορήγησαν τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της.
Υποστήριξε ότι η τοξική ουσία υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Πλην όμως, οι ισχυρισμοί που προέβαλε δεν έγιναν δεκτοί και με τη σύμφωνη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε.
«Έβαζε τη Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ για να φέρει τον Μάνο πίσω» - Νοσηλεύτρια "καρφώνει" την Πισπιρίγκου
Όταν οι συνδυασμοί ημερομηνιών, έρχονται να «δέσουν» με μαρτυρίες κομβικών ανθρώπων που είχαν γνώση της υπόθεσης του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, η θέση της κατηγορούμενης μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και οι ισχυρισμοί της πιο αδύναμοι, η οποία ολοκλήρωσε την απολογία της πριν λίγο.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία νοσηλεύτριας από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, η οποία «καίει» τη 33χρονη μητέρα λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι: «ήθελε με το ζόρι να μπει η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ για να πείσει τον Μάνο Δασκαλάκη να γυρίσει σε εκείνη»!
Η μαρτυρία έγινε στην εκπομπή Live News και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και πρόκειται για μια νοσοκόμα με ρόλο «κλειδί» στο θρίλερ της Πάτρας. Μάλιστα, όσα ανέφερε έρχονται να «δέσουν» με κάποιες ημερομηνίες, όπου συνέβησαν ορισμένα περίεργα περιστατικά. Για παράδειγμα, Οταν στις 21 Μαρτίου 2021 η Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, ο πατέρας της Μάνος Δασκαλάκης, μία ημέρα πριν είχε φύγει από το σπίτι του.
Στις 8 Μαρτίου 2021 η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο και ήταν η μέρα που ο πατέρας της είχε ραντεβού με δικηγόρους για αίτηση διαζυγίου από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Και όπως εξηγεί η νοσηλεύτρια, από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022, όταν η Τζωρτζίνα χρειάστηκε να νοσηλευτεί, δεν είχε υπάρξει το παραμικρό επεισόδια, αντιθέτως η μητέρα ζήτησε να υποβληθεί το 9χρονο κορίτσι σε μαγνητική τομογραφία:
Αναφορικά με την παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο του Ρίου, η νοσηλεύτρια είναι ξεκάθαρη:
«Ηταν τυπική, τυπική. Διεκπεραιωτική για 20 λεπτά με μισή ωρίτσα, Δεν άλλαξε ποτέ ένα πάμπερς στο παιδί της, δεν έκανε τίποτα, τίποτα. Όπως σας το λέω. Μία αναρρόφηση, να της δείξουμε πώς θα το ταΐζει, τίποτα! Δεν προσπαθούσε πολύ να μας πιάσει την κουβέντα, ούτε και εμείς με αυτήν για να πω την αλήθεια. Δεν μας άρεσε η συμπεριφορά της, η αύρα της, δεν ξέρω πώς να σας το πω. Είχαμε τυπικές σχέσεις το προσωπικό μαζί της. Εννοώ ότι καθότανε μεν στο παιδί της δίπλα, αλλά το μυαλό της το είχε σε εμάς. Δηλαδή όταν δεν την κοιτάγαμε την πιάναμε με την άκρη του ματιού μας να μας κοιτάει, να μας παρατηρεί αν την κοιτάμε, έκοβε κίνηση, πώς να το πω… Είχε το νου της σε εμάς. Τι θα κάνουμε, αν την κοιτάμε, αν την παρακολουθούμε. Σίγουρα δεν μπορούσε να κάνει πράγματα στο παιδί εκεί στον χώρο τον δικό μας», δήλωσε η νοσοκόμα.
Με την μαρτυρία της απαντάει στην προσπάθεια «αντεπίθεσης» από την πλευρά της μητέρας και λέει πως το νοσοκομείο του Ρίου δεν νάρκωσε ποτέ τη Τζωρτζίνα: «Να ξέρετε ότι στο παιδί στη μαγνητική δεν έγινε ολική αναισθησία, πήρε μία μέθη όπως δίνουμε να κάνει μία μικροεπέμβαση και μέσα στη μονάδα, ούτε καν να μπούνε χειρουργείο και τέτοια. Δεν πήρε ολική νάρκωση. Είμαστε άρρωστοι από πέρσι τον Απρίλιο και φοβόμασταν ότι δεν θα έβγαινε και ποτέ αυτή η ιστορία στο φως, δεν θα μάθαινε ποτέ κανείς τίποτα και θα κυκλοφορούσε ακόμα ανενόχλητη αυτή η γυναίκα. Δεν μπορούμε να συνέλθουμε.
Αυτό το παιδί το είχαμε αγαπήσει τόσο πολύ, το είχαμε σαν παιδί μας τρεις μήνες. Τρεις μήνες εκεί, κάθε μέρα, να το βλέπουμε, να του μιλάμε. Δηλαδή νομίζω ότι αυτό το παιδί αυτούς τους τρεις μήνες πήρε πολλή αγάπη και φροντίδα από το τμήμα όλο εκεί, από όλους εμάς όσο δεν πήρε δηλαδή από αυτήν τη γυναίκα, από αυτήν την αγκαλιά της μάνας. Είναι τραγικό αυτό που πέρασε αυτό το παιδί, το βασάνισε πάρα πολύ αυτή η γυναίκα. Δεν υπάρχει χειρότερος πόνος από το να μην μπορείς να κάνεις τίποτα να σώσεις ένα παιδί όταν και ο ίδιος είσαι γονιός και φέρνεις τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση, δεν γίνεται. Είναι αβάσταχτος ο πόνος, είναι πολύ δύσκολη δουλειά», είπε.
Η μαρτυρία της νοσηλεύτριας αποτυπώνει λεπτό προς λεπτό τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας και όσα υποστηρίζει προκαλούν τεράστια εντύπωση για τη σχέση μητέρας και κόρης: «Η Τζωρτζίνα χρειαζόταν άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Καταλαβαίνετε πια ότι αφού είχε φύγει και ο Μάνος από το σπίτι ότι όλη η ευθύνη έπεφτε αποκλειστικά σε αυτήν. Θα έπρεπε να σηκώνει το παιδί, 20-22 κιλά, να το κάνει μπάνιο, είχε μεγάλη φροντίδα το παιδί, είχε μεγάλη ανάγκη. Εξαρτημένο πλήρως από τη μητέρα του πια, από όποιον το φρόντιζε».
Η νοσοκόμα ήταν κάθετη στην καταγγελία της πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήθελε η κόρη της να μπει στη ΜΕΘ: «Η παιδιατρική κλινική την βόλευε για να κάνει τα προπαρασκευαστικά επεισόδια και να πείσει και η ΜΕΘ τη βόλευε για να πείσει τον Μάνο για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ότι το παιδί είναι σοβαρά και μπήκε στη ΜΕΘ. Καταλαβαίνετε ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να είναι ένα σοβαρό επεισόδιο, δεν μπαίνει κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί στην κλινική κάτω, την παιδιατρική. Το παιδί δεν χρειαζόταν σύμφωνα με αυτό που βλέπαμε και με αυτό που ενημέρωναν οι γιατροί της παιδιατρικής τους γιατρούς της ΜΕΘ να μπει στην ΜΕΘ, δεν ήταν για ΜΕΘ. Όμως δεδομένου ότι καταλαβαίναμε κάπως τι συνέβαινε το παίρναμε το παιδί για να το προφυλάξουμε, πείτε το όπως θέλετε τώρα, δεν ξέρω. Εκεί την πάτησε η κυρία Πισπιρίγκου, δεν φτάνανε οι γνώσεις της μέχρι εκείνο το σημείο».