Πάτρα: Νέο εύρημα για τον θάνατο της Μαλένας - Η αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Αυτή η ουσία οφείλεται για την βλάβη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Νέο εύρημα για τον θάνατο της Μαλένας - Η αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της Μαλένας και την υπόθεση της Πάτρας, λίγο μετά τις δηλώσεις του Νίκου Σύφαντου για την μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Πάτρα: Νέο εύρημα για τον θάνατο της Μαλένας - Η αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου

«Φαίνεται να έχει δράσει τοξικός παράγοντας όπως είναι η κεταμίνη, για αρκετή ώρα περίπου 45-50 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά κι αυτό γιατί δεν εξηγείται το πώς βρέθηκε ξαφνικά τέτοια εκτεταμένη φθορά στο συκώτι όταν, με έγγραφα που είχε αποκαλύψει η ίδια εκπομπή, η κλινική εικόνα του παιδιού, δύο μέρες πριν αλλά και το πρωϊνό πριν καταλήξει, ήταν άριστη. Μάλιστα, υπάρχει φωτογραφία της 3χρονης που τη δείχνει να τρώει σουβλάκι λίγες ώρες πριν βρεθεί στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Ο θάνατος αρχικά είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, ωστόσο στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον ηπατολόγο Δημήτρη Κουντουρά, κανείς οδηγείται στον θάνατο σταδιακά και όχι ξαφνικά όπως έγινε στην περίπτωση της Μαλένας.

«Δεν κοιμάσαι ένα βράδυ χωρίς ηπατική ανεπάρκεια με όλους τους δείκτες καλούς και ξυπνάς την επόμενη μέρα με ηπατική ανεπάρκεια. Ούτε σε 2 ούτε καν σε 3 μέρες. Χρειάζεται ένα διάστημα τουλάχιστον 7-8 ημερών», τόνισε στη συνέχεια.

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε, στη συνέχεια, ότι υπάρχει ένα εύρημα στον θάνατο της Μαλένας που, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές θα πρέπει να διερευνηθεί αν ο θάνατος του κοριτσιού προήλθε από τη χορήγηση κάποιας τοξικής ουσίας. Η ουσία αυτή, πρέπει να έδρασε για τουλάχιστον μία ώρα και σε αυτήν οφείλεται η βλάβη που παρουσιάστηκε στο συκώτι.

Στην ιστοπαθολογική εξέταση της Τζωρτζίνας, που διαπιστώθηκε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη, βρέθηκε και εκεί η βλάβη στο ήπαρ, ενώ στην Ίριδα που πνίγηκε με ασφυκτικό τρόπο δεν έχει βρεθεί αυτή η βλάβη.

Γιατί άργησε το ασθενοφόρο στον θάνατο της Ίριδας - Τι είχε απαντήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τα δεδομένα για ην υπόθεση της Πάτρας αλλάζουν συνεχώς, ενώ πλέον οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Μάλιστα οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση παρήγγειλαν νέα ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατό τους. Στόχος τους είναι να εξακριβώσουν αν τα κορίτσια πέθαναν από εγκληματική ενέργεια.

Αναφορικά με τον θάνατο της μικρής Ίριδας, η 33χρονη κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας στο T-live και τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού στις 17 Μαρτίου, είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε την ακριβή ώρα θανάτου του παιδιού, ενώ ερωτήματα αιωρούνται ακόμα και για την ώρα που εκλήθη το ασθενοφόρο.

-Θέλω να σας ρωτήσω λίγο και για αυτή την «σύγχυση», που προκλήθηκε με τις ώρες που ειδοποιήσατε το Ε.Κ.Α.Β., μετά τον θάνατο της Ίριδας.

-Ναι, ναι. Απλά για να ξεκαθαρίσω λίγο με τις ώρες, απλά επειδή εμείς δεν έχουμε συνηθίσει στις κάμερες να βγαίνουμε, στους δημοσιογράφους να μιλάμε, ούτε τίποτα. Πρώτον, όλο, όλη αυτή η περίοδος είμαστε όλοι σε σύγχυση, όλοι. Δηλαδή και αυτό που αναλύεται από τον κάθε, να μην πω τώρα καμιά κουβέντα, είναι αν ήτανε και επτά και τριανταεπτά.

Το παιδί είχε καταλήξει από το πρωί όμως. Η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό όμως. Η γυναίκα, είπε, η κυρία Τσιόλα είπε, ότι είναι απροσδιόριστη, δεν μπορεί να πει, περίπου όμως, είναι γύρω στις οκτώ με εννέα…

-Η ώρα είναι απροσδιόριστη, όχι η αιτία;

-Ναι, η ώρα. Περίπου οκτώ με εννέα εικάζει εκείνη βάση έτσι όπως το εξέτασε το παιδί. Τι να σας πω και εγώ… ξέρουνε που τα βρίσκουνε.

-Απλά η αδελφή σας δήλωσε σε συνέντευξη ότι βρήκε νεκρό το παιδί στις 10.45 και το Ε.Κ.Α.Β. λαμβάνει σήμα στις 11:37 και μεσολαβεί μια ολόκληρη ώρα, για αυτό γεννάται το ερώτημα, γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η ειδοποίηση του ασθενοφόρου.

-Εντάξει στην κατάθεσή της έχει πει τις ώρες και τα λοιπά.

-Άρα είναι σωστή η κατάθεσή της;

-Φυσικά, φυσικά.

Επίσης στο «T-live» μίλησε και ο γιατρός της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ που κλήθηκε το μοιραίο πρωινό στο σπίτι της οικογένειας, ο οποίος αποκάλυψε ότι όταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά. Φυσικά οι νοσηλευτές προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη στο μωρό, όμως ήταν ατελέσφορη.

-Με βάση τις καταθέσεις των οικείων της μικρής, δηλαδή της μητέρας και της αδελφής που ήταν στο σπίτι, υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση στην ειδοποίηση του Ε.Κ.Α.Β.

-Αυτό δεν το ξέρω, δεν το ξέρω, το μόνο που ξέρω, είναι όταν μας έδωσαν την εντολή, πήγαμε…

-Εσείς πήγατε πολύ σύντομα, εσείς βεβαίως.

-Ναι, ναι ήμασταν στο κέντρο της Πάτρας, δεν ήταν μακριά από το κέντρο της Πάτρας το σπίτι, οπότε πολύ σύντομα δεν ήμασταν και απασχολημένοι με άλλο περιστατικό, ήμασταν διαθέσιμοι, οπότε πολύ σύντομα πήγαμε.

-Φαντάζομαι όμως ήτανε ήδη πολύ αργά.

-Κοιτάξτε, ήτανε αργά ναι, όπως αποδείχθηκε κιόλας, αλλά φαινότανε κιόλας ότι ήτανε αργά, τέλος πάντων, από την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου φαινότανε ότι ήτανε αργά, αλλά εν πάση περιπτώσει, έπρεπε να κάνουμε ό,τι έπρεπε και ότι μπορούσαμε.

-Άρα εσείς όταν φτάσατε στο σπίτι, κάνατε προσπάθειες…

-Μα βέβαια κάναμε από το σημείο μέχρι…

-Ανάνηψης του παιδιού.

-Από το σημείο κάναμε εκεί και στον τόπο και στην διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο. Κάναμε προσπάθειες γιατί, εντάξει ήτανε…, έπρεπε να το κάνουμε, η δουλειά μας είναι αυτή δηλαδή…

-Βέβαια. Πόση ώρα κάνατε προσπάθεια επαναφοράς του παιδιού στο ασθενοφόρο;

-Στο ασθενοφόρο πόση ώρα κάναμε, δεν θυμάμαι, τώρα τι να σας πω, παιδιά δεν μπορώ να σας πω, δεν θυμάμαι όχι.

-Φαντάζομαι αρκετή ώρα όμως, γιατί επρόκειτο και για μωράκι;

-Κοιτάξτε και αρκετή ώρα κάναμε και στη διαδρομή κάναμε μέχρι να φτάσουμε στο Καραμανδάνειο.