Κορίτσια προσοχή! Αυτοί είναι οι λόγοι που έχεις πρήξιμο στην κοιλιά σου, ακόμη και όταν προσέχεις την διατροφή σου!

Μάθε πως να απαλλαγείς!

Κορίτσια προσοχή! Αυτοί είναι οι λόγοι που έχεις πρήξιμο στην κοιλιά σου, ακόμη και όταν προσέχεις την διατροφή σου!

Μάθε πως να απαλλαγείς! Αυτοί είναι οι λόγοι που έχεις πρήξιμο στην κοιλιά σου, ακόμη και όταν προσέχεις την διατροφή σου. Κορίτσια προσοχή!

Η διατροφή προφανώς και παίζει τον κυρίαρχο ρόλο, αλλά είναι και διάφοροι άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο…

Δεν μασάς αρκετά το φαγητό σου
Όσο απλό κι ακούγεται, αν δεν μασάς σωστά το φαγητό σου, μπορεί να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πρήξιμο. Η διαδικασία της πέψης ξεκινά από το στόμα και αν δεν μασάς καλά, σημαίνει πως το έντερό σου θα πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο πολύ για να διαλύσει την τροφή. Οι περισσότεροι από μας δεν μασάμε καλά την τροφή μας. Ενδείκνυται να μασάμε κάθε μπουκιά γύρω στις 30 φορές. Αν δεν μασάς καλά, υπάρχει η πιθανότητα να καταπίνεις αέρα, γεγονός που οδηγεί σε πρήξιμο.

Έχεις προβληματική στάση σώματος
Είναι γνωστό πως η σωστή στάση είναι σημαντική για ένας υγιές και λειτουργικό σώμα. Παραλείποντας να κρατάς μια σωστή κατακόρυφη θέση ενώ τρως, επιδεινώνεις το πρήξιμο και κάνεις δυσκολότερη την πέψη. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αν καμπουριάζεις όσο τρως ή και μετά το γεύμα, μπορεί να οδηγήσει σε καούρα, η οποία προκαλείται λόγω της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Όταν καμπουριάζουμε πιέζεται η κοιλιά και τα στομαχικό οξύ πηγαίνει προς την λάθος μεριά. Ορισμένα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η διέλευση στα έντερα επιβραδύνεται όταν καμπουριάζεις.

Έχεις στρες, άγχος ή κατάθλιψη
Το μυαλό μας και το έντερό μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Το στρες και το άγχος μπορεί να οδηγήσουν σε πρήξιμο και μάλιστα σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρήξιμο απ’ ότι οποιοδήποτε φαγητό. Το έντερο, το οποίο συχνά αποκαλείται και “δεύτερος εγκέφαλος”, ξέρει πολύ καλά πότε το σώμα και το μυαλό μας βιώνουν μια αγχώδη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και πολλές μελέτες που αποδεικνύουν πως μια αρνητική σύνδεση εγκεφάλου και εντέρου, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κράμπες, καούρα πρήξιμο και άλλα πολλά.

Περιμένεις περίοδο
Αν αισθάνεσαι πρήξιμο κάθε φορά πριν σου έρθει περίοδος, τότε αυτά τα δυο είναι μάλλον άρρηκτα συνδεδεμένα. Το πρήξιμο πριν την περίοδο οφείλεται σε μια ορμόνη την προγεστερόνη, η οποία εκκρίνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Οι ορμόνες μπορεί να επηρεάζουν αρκετά το πεπτικό σου σύστημα. Αν είσαι από τις λιγότερο τυχερές, τότε μάλλον το πρήξιμό σου θα οφείλεται στην περίοδο που περιμένεις.

Τρως και παράλληλα στέλνεις μηνύματα στο κινητό
Το να τρως και να στέλνεις μηνύματα δεν οδηγεί μόνο σε πρήξιμο, αλλά σύμφωνα με αμερικάνικό ιατρικό περιοδικό, μπορεί να προκαλέσει και αύξηση του βάρους σου. Αν τρως και είσαι απασχολημένη με κάτι άλλο, όπως είναι το κινητό, είναι πολύ πιθανό να μην μασάς σωστά, γεγονός που οδηγεί σε δυσπεψία και πρήξιμο.

Είσαι αφυδατωμένη
Μια διατροφή πλούσια σε ίνες, απαιτεί να πίνεις και πολύ νερό για να μπορεί να γίνει σωστά η πέψη. Η αφυδάτωση και η ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες, φρενάρουν την πέψη και εξαναγκάζουν το σώμα να κάνει κατακράτηση υγρών, που πολλές φορές εκδηλώνεται με μια μεγάλη και φουσκωμένη κοιλιά. Για να το αποφύγεις αυτό, προσπάθησε να πίνεις δυο λίτρα νερό την ημέρα και σιγουρέψω ότι κάθε φορά που τελειώνεις την γυμναστική σου, καταναλώνεις επιπλέον υγρά.

Κάνεις δουλειά γραφείου
Ξέρεις ήδη ότι αν κάθεσαι όλη μέρα, πράγμα που κάνουμε όλοι όσοι έχουμε δουλειές γραφείου, μπορεί να έχει αρκετές δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία σου, μια από αυτές είναι και το πρήξιμο. Αν κινείσαι το πεπτικό σου σύστημα δουλεύει πολύ πιο αποτελεσματικά, οπότε σήκω και πήγαινε μια βόλτα.

Θέλεις να ρίξεις τα "σωσίβια" στην κοιλιά μέχρι να πεις κύμινο; Διάβασε αυτά τα 5 tips!

Μπορείς να το κάνεις και εσύ! Θέλεις να ρίξεις τα "σωσίβια" στην κοιλιά μέχρι να πεις κύμινο; Διάβασε τώρα αυτά τα 5 tips!

Πέτα την τσίχλα
Ξεκινάμε από το πιο απλό. Ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι. Ήξερες ότι μασώντας τσίχλα, έχεις περισσότερο αέρα στο στομάχι σου, με αποτέλεσμα να φαίνεσαι πρησμένη;

Πιες νερό
Το ακούς και το διαβάζεις παντού. Εφάρμοσε το για μία εβδομάδα, μαζί με τα υπόλοιπα και θα δεις διαφορά.

Κόψε τις κακές συνήθειες
Όχι όλες αλλά αυτές με πολύ ζάχαρη ή αλάτι. Κοινώς αναψυκτικά, πατατάκια και γλυκά, για μια βδομάδα εκτός σπιτιού.

Γεύματα 5 φορές τη μέρα.
Και όλα να περιλαμβάνουν κάποιο λαχανικό. Τροφές με άμυλο να καταναλώνονται μέχρι το μεσημέρι (ψωμί, πατάτα, ρύζι, κλπ).

Κάνε 40 κοιλιακούς την ημέρα
Όχι δεν είναι καθόλου πολλοί. Θα κάνεις 4 σετ των 10 επαναλήψεων, με διαλείμματα των 30 δευτερολέπτων ενδιαμέσως.

Είναι μόλις 7 ημέρες. Κάνε όλα τα παραπάνω και μετά στείλε ένα email να μας ευχαριστήσεις!

Πιες αυτό το ρόφημα πριν το πρωινό σου και ξέχνα την κοιλίτσα για πάντα! Κάνει το λίπος παρελθόν....


Πιες αυτό το ρόφημα πριν το πρωινό σου και σίγουρα θα μας θυμηθείς! Ξέχνα την κοιλίτσα για πάντα, αφού η μυστική συνταγή κάνει το λίπος παρελθόν....

Εάν έχετε πάρα πολύ λίπος στην κοιλιά, θα πρέπει σε γενικές γραμμές να αλλάξετε τρόπο ζωής. Προσπαθήστε να κόψετε την κατανάλωση ζάχαρης, να πίνετε αρκετό νερό και να κοιμάστε καλά. Επίσης, θα πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες σας και να προσπαθήσετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο ρόφημα, φτιαγμένο 100% από φυσικά υλικά, το οποίο συνδυάζει σπανάκι, τζίντζερ και λεμόνι και το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά στην κοιλιά πιο εύκολα.

Είναι ένας ισχυρός συνδυασμός που στοχεύει στο λίπος της κοιλιάς. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους. Επίσης, συμμετέχει στην παραγωγή της καρνιτίνης, μίας χημικής ένωσης η οποία χρησιμοποιεί το σώμα σας για να μετατρέψει το λίπος σε ενέργεια. Ως εκ τούτου, αυτό το ρόφημα θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την παχυσαρκία, να μειώσετε γενικά το βάρος σας, αλλά κυρίως να ρίξετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Αν πιείτε αυτό το ρόφημα πριν καν φάτε το πρωινό σας, θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, θα έχετε περισσότερη ενέργεια και θα “λιώσετε” το λίπος στην κοιλιά σας. Είναι προτιμότερο να το πιείτε το πρωί, με άδειο στομάχι, 30 λεπτά πριν το πρωινό.

Συστατικά:

1 λεμόνι
Μια χούφτα σπανάκι
1 ποτήρι νερό
Ένα κομμάτι τζίντζερ (2-3 εκατοστά)
Μέθοδος:

Στραγγίξτε και ανακατέψτε όλα τα υλικά και πιείτε το ρόφημα αμέσως.