Άσκηση: Ποια είδη ανεβάζουν τη σεξουαλική μας λίμπιντο;

Για σεξουαλική διάθεση στα ύψη!

Άσκηση: Ποια είδη ανεβάζουν τη σεξουαλική μας λίμπιντο;

Αν το ενδιαφέρον σας για το σεξ έχει μειωθεί, μπορείτε να δοκιμάστε ορισμένους τύπους άσκησης που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη λίμπιντό σας.

Μην ξεχνάτε ότι η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ερωτική σας ζωή. Προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ικανοποίηση και να αντιμετωπίζετε λιγότερα προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω είδη γυμναστικής.

Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT)
Πρόκειται για μία εξαιρετικά αποτελεσματική επιλογή. Μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη της, χωρίς να περάσετε πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Ακόμα και 15 λεπτά αρκούν για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, τον μεταβολισμό σας και φυσικά, τη λίμπιντό σας. Αυτή η μορφή καρδιαγγειακής άσκησης λέγεται ότι αυξάνει την τεστοστερόνη και τις αυξητικές ορμόνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λίμπιντο, τη διέγερση και τον οργασμό.

Γιόγκα και stretching
Η γιόγκα είναι μία ακόμη καλή λύση για να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας διάθεση. Οι πρακτικές που περιλαμβάνουν εκτάσεις και αναπνοές, μειώνουν την κορτιζόλη και αυξάνουν την ωκυτοκίνη, η οποία σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο άγχος. Μην ξεχνάτε ότι όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι υψηλά, μπορεί να υπάρχουν ορμονικές ανισορροπίες.

Ασκήσεις Kegel
Οι ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, που είναι ευρύτερα γνωστές ως ασκήσεις Kegel, συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική ζωή της γυναίκας, καθώς διευκολύνουν την επίτευξη του οργασμού.


Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε;
Προκειμένου να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτούς τους τύπους άσκησης, πρέπει να γυμνάζεστε τακτικά, δηλαδή από τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση των ενδορφινών, που είναι γνωστές και ως οι ορμόνες της «ευτυχίας» μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας και να σας φέρει πιο κοντά με τον σύντροφό σας.

Σέξι πόδια με 5 εύκολες ασκήσεις!

Ποιο σημείο του σώματός σου είναι περισσότερο ''εκτεθειμένο'' το καλοκαίρι;

Εκτός από το πρόσωπό σου, φυσικά, τα πόδια σου έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι, αφού φαίνονται είτε φορέσεις φούστα, είτε σορτς, μαγιό ή λινό ημιδιάφανο παντελόνι. Είσαι έτοιμη για fitness;

Ήρθε η ώρα να γυμνάσεις τα πόδια σου με 5 απλές ασκήσεις που θα τα κάνουν όχι μόνο πιο καλλίγραμμα αλλά και πιο αδύνατα. Το Joytv.gr μας γυμνάζει σωστά.

Με αυτές τις 5 απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου, θα αποκτήσεις σέξι πόδια χωρίς ιδιαίτερη κούραση, θα γυμνάσεις το εσωτερικό και το εξωτερικό των μηρών και τους γλουτούς.

-Με τη βοήθεια ενός χαμηλού σκαμνιού, ακούμπησε το ένα πόδι πάνω στο σκαμνί και κάνε 8 καθίσματα. Επανέλαβε με το άλλο πόδι.

-Σε όρθια στάση και τα χέρια στη μέση, λυγίστε τα πόδια, κάνε ένα κάθισμα και αντί να επανέλθεις στην αρχική στάση κάνε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι. Κάνε 8 επαναλήψεις και επανέλαβε με το δεξί πόδι.

-Σε όρθια στάση και με τα χέρια στη μέση, βάλε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Κάνε 16 μικρά καθίσματα.

-Ξάπλωσε σε ένα στρώμα με λυγισμένα πόδια. Σήκωσε τον κορμό σου, πιέζοντας τους μύες των γλουτών και προσπαθώντας να κρατήσεις σταθερό το υπόλοιπο σώμα. Κάνε 8 επαναλήψεις.

-Στην ίδια στάση και με σηκωμένο τον κορμό, γυμνάζεις το εσωτερικό των μηρών ανοιγοκλείνοντας τα πόδια. Κάνε 16 επαναλήψεις.

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τα αγαπημένα σου αθλητικά;

Είτε ασχολείστε ενεργά με τον αθλητισμό είτε όχι, σίγουρα έχετε κάποιο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, τα οποία φοράτε στο περπάτημα ή όταν θέλετε τα πόδια σας να είναι πιο ξεκούραστα...

Πόση διάρκεια ζωής έχει όμως ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών και πότε πρέπει να αντικατασταθούν;


Αν και δεν υπάρχει ακριβής απάντηση σε αυτό, καθώς ο χρόνος αντικατάστασης των παπουτσιών σχετίζεται με τη χρήση τους, ένας γενικός κανόνας είναι μετά 500-600 χιλιόμετρα!

Επειδή αυτό όμως είναι ενδεικτικό και αφορά κυρίως τους επαγγελματίες δρομείς, κάποια σημάδια ότι τα αθλητικά σας χρήζουν αντικατάστασης είναι τα εξής:

Ρυτίδες στη σόλα: Όταν στη σόλα των παπουτσιών εμφανιστούν σχισμές, αυτό σημαίνει ότι τα παπούτσια είναι ταλαιπωρημένα και πρέπει να αντικατασταθούν.

Πόνοι: Όταν μια καθημερινή δραστηριότητα (πχ. καθημερινό τρέξιμο 2 χιλιομέτρων) αρχίζει να προκαλεί πόνο στα πόδια, τις κνήμες ή τη μέση, τότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους.

Σύγκριση: Αν δοκιμάσετε το παλιό ζευγάρι αθλητικών και στη συνέχεια ένα νέο, μπορείτε να κάνετε εύκολα τη σύγκριση. Σε περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα τα παλιά σας παπούτσια, τότε έφτασε η στιγμή της αντικατάστασής τους.