Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός! Ο ΕΟΦ δίνει εντολή για άμεση εισαγωγή 50.000 αντιγριπικών εμβολίων!

Συναγερμός στον ΕΟΦ!

Συναγερμός! Ο ΕΟΦ δίνει εντολή για άμεση εισαγωγή 50.000 αντιγριπικών εμβολίων!
HEALTH NEWS 01.02.2019 17:33

Σε φιάσκο κινδυνεύει να καταλήξει το σχέδιο αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης από τις αρχές.

Μετά από επιπλοκές της γρίπης και το θάνατο 12 ανθρώπων το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: «Survivor Ελλάδα -Τουρκία»: Η πρώτη φωτογραφία από τα αγωνίσματα λίγο πριν την πρεμιέρα!

Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι η έκκληση ήρθε πολύ αργά και ο αριθμός των εμβολίων δεν ήταν επαρκής. Αρχικά η εμβολιαστική περίοδος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι από τον Σεπτέμβριο μέχρι και το πολύ τον Νοέμβριο. Ο εμβολιασμός μέσα στην κορύφωση της εποχικής γρίπης είναι αμφίβολο αν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού χάθηκε το χρονικό «παράθυρο» που το εμβόλιο θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις επιπλοκές της γρίπης.

Δείτε ακόμη: Βάσω Λασκαράκη - Γιάννης Τσιμιτσέλης: Η φωτογραφία που μαρτυρά την σχέση τους μετά τον χωρισμό!

Παράλληλα ο αριθμός των εμβολίων ήταν μικρός και το υπουργείο Υγείας μετά την έκκληση για εμβολιασμό έδωσε εντολή στον ΕΟΦ για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων.

Δείτε ακόμη: Δύσκολες ώρες για γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό!

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, η συγκεκριμένη παραγγελία «διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο». Όσον αφορά στην αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία, τονίζεται ότι έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια, επισημαίνει ο Ε.Ο.Φ, ο οποίος ενημερώνει ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων.

Επίσης σημειώνει ότι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Πηγή: athensmagazine.gr

TAGS
Share