Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Κατά την ερωτική επαφή πονάω πολύ! Να ανησυχήσω;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ο κίνδυνος για την υγεία μας!

HEALTH NEWS 20.05.2019 10:41

"Κατά την ερωτική επαφή πονάω πολύ! Να ανησυχήσω;" ρωτάει αναγνώστρια και ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά στην απορία που απασχολεί πολλές!

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή; Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.

Κάθε φορά που κάνω σεξ με τον σύντροφό μου πονάω αρκετά. Τι μπορεί να είναι αυτό;

Ο πόνος στην επαφή ή αλλιώς δυσπαρευνία ορίζεται ως επίμονος ή επαναλαμβανόμενος πόνος των γεννητικών οργάνων που βιώνεται κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Η βίωση πόνου με μερική κολπική είσοδο και/ή συνουσία είναι κοινή μεταξύ των γυναικών. Τουλάχιστον το 60% των γυναικών βιώνουν συμπτώματα δυσπαρευνίας κάποια στιγμή στη ζωή τους και για το 15% είναι επανεμφανιζόμενο πρόβλημα.

Η δυσπαρευνία, αν είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη, είναι πιθανό να δημιουργήσει σοβαρή ενόχληση στις σεξουαλικές εμπειρίες μιας γυναίκας. Η δυσάρεστη αίσθηση στην είσοδο του κόλπου ή εντός των κολπικών τοιχωμάτων κατά τη συνουσία προκαλείται συνήθως από ανεπαρκή διέγερση και ύγρανση, εφόσον φυσικά έχουν αποκλειστεί παθολογικές αιτίες, όπως η ενδομητρίωση. Συνθήκες που αφορούν τη φυσιολογία, όπως ανεπαρκείς ορμόνες (π.χ. στην εμμηνόπαυση), μπορούν να μειώσουν τη λίπανση.

Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να δώσουν λύση, ώστε η συνουσία να γίνεται άνετα τόσο σε γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξηρότητας λόγω ηλικίας όσο και σε γυναίκες με συμπτώματα αιδοιοδυνίας. Η αύξηση της ενυδάτωσης της περιοχής σε συνδυασμό με την αύξηση της ελαστικότητας του βλεννογόνου μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τι να κάνεις αν το προφυλακτικό μείνει μέσα σου;

Φοβάσαι τι θα συμβεί αν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σ3ξ μείνει μέσα σου;

Δες τι θα πρέπει να κάνεις!

Πρώτα απ’ όλα δεν χρειάζεται πανικός! Αν και μπορεί να σου φανεί περίεργο, συμβαίνει συχνά.

Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις το προφυλακτικό και να βεβαιωθείς ότι είναι άθικτο.

Ακόμα όμως κι αν δεν υπάρχει διαρροή του περιεχομένου, και ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης, καλό είναι να ενημερώσεις τον γυναικολόγο σου και να σε κατευθύνει εκείνος στο τι χρειάζεται να κάνεις.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να μην μπορείς να το βγάλεις μόνη σου. Θα σε βοηθήσει ο γυναικολόγος.

Επίσης, καλό είναι να κάνεις μια εξέταση για σ3ξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καρκίνος στη γλώσσα: Τα ύπουλα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Καπνίζεις και γυμνάζεσαι; Μεγάλη προσοχή! Το μοιραίο λάθος που κοστίζει ζωές...

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

Share