Θες να αποκτήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής; Αυτά είναι τα 6 + 1 μυστικά για να το καταφέρεις!

Γρήγορα και εύκολα!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Θες να αποκτήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής; Αυτά είναι τα 6 + 1 μυστικά για να το καταφέρεις!

Σου έχουμε τα 6 + 1 μυστικά για ένα πιο "σωστό" lifestyle! Θες να αποκτήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά δεν ξέρεις πως να το καταφέρεις; Μην αγχώνεσαι!

Για να σε βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείς σωστά τον χρόνο αλλά και το τι τρως, ετοιμάσαμε μια λίστα με συνήθειες που θα σε καθοδηγήσουν στο σωστό δρόμο!

Ξύπνα την ίδια ώρα

Και όμως μπορεί να μην σου ακούγεται τόσο σημαντικό, αλλά το να ξυπνάς καθημερινά την ίδια ώρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, κρατάς έναν σωστό ρυθμό που το σώμα σου συνηθίζει και εκτιμά. Αντιθέτως, αν ξυπνάς την μια μέρα 10, την άλλη 7, την άλλη 5, το σώμα σου κουράζεται, μιας και δεν μπορεί να κρατήσει τον ίδιο κιρκαδικό ρυθμό.

Γίνε πιο επιεικής με τον εαυτό σου

Και με αυτό εννοούμε τις λιγούρες σου. Αν δεις ότι όντως χρειάζεσαι να φας κάτι παραπάνω, καλό θα ήταν να το κάνεις, γιατί αν το αποφύγεις θα πέσεις στο λάθος του να τα φας όλα μονομιάς και να προκαλέσεις κακό στον οργανισμό σου.

Διαλογισμός

Τα οφέλη του διαλογισμού δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν. Σε βοηθά να εστιάσεις, αλλά και να ηρεμήσεις, ενώ σε βοηθά επίσης και να κάνεις λιγότερα λάθη. Δώσε λοιπόν δέκα λεπτά στον εαυτό σου, για να απολαύσεις λίγο την ηρεμία. Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο μέσα στην μέρα σου, τότε μπορείς να το δοκιμάσεις πριν πέσεις για ύπνο.

Κράτα τα ρούχα γυμναστικής σου στο γραφείο

Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί αν τα βλέπεις όλη την ώρα μπροστά σου, τότε θυμάσαι και την "υποχρέωσή" σου, ενώ με το να μην τα βλέπεις, είναι αρκετά εύκολο να το ξεχάσεις και να μην πας στο γυμναστήριο, με την γνωστή δικαιολογία "δεν έχω χρόνο".

Περπάτα

Ναι, είναι κάτι που σίγουρα το έχεις ακούσει άπειρες φορές. Και όμως ισχύει και είναι αλήθεια. Το περπάτημα είναι το πιο εύκολο και απλό πράγμα που μπορείς να προσφέρεις στην υγεία σου, καθώς ασκούνται οι μύες και είναι αποδεδειγμένο ότι προκαλεί χαμηλότερα επίπεδα πίεσης στο αίμα, ενώ βοηθάει και στο σάκχαρο. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις μια κοντινή απόσταση πήγαινε καλύτερα με τα πόδια. Μπορεί να κάνεις λίγο παραπάνω χρόνο, όμως θα μας ευχαριστείς μετά.

Βάλε υγιεινά σνακ στο γραφείο σου

Βλέποντας τα μπροστά σου, αυτόματα θα πάει το χέρι σου να τα φάει. Επομένως, ναι μεν τσιμπολογάς, αλλά τσιμπολογάς υγιεινά.

Φάε ένα φρούτο μαζί με κάθε γεύμα σου

Οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλώνουν δίαιτες που είναι βαριές με ζωικές πρωτεΐνες και απλούς υδατάνθρακες. Ωστόσο, η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών είναι υγιής για πολλούς λόγους, καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Εντωμεταξύ δες πώς μπορείς να σώσεις και την μάχη με την χοληστερίνη

Πώς να βελτιώσεις την υγεία σου και να φροντίσεις τον εαυτό σου από το 2020!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το 2019 έρχεται στο τέλος του και ήρθε η ώρα να βελτιώσεις την υγεία σου το 2020.

Ήρθε η ώρα να θέσεις τους στόχους για την επόμενη χρονιά σου και να προσπαθήσεις να τους πετύχεις έναν έναν. Μείνει για λίγο μακριά από το κινητό σου, ξεκίνα μια πρωινή υγιεινή ρουτίνα με αυτούς τους δέκα απλούς τρόπους.

Δημιούργησε μια πρωινή ρουτίνα

Είναι το κλειδί για να ξυπνήσεις αμέσως και να έχεις μια παραγωγική ημέρα. Ξύπνα μισή ώρα νωρίτερα απ'ότι συνηθίζεις και βελτίωσε την ψυχική υγεία σου αλλά και την ποιότητα του ύπνου σου. Φάε ένα καλό πρωινό και ξεκίνα με όρεξη.

«Αποσυνδέσου» από την τεχνολογία

Η τεχνολογία όπως έχουν αποδείξει έρευνες έχει φέρει αρκετά προβλήματα στον ύπνο μας. Κάνε το 2020 την χρονιά που θα έχεις έναν καλό ύπνο. Άφησε το κινητό σου και όλες τις συσκευές μακριά από το δωμάτιο σου.

Κάνε το ίδιο και κατά την διάρκεια της ημέρας. Κράτα μερικές ώρες για τον εαυτό σου που ξεκουράζεις τα μάτια σου και τον οργανισμό σου από την οθόνη του κινητού σου.

πρακτικές να βελτιώσεις την υγεία σου

Μην φας κρέας για λίγο καιρό

Δοκίμασε μια φορά την εβδομάδα να αποφύγεις το κρέας. Θα βελτιώσει και την τσέπη σου αλλά θα κερδίσεις και στην υγεία σου καθώς θα βοηθήσεις στην πρόληψη του διαβήτη, της καρδιακής προσβολής και της αρτηριακής πίεσης.

Κάνε διαλογισμό

Είτε παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα στο κινητό σου, είτε μόνη σου στο σπίτι σου με ασκήσεις που εστιάζουν στην ανάσα, θα βελτιώσεις την υγεία σου, θα μειώσεις το άγχος, θα νικήσεις την κατάθλιψη και θα κερδίσεις την αυτοεκτίμηση σου.

Πέρνα χρόνο στην φύση

Ακόμα και για μια ώρα θα βελτιώσεις την διάθεση σου, θα ξεφύγεις και θα περάσεις λίγο χρόνο είτε μόνη σου είτε με τους φίλους σου.

Ενυδατώσου

Νερό, νερό και πάλι νερό. Θα βελτιώσεις τον οργανισμό σου και θα φανεί ακόμα και στο δέρμα σου. Κάποιες φορές πρόσθεσε και φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι.

Εντωμεταξύ δες πώς μπορείς να σώσεις και την μάχη με την χοληστερίνη