Πιάνεις συνέχεια το πρόσωπο σου; 3 tips για να σταματήσεις να το κάνεις

Πώς να κόψεις την κακιά συνήθεια

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Πιάνεις συνέχεια το πρόσωπο σου; 3 tips για να σταματήσεις να το κάνεις

Πιάνεις συνέχεια το πρόσωπο σου; 3 tips για να σταματήσεις να το κάνεις για να μην μεταφέρεις μικρόβια και κινδυνεύεις να κολλήσεις και εσύ τον κορωνοϊό από βρώμικες επιφάνειες που μπορεί να ακουμπάς.

Διαρκώς τρίβεις τα μάτια σου, ακουμπάς τα χέρια στο στόμα σου, βάζεις δάχτυλο στη μύτη σου και όλα αυτά μπορεί και 26 φορές μέσα σε μια ώρα, όπως δείχνουν επιστημονικές έρευνες που καταλήγουν σχεδόν στο ίδιο συμπέρασμα. Το πρόβλημα είναι ότι το κάνουμε όλοι μηχανικά.

Μπορεί να μας πουν ότι «επιβάλλεται» να μη βάλουμε το χέρι στο πρόσωπο και εμείς από συνήθεια να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτή η κοινή συνήθεια βέβαια γίνεται σπάνια με καθαρά χέρια. Όλοι έχουμε μια τάση να έχουμε πιάσει το χερούλι της πόρτας του ασανσέρ, τον ιμάντα της κυλιόμενης σκάλας στο μετρό, τις λαβές στα λεωφορεία, το χέρι του φίλου μας αλλά και άλλες επιφάνειες στις οποίες μπορεί να υπάρχει οποιοδήποτε μικρόβιο και στη συγκεκριμένη φάση ο κορωνοϊός που πρέπει να αποφύγουμε και να προσέχουμε.

Κανένας από τους επιστήμονες δεν έχει συμβουλεύσει να κυκλοφορούμε αποστειρωμένοι και με γάντια, ωστόσο οι οδηγίες που έχουν δώσει είναι να πλένετε καλά τα χέρια σας. Μπορούμε όμως να τα πλένουμε συνέχεια; Οχι φυσικά αφού κάποιες φορές είμαστε έξω. Και η οδηγία αυτή υπάρχει ακριβώς επειδή αγγίζοντας τις επιφάνειες και ακολούθως βάζοντας τα χέρια στο πρόσωπο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κολλήσουμε οποιονδήποτε κυκλοφορεί εκεί έξω. Δες ωστόσο και πως θα καθαρίσεις τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Πάμε να δούμε 3 tips για να σταματήσεις να πιάνεις το πρόσωπο σου

Κρατήστε τα χέρια σας απασχολημένα

Καταπολεμήστε την επιθυμία να αγγίξετε το πρόσωπό σας κρατώντας τα χέρια σας απασχολημένα - δοκιμάστε μια μπάλα στρες, μια ελαστική ζώνη ή ακόμα και ένα fidget spinner.

Δώστε προσοχή στις οπτικές ενδείξεις

Αν αγγίζετε το πρόσωπό σας γίνεται συχνά υποσυνείδητα. Η τοποθέτηση πραγμάτων όπως οι σημειώσεις μετά τη χρήση με το τι μπορείτε να πάθετε είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να σας καταστήσει ενήμερους και να κόψετε τη συνήθεια.

Σκεφτείτε τον κίνδυνο για τους άλλους.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους,είναι πιο πιθανό να σταματήσουμε μια συνήθεια εάν απειλεί τη ζωή άλλων. Η απλή σκέψη ότι αγγίζετε το πρόσωπό σας μπορεί να διακινδυνεύει τη ζωή άλλων ανθρώπων είναι ένας καλός τρόπος να περιορίσετε τη συνήθεια.