Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Τυφώνας 2": Επίθεση "τζιχαντιστών" σε Ερμού και Μοναστηράκι!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.09.2017 11:21

Μπορεί να γίνει επίθεση τζιχαντιστών στην Ερμού ή το Μοναστηράκι; Κι όμως αυτό είναι το σενάριο της άσκησης με την επωνυμία Τυφώνας 2 που θα γίνει με τη συμμετοχή της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η άσκηση αναμένεται τον επόμενο μήνα και θα έχει στόχο την αντιμετώπιση τρομοκρατικής επίθεσης από ακραίους ισλαμιστές.

Τα σημεία που εκτιμάται ότι μπορεί να μπουν στο στόχαστρο είναι η οδοί Ερμού, και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και σημεία στην Πλάκα και τα πέριξ της Ακρόπολης, σταθμοί μετρό, .όπως στο Μοναστηράκι και αλλού. Διαβάστε παρακάτω...

Ανάλογες ασκήσεις θα γίνουν και στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε αντίστοιχα σημεία στην Πάτρα.Οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας τον ερχόμενο Οκτώβριο ετοιμάζουν άσκηση “σε πραγματικές συνθήκες” για την αντιμετώπιση τρομο-χτυπήματος.

Ο στόχος είναι διπλός. Πρώτα απ’ όλα να εντοπιστούν τα τρωτά σημεία. Σημεία δηλαδή όπου υπάρχουν κενά στην κάλυψη ή την πρόσβαση των αστυνομικών ή των ασθενοφόρων σε περίπτωση χτυπήματος.

Στη συνέχεια θα εκτιμηθεί ο τρόπος αντίδρασης των υπηρεσιών μετά από ένα χτύπημα.

Γιατί τώρα;

Οι τζιχαντιστές του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους υφίστανται ήττες σχεδόν σε όλα τα μέτωπα σε Συρία και Ιράκ. Έτσι τον τελευταίο καιρός έχουν αυξηθεί οι επιστροφές φανατικών που είχαν πάει στις περιοχές αυτές για να πολεμήσουν, προερχόμενοι από κάποια ευρωπαϊκή χώρα.Η Ελλάδα είναι ένα από τα βασικά σημεία διέλευσής τους. Έτσι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εντοπισμού και σύλληψης κάποιου υπόπτου, γεγονός που θεωρείται πως μπορεί να βάλει τη χώρα μας στο στόχαστρο.

Συγγενείς ή συμπολεμιστές του συλληφθέντα ίσως θελήσουν να προβούν σε μια πράξη εκδίκησης και τότε όλα είναι πιθανά.

Πηγή: athensmagazine.gr


Share