Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θλίψη! Πέθανε η Πένυ Σακοβέλη!

Απέραντη θλίψη!

Θλίψη! Πέθανε η Πένυ Σακοβέλη!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.03.2019 12:31

Θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της εκπαιδευτικού και υπεύθυνης της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Πηνελόπης (Πένυ) Σακοβέλη στα 59 της χρόνια.

Οι συμμαθήτριες της θέλησαν με μια «χαμογελαστή» φωτογραφία να την αποχαιρετίσουν. Η Πένυ Σακοβέλη έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο αφήνοντας πίσω δύο παιδιά τον Νικόλαο και την Εύη, ενώ απαρηγόρητοι είναι και οι γονείς της Ιωσήφ και Ευανθία Σακοβέλη. Διαβάστε παρακάτω...

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας και θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Δημοτικό κοιμητήριο Πατρών.

Είχε συνδέσει το όνομά της με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ήταν η πρώτη που ανέλαβε το συγκεκριμένο Τμήμα (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Αχαΐας) και εργάστηκε με πάθος, ενώ αφιερώθηκε στις καινοτόμες δράσεις.

Πέθανε η Πένυ Σακοβέλη από την Πάτρα

Από τις τελευταίες της συμμετοχές σε εκδηλώσεις ήταν αυτή που έγινε τον Ιανουάριο για τη βράβευση των σχολείων για τα «ευέλικτα καπάκια». Επίσης η Πένυ Σακοβέλη ήταν μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «ΕΛΠΙΔΑ».

«Η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας συνεχίζει να πενθεί. Σήμερα πληροφορηθήκαμε πως έφυγε για πάντα από κοντά μας μια ακόμη εκπαιδευτικός, η Πένυ Σακοβέλη.

Η εκλιπούσα ήταν δασκάλα και για πολλά χρόνια αφιερώθηκε στις καινοτόμες δράσεις της εκπαίδευσης, εφόσον ήταν υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και πολιτιστικών θεμάτων παλαιότερα. Συνέδραμε με μεγάλη αφοσίωση και εξαιρετική επιτυχία το έργο των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των μαθητών, που εμπλέκονταν σε σχολικά προγράμματα. Υπήρξε αρωγός χιλιάδων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν στα σχολεία και προήγαγαν τη βιωματική μάθηση και την ομαδοσυνεργατική διαδικασία. Ήταν η ψυχή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα σχολεία της περιοχής μας. Είναι βέβαιο πως η σφραγίδα της θα μείνει ανεξίτηλη και το κενό της θα είναι δυσαναπλήρωτο στα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής.

Ο πρόωρος χαμός της αποτελεί μεγάλη απώλεια για την οικογένειά της, τους φίλους της, καθώς και για την εκπαίδευση.

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Καλό ταξίδι αγαπημένη συναδέλφισσα», αναφέρει ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αχαΐας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας με την αναγγελία του θανάτου της

ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΣΑΚΟΒΕΛΗ

Δασκάλας, Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αχαΐας που επί σειρά ετών υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αχαΐας, συνήλθε ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 14/3/2019 και ώρα 8:00 μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου μας και αποφάσισε, εκτιμώντας την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά της στην εκπαίδευση, ομόφωνα τα εξής:

1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

2. Να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

3. Να κατατεθεί στεφάνι.

4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Πηγή: thebest.gr

Share