Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κύπρος: Αυτός είναι ο serial killer! Φωτογραφίες- σοκ για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας!

Σκότωνε… χαμογελούσε και ύστερα φωτογράφιζε...

Κύπρος: Αυτός είναι ο serial killer! Φωτογραφίες- σοκ για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 24.04.2019 10:59

Ο λοχαγός του Κυπριακού Στρατού Νίκος Μεταξάς, ο φερόμενος ως serial killer της Κύπρου,

ο οποίος έχει ομολογήσει τη διάπραξη τριών φόνων... Διαβάστε παρακάτω...

ακόμα και μετά την ανακάλυψη του πτώματος της 38χρονης Marry Rose στις 14 Απριλίου δεν είχε καμία αναστολή να εμφανιστεί δημοσίως και να εργαστεί ως φωτογράφος και κινηματογραφιστής σε τιμητική εκδήλωση για τον Δημήτρη Χριστόφια στο σωματείο «Δίκωμο ’74».


Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα της Κύπρου «Πολίτης». Την περίοδο που φέρεται να διέπραττε τα εγκλήματα που έχει παραδεχθεί φωτογραφιζόταν σε εκδήλωση της ΣΕΚ (Συνομοσπονδία Εργατών Κύπρου), αλλά και σε εκδήλωση για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου μεταξύ δημάρχων, βουλευτών και άλλων προσώπων της δημόσιας ζωής.

Στην εκδήλωση βρίσκονταν, εκτός του Δημήτρη Χριστόφια, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι και πολλοί παράγοντες της πολιτικής ζωής της Κύπρου.

Νίκος Μεταξάς serial killer Κύπρου φωτογράφος


Οπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα, ο Νίκος Μεταξάς είχε ιδιαιτέρως ενεργή κοινωνική ζωή. Όπως φαίνεται ο 35χρονος έδινε το παρών σε πολλές εκδηλώσεις τις οποίες απαθανάτιζε υπό την ιδιότητα του ως φωτογράφος.


Αισθήματα ανατριχίλας προκαλεί σήμερα η δημοσιοποίηση φωτογραφίας που εμφανίζει τον Μεταξά να κινηματογραφεί εκδήλωση προς τιμήν του Δημήτρη Χριστόφια, δεδομένου του γεγονότος ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου δηλαδή τρεις μέρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος της άτυχης Mary Rose στο φρεάτιο του Μιτσερού.

Νίκος Μεταξάς serial killer Κύπρου φωτογράφος


Όπως φαίνεται η παρουσία του Νίκου Μεταξά σε εκδηλώσεις στις οποίες παρίσταντο και πολιτικά πρόσωπα δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο αφού ο 35χρονος ύποπτος για τις δολοφονίες 2 γυναικών και ενός παιδιού, ήταν παρών και σε εκδήλωση για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου ιδρύματος στις 9 Φεβρουαρίου 2017.

Νίκος Μεταξάς serial killer Κύπρου φωτογράφος


Ηταν ο Μεταξάς ένας άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι; διερωτάται η εφημερίδα σε ρεπορτάζ της και προσθέτει ότι πληροφορίες από συναδέλφους του στο στρατόπεδο των τεθωρακισμένων που υπηρετούσε, αναφέρουν ότι ποτέ δεν είχε δημιουργήσει την εντύπωση ενός ανθρώπου που θα ήταν ικανός να διαπράξει τέτοια εγκλήματα. Ήταν τυπικός και κάθε αποστολή που του ανέθεταν οι προϊστάμενοί του την έφερε εις πέρας χωρίς διαμαρτυρίες. Το μόνο χαρακτηριστικό που του αποδίδουν είναι αυτό του ανθρώπου που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικός. Χαμηλών τόνων, κλειστός χαρακτήρας και λιγομίλητος.


Το μεγάλο πάθος του ήταν η φωτογραφία και για αυτό εμφανιζόταν στα θύματά του ως φωτογράφος. Λάμβανε μέρος σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και είχε αποσπάσει και διακρίσεις. Στο portfolio που είχε δημιουργήσει σε σελίδα φωτογράφων στο διαδίκτυο παρουσιάζει και μια σειρά από λήψεις στο μεταλλείο του Μιτσερού, το οποίο είχε μετατρέψει σε νεκροταφείο για τις γυναίκες που καθ’ ομολογία είχε δολοφονήσει.

Νίκος Μεταξάς serial killer Κύπρου φωτογράφος

Φρίκη χωρίς τέλος στην Κύπρο! «Απόλυτα υγιής ο serial killer» λένε οι ψυχίατροι!

Μόνο ως φρίκη χωρίς τέλος μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το περιστατικό με τον serial killer στην Κύπρο! «Απόλυτα υγιής» λένε ότι είναι οι ψυχίατροι!

Ποιες είναι όμως οι εξελίξεις σήμερα;


Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, χωρίς κανένα νέο στοιχείο ολοκληρώθηκε και η χθεσινή ημέρα των ερευνών στο φράγμα του Ξυλιάτου, αφού δεν προέκυψε κάτι που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του 35χρονου λοχαγού Νίκου Μεταξά, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ότι εκεί πέταξε το πτώμα της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuc. Ωστόσο ο ίδιος επιμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς, παρά το ότι οι ανακριτές διατηρούν επιφυλάξεις για το αν λέει την αλήθεια.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στο protothema.gr, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ένας άνθρωπος που ομολογεί ότι σκότωσε μια γυναίκα και το παιδί της, πήρε το ρίσκο να πετάξει σε δύο διαφορετικά σημεία τα πτώματα.


Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, «ένας έξυπνος άνθρωπος δεν θα έθετε σε κίνδυνο τον εαυτό του ώστε να γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις του πετώντας πτώματα σε δύο σημεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο να τον δει κάποιος, είτε στο φράγμα είτε στο μεταλλείο. Θα επέλεγε να ρισκάρει μία φορά και να πετάξει και τα δύο πτώματα στον ίδιο χώρο».

Ιδιαιτέρως για το φράγμα του Ξυλιάτου, το οποίο είναι πιο εκτεθειμένο σε μάτια πολλών ανθρώπων, το ρίσκο ήταν πολύ μεγαλύτερο, και μάλιστα αν συνέβη αυτό που ανέφερε, δηλαδή να μπήκε στο νερό για να σπρώξει το πτώμα πιο βαθιά.

Πάλι στο φρεάτιο
Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στήριξης της σιδεροδομής στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες με τη χρήση υποβρύχιας κάμερας υψηλής ευκρίνειας. Ακόμα και αν η κάμερα δεν φέρει στην επιφάνεια στοιχεία, οι έρευνες θα συνεχιστούν με κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο, αφού οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν ακόμα δύο πτώματα τουλάχιστον μέσα στο νερό.

Πάντως στην ανάκριση ο Μεταξάς δεν αποκαλύπτει άλλα στοιχεία, παίζοντας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να ομολογήσει άλλα εγκλήματα χωρίς να έχουν βρεθεί στοιχεία που να τον συνδέουν με αυτά.


Είναι η Arian;
Το δεύτερο πτώμα που ανακαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο, κατά την ομολογία του Ν. Μεταξά ανήκει στην 28χρονη Arian Palanas Lozano, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2018. Ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί ταυτοποίηση της σορού και αυτό θα γίνει με DNA, καθώς έχουν ζητηθεί και αναμένονται δείγματα από συγγενείς της στις Φιλιππίνες.

Η νεκροτομή στη σορό ολοκληρώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα, με τη συμμετοχή και ανθρωπολόγων που εξέτασαν το πτώμα μαζί με τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους. Το μόνο που διαπιστώθηκε με βεβαιότητα είναι πως πρόκειται για γυναίκα ασιατικής καταγωγής 25 έως 30 ετών.

Τα αίτια του θανάτου της δεν μπορούσαν να διαπιστωθούν, αφού το πτώμα είχε υποστεί αλλοιώσεις λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που βρισκόταν στο νερό. Λήφθηκαν δείγματα για να γίνουν και ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ την ταυτοποίηση της σορού που βρέθηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού την Κυριακή 14 Απριλίου ανακοίνωση και επίσημα η αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει εξακριβωθεί μετά από επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν η ταυτότητα του θύματος. Πρόκειται για τη Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, τέως από τις Φιλιππίνες.

Με πλήρη επίγνωση
Υπό ψυχιατρική εξέταση πέρασε χθες ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς. Τα συμπεράσματα των ψυχιάτρων έχουν καταγραφεί και διαβιβάστηκαν στους ανακριτές της υπόθεσης. Η ψυχιατρική γνωμάτευση λέει ότι ο ύποπτος για την δολοφονία των δύο γυναικών και της εξάχρονης Sierra, έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του και είναι ικανός να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

Σε μια άλλη εξέλιξη οι ερευνητές της υπόθεσης μπήκαν στο γραφείο του υπόπτου στο στρατόπεδο της Κλήρου όπου ήταν τοποθετημένος και πραγματοποίησαν έρευνες ενώ κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Εξάλλου στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται και οι προσωπικοί του ηλεκτρονικοί υπολογιστές που κατασχέθηκαν από την οικία του.

Αξιωματικοί: Δεν είμαστε όλοι φονιάδες

H αποκάλυψη της δράσης του Νίκου Μεταξά και η αναφορά της επαγγελματικής του ιδιότητας έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των μόνιμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν πως ένας συνάδελφός τους είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής σε μια υπόθεση ειδεχθών και πρωτοφανών εγκλημάτων.

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε «τη λύπη και συνάμα την απαρέσκειά του αναφορικά με τις αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με τους φόνους - εξαφανίσεις συνανθρώπων μας από τον φερόμενο ως δράστη, άτομο που υπηρετεί ως αξιωματικός στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς».

Η ανακοίνωση σημειώνει: «Επί του ανωτέρω, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού στηρίζει τις ενέργειες της Αστυνομίας Κύπρου, προς ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και τη στήριξή μας στα παιδιά του φερόμενου ως δράστη.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού προέβη σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες που προβλέπονται από το καταστατικό του, για παραπομπή του εν λόγω αξιωματικού στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Επιπλέον, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το αποτρόπαιο περιστατικό δεν πρέπει, επ’ ουδενί, να συνδέει και να στοχοποιεί το σύνολο των αξιωματικών και γενικότερα των στελεχών της Εθνικής Φρουράς που επιτελούν το καθήκον τους με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ήθος και σεβασμό προς την πατρίδα, τα στελέχη, τους οπλίτες και την κοινωνία γενικότερα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σοκ: Βιασμός και δολοφονία 26χρονης από εργαζόμενους νοσοκομείου! Είχε πάει για έναν πονόδοντο!

Φρικιαστικό έγκλημα: Γιατρός σκότωσε και διαμέλισε γυναίκα επειδή στη διάρκεια του σ3ξ κατάλαβε πως πρόκειται για τρανσ3ξουαλ!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share