Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ρόδος: Η φρίκη με τους γονείς - τέρατα της Λέρου αναβιώνει στο δικαστήριο!

Είχε σοκάρει το πανελλήνιο η υπόθεση!

Ρόδος: Η φρίκη με τους γονείς - τέρατα της Λέρου αναβιώνει στο δικαστήριο!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.07.2019 11:01
Follow us on Google News

Η φρίκη με τους γονείς-τέρατα της Λέρου αναβιώνει ξανά στο δικαστήριο της Ρόδου, όπου θα καθίσουν στο εδώλιο!

Η αποκάλυψη της δράσης τους σε βάρος των δύο ανήλικων και του ενήλικου, αλλά με νοητική στέρηση, παιδιών τους είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του οι γονείς, 52 και 47 ετών βαρύνονται με τις κατηγορίες:

-Αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα και δεκατέσσερα έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση
-Κατάχρησης σε ασέλγεια κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, της ασέλγειας μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
-Απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε αποπλάνηση παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα δώδεκα και δεκατέσσερα έτη, κατά μόνας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση κατά συρροή
-Απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Το βούλευμα που δημοσιεύει η εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου αναφέρει για τις πράξεις που αποδίδονται στο ζευγάρι:
Οι κατηγορούμενοι είναι σύζυγοι και κατοικούν στην περιοχή Πλάκα Λέρου, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους, (γεν. στις 17.10.2004) και (γεν. στις 24.12.2008), καθώς και τον ενήλικο υιό, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Η ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού

Κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2015 έως τις 26.5.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος ενήργησε επανειλημμένα σε βάρος της ανήλικης κόρης του ασελγείς πράξεις περισσότερες της μιας φορές και συγκεκριμένα είτε της αφαιρούσε τα ρούχα και εσώρουχα είτε την εύρισκε γυμνή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο και εν συνεχεία την θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα. Σε άλλη δε περίπτωση, σε μη εξακριβωθείσα ημερομηνία, αλλά τουλάχιστον μέχρι το Μάιο του έτους 2017, ο πρώτος κατηγορούμενος επιχείρησε να έλθει σε παρά φύσει συνουσία με την ανήλικη μετά το μπάνιο, χωρίς να επιτύχει τον σκοπό του λόγω της αντίδρασης της παθούσας, που αρνήθηκε να υποστεί την ολοκλήρωση της ασελγούς πράξης από μέρους του και αποχώρησε.
Άλλωστε, όπως προέκυψε, σε μη προσδιορισθείσα ημερομηνία, αλλά εντός του χρονικού διαστήματος από 1.1.2018 έως τις 26.5.2018, στις ασελγείς πράξεις εις βαρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της. Με εντολή, προτροπή και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου, η ανήλικη κόρη τους, αφαίρεσε τα ρούχα της και η μητέρα της, δεύτερη κατηγορούμενη, την θώπευσε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα προς ικανοποίηση της γενετήσιάς τους επιθυμίας.

Ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου γιου

Περαιτέρω, όπως προέκυψε, ο πρώτος κατηγορούμενος σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, σε κάθε περίπτωση όμως κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 μέχρι 26-5-2018, επιχείρησε ασελγή πράξη και σε βάρος του ανήλικου υιού του.
Επιπρόσθετα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσες ημερομηνίες και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από την 1.1.2015 έως την 26.5.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος ενεργούσε ασελγείς πράξεις, με άγνωστο αριθμό επαναλήψεων, και εις βάρος του ενήλικου υιού του, ο οποίος έπασχε από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση και ήταν για το λόγο αυτό ανίκανος να αντισταθεί.

Κατά το ίδιο δε χρονικό διάστημα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, η δεύτερη κατηγορούμενη επιχείρησε και η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της, πρώτο κατηγορούμενο, ασελγείς πράξεις εις βάρος του ψυχικά πάσχοντος υιού της.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα ο κατηγορούμενος πατέρας των τριών παιδιών ενώ ομολόγησε με λεπτομέρεια τις πράξεις του στην προανακριτική του ομολογία, στη συνέχεια ανακάλεσε εν μέρει, ως προς ορισμένα περιστατικά και ως προς τη συχνότητα επανάληψης των ασελγών πράξεων. Υποστήριξε δε, ότι είχε ομολογήσει υπό την πίεση των αστυνομικών. Ο ισχυρισμός κρίθηκε αβάσιμος από το συμβούλιο των πλημμελειοδικών της Κω, αφού ήταν τέτοιες οι λεπτομέρειες που είχε αναφέρει στην αστυνομία, ώστε να ήταν αδύνατο να τις γνωρίζουν οι αστυνομικοί και να τις αποτυπώσουν στην προανακριτική απολογία καθ' υπόδειξη ή πίεση. «Αντίθετα, προκύπτει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε αυθόρμητα τα όσα περιλαμβάνονται στην προανακριτική απολογία του. Τα εν λόγω συμπεράσματα ενισχύονται και από τα όσα αναφέρονται σε έκθεση πραγματογνωμοσύνης ψυχιάτρου», σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε ο κατηγορούμενος!

Την ίδια στάση, της εν μέρει αναίρεσης της προανακριτικής απολογίας είχε κρατήσει και η κατηγορούμενη μητέρα. Γράφει χαρακτηριστικά το βούλευμα: «Ο ισχυρισμός της ότι δεν έλεγξε τι ανέφερε η προανακριτική της απολογία πριν την υπογράψει δεν κρίνεται βάσιμος, δεδομένου ότι η τελευταία περιείχε περιστατικά με λεπτομέρειες και αναφορά σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, δηλαδή περιείχε στοιχεία που είναι προφανές ότι κατατέθηκαν αυθόρμητα από την ίδια. Επίσης μη πειστικός κρίνεται και ο ισχυρισμός της εν λόγω κατηγορούμενης ότι τέλεσε τις ως άνω πράξεις επειδή φοβόταν το σύζυγό της, καθόσον η ίδια στην ανακριτική απολογία της δήλωσε ότι δεν είχε απειλές από αυτόν. Άλλωστε, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της απολογίας της, σε ένα από τα περιστατικά ασελγούς πράξης (θωπεία στήθους) που τέλεσε η ίδια σε βάρος της ανήλικης κόρης της δεν ήταν μπροστά ο σύζυγός της, γεγονός που αποδυναμώνει τον ισχυρισμό της ότι τέλεσε τις εν λόγω πράξεις υπό την απειλή και τον φόβο του συζύγου της».

Οριστικό τέλος στην υπόθεση Γιακουμάκη! Αυτή είναι η απόφαση του εισαγγελέα!

Οριστικό τέλος στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη! Αυτή είναι η απόφαση του εισαγγελέα!

Βγήκε η οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη!

Καταδικάστηκαν οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους!

Ένοχοι κρίθηκαν οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι τρεις καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι όταν πέθανε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών.

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Μαρτυρία σοκ για τα βασανιστήρια που δέχτηκε! (Βίντεο)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη! Μια μαρτυρία σοκ για τα βασανιστήρια που δέχτηκε!

Έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες λεπτομέρειες που σοκάρουν!

Μια μαρτυρία ιδιωτικού ερευνητή στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη που μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού για τα όσα του εμπιστεύθηκαν φοιτητές στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, αναφορικά με την σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οπως λέει, «τον χτυπούσαν με μήλα στο κεφάλι, τον κλείδωναν στην ντουλάπα, του έκλειναν το νερό» και τον χτυπούσαν σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Βρόσγος αναφέρεται επίσης στο κλίμα τρομοκρατίας που επικρατούσε εντός της Γαλακτοκομικής σχολής αναφορικά με την μεταχείριση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Υπήρχε «φόβος από την πλευρά των φοιτητών, υπήρχε ομερτά δεν άνοιγαν εύκολα στόματα» είπε. Κατά τη διάρκεια της δίκης μια φοιτήτρια, μάρτυρας κατηγορίας, λιποθύμησε από την ένταση καθώς δεχόταν απειλές από τους κατηγορουμένους.

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σήμερα αναμένεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οπως έχει γίνει γνωστό, η πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανέβει στην Έδρα στις 10 το πρωί και θα εκφωνήσει την απόφαση.

Πριν από λίγα 24ωρα, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή των 8 από τους συνολικά 9 νεαρούς Κρητικούς, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση. O εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δίκη Γιακουμάκη: Δεν εμφανίστηκε ούτε ένας από του 9 κατηγορούμενους!

Δίκη Γιακουμάκη: Λιποθύμησε κοπέλα μάρτυρας! Την είχαν απειλήσει Κρητικοί με μαχαίρι!

Διαβάστε περισσότερα θέματα κοινωνικά στο Youweekly.gr!

Share