Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις με τον 27χρονο! Τα "γυρίζει" τώρα και δηλώνει πως...

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις!

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις με τον 27χρονο! Τα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον 27χρονο για την υπόθεση με την δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη! Τα "γυρίζει" τώρα και δηλώνει πως ποτέ δε βίασε τη Suzanne Eaton, σε αντίθεση με τα όσα είχε περιγράψει στο παρελθόν.

Από ειδική επιτροπή παρακολουθείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 27χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton!

Ο ίδιος όπως είχε ισχυριστεί την τελευταία φορά, αποκάλυψε τι συνέβη στην γυναίκα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Η διακεκριμένη επιστήμονας είχε πάει το περασμένο καλοκαίρι σε ένα επιστημονικό συνέδριο στο Κολυμπάρι Χανίων, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ ζωντανή στην πατρίδα της.

Για την άγρια δολοφονία της είχε συλληφθεί ένας νεαρός άνδρας, γιος ιερέα, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος είχε oμολογήσει στις Αρχές πως βίασε και στη συνέχεια σκότωσε την άτυχη βιολόγο.

Τα «γυρίζει» ο φερόμενος ως δολοφόνος της Suzanne Eaton

Μερικούς μήνες μετά την άγρια δολοφονία και την ομολογία του, ο 27χρονος τα «αλλάζει». Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ποτέ δε βίασε τη Suzanne Eaton, σε αντίθεση με τα όσα είχε περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην προανακριτική και ανακριτική απολογία του, σοκάροντας τους αστυνομικούς και το Πανελλήνιο.

Πού οφείλεται η «αλλαγή»

Η εφημερίδα «Πατρίς» αναφέρει ότι δεν αποκλείεται η αλλαγή στάσης του φερόμενου ως δράστη να οφείλεται στο γεγονός ότι στα δείγματα που είχαν ληφθεί από τη Suzanne Eaton δεν ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του νεαρού Χανιώτη.

Οι αρμόδιοι προχώρησαν σε λήψη σηπτικών υγρών στα οποία ενδεχομένως δεν συμπεριλήφθηκε το σπέρμα του 27χρονου ή ακόμα και αν ελήφθη δεν κατέστη δυνατή η ανίχνευσή του λόγω της σήψης. Τονίζεται ότι η ποιότητα του υλικού λόγω αποσύνθεσης συνιστά σαφή αποτρεπτικό παράγοντα ταυτοποίησης.

Για την υπεράσπιση, την οποία έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ. Παντελής Ζέλιος που ήδη τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει κομβική σημασία: Τα δείγματα δεν ταυτοποιήθηκαν, επειδή δεν υπήρξε βιασμός ή επειδή δεν ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθούν λόγω διαφόρων παραγόντων.

Αναπόφευκτα προβληματίζεται και διερωτάται: «Έχουμε να κάνουμε με κάποιον φαντασιόπληκτο που επιζητούσε δημοσιότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;»

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

H Suzanne Eaton εξαφανίστηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου από την περιοχή Κολυμπάρι στα Χανιά.

Η 60χρονη επιστήμονας ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και τις ημέρες αυτές συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Η σορός της εντοπίστηκε πέντε ημέρες μετά από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της. Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι βρήκαν τη γυναίκα μέσα στη σπηλιά, ενώ η είσοδος ήταν κλεισμένη με μια παλέττα.

Σιγά σιγά η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας της. Οι έρευνες οδήγησαν στον 27χρονο Κρητικό, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος μετά τις πιέσεις των αστυνομικών ομολόγησε ότι αυτός ήταν που σκότωσε την άτυχη γυναίκα.

Όπως είπε στους άνδρες που τον ανέκριναν την είδε την ώρα που έτρεχε και την χτύπησε με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει. Την έριξε στο έδαφος και μετά τη χτύπησε και δεύτερη φορά με το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε στο παλιό καταφύγιο, το οποίο γνώριζε καλά γιατί του άρεσε να κάνει εξερευνήσεις σε σπήλαια.

Ο 27χρονος ομολόγησε ότι τη βίασε επανειλημμένως και μετά την πέταξε μέσα στο καταφύγιο από μια τρύπα από την οποία έμπαινε αέρας. Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό έκαναν λόγο για μαρτυρικό θάνατο της γυναίκας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τη μοιραία μέρα έψαχνε μια γυναίκα για να συνευρεθεί μαζί της ερωτικά και στον δρόμο του βρέθηκε η Susanne Eaton, όπως επίσης ότι μερικές φορές τον πιάνει μια ακατανίκητη επιθυμία να κάνει κακό στους άλλους.

Πηγή: star.gr

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Σοκαρισμένοι και οι αστυνομικοί με όσα είπε ο δράστης!

Τα όσα ισχυρίστηκε ο δολοφόνος της βιολόγου στην Κρήτη, σόκαραν ακόμη και τους αστυνομικούς!

Οι αναφορές του βιαστή-δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον σχετικά με τον τρόπο που έδρασε αλλά και ασέλγησε πάνω στην 60χρονη βιολόγο προκάλεσαν ανατριχίλα ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης αφού ποτέ τους δεν είχαν έρθει αντιμέτωποι με τέτοιου είδους άνθρωπο.

Ο 27χρονος δράστης, στην προφορική του κατάθεση στους αστυνομικούς είπε, μεταξύ άλλων, ότι ερεθιζόταν με τις γυναίκες και όταν η ορμή γινόταν έντονη, δεν μπορούσε να την κρατήσει και πως ήταν σαν να έμπαινε ο «διάβολος» μέσα του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο 27χρονος πατέρας δύο ανηλικών παιδιών, βιάσε το θύμα του μια φορά όσο αυτό ήταν εν ζωή και άλλες δύο όταν είχε πεθάνει, ένα στοιχείο που προκάλεσε σοκ.

Εντωμεταξύ δειλά-δειλά έρχονται στην δημοσιότητα έρχονται καταγγελίες και από άλλες γυναικες, κυρίως αλλοδαπές, μέσω δημοσιευμάτων σε τοπικές ιστοσελίδες, οι οποίες δήλωσαν πως είχαν δεχθεί επίθεση από άγνωστο δράστη στην ίδια περιοχή ενώ μια γυναίκα σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ισχυρίστηκε πως αναγνώρισε το αυτοκίνητο του 27χρονου Χανιώτη. Δολοφονία βιολόγου: Ανατριχιάζουν οι περιγραφές! «Μυρίζαμε το πτώμα, δεν αντέχαμε πάνω από 20 δευτερόλεπτα» (Βίντεο)

Συγκεκριμένα μια γυναίκα Πολωνικής καταγωγής μετέβη στην Αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν όμως δεν μπόρεσε, μέσα στην ταραχή της να αναγνωρίσει το αυτοκίνητο, κάτι που έκανε αργότερα όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του οχήματος του 27χρονου. Τότε, μάλιστα, η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και εκείνη του 27χρονου, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια σύλληψη.

Άλλη μια καταγγελία προέρχται από μια γυναίκα από τη Λιθουανία, η οποία είδε να βγαίνει κάποιος από αυτοκίνητο και να την πλησιάζει, σύμφωνα όμως με την ίδια κατάφερε να γλιτώσει, επειδή άρχισε να τρέχει σε πολυσύχναστο μέρος.

Η τρίτη καταγγελία ήρθε από Ελληνίδα, η οποία αποκάλυψε ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και σώθηκε όμως αφού φώναξε και έτρεξε, ενώ γύρω της υπήρχε κόσμος.

Ο 27χρονος δολοφόνος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή μετά τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που του έχουν απαγγελθεί. Ο δικηγόρος του, όμως, αναμένεται να οριστεί από το Κράτος καθώς κανείς από τους Κρητικούς δικηγόρους δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση του.