Γλυκά Νερά: Εξελίξεις στη δίκη του Μπάμπη - Ποιοι θα βρεθούν ως μάρτυρες στη δολοφονία

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: Εξελίξεις στη δίκη του Μπάμπη - Ποιοι θα βρεθούν ως μάρτυρες στη δολοφονία

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την περασμένη Παρασκευή 8/4 βρέθηκε στα δικαστήρια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, ωστόσο η δίκη διακόπηκε για τις 12 Απριλίου 2022. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος δήλωσε «έγγαμος, χήρος και πατέρας ενός παιδιού», και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Την δήλωση σχολίασε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 10/4 στον ΑΝΤ1, εξηγώντας πως έγινε στα πλαίσια της διαδικασίας.

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος του Μπάμπη

«Σε κάθε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Πρόεδρος ζητάει κάποια στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος είπε τα πλήρη στοιχεία του και για την οικογενειακή του κατάσταση».

Σε ερώτηση πως θα στηρίξει το επιχείρημα ότι η δολοφονία της άτυχης Καρολάιν έγινε εν βρασμώ ψυχής δήλωσε «έχουμε μία ομολογία, σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε τις έννομες συνέπειες του νόμου».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν είναι τυχαίο πως και από την εισαγγελική Αρχή και από το επίπεδο μαρτύρων υπερασπίσεως και από έγγραφα που θα προσκομίσουν, αλλά κυρίως και από το ίδιο το Δικαστήριο το οποίο κάλεσε ως μάρτυρες ψυχολόγους, ιατροδικαστές για να ερευνηθούν τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά τα γεγονότα ήταν ικανά να πυροδοτήσουν την κατάσταση αυτή».

Γι' αυτό δεν πήγαν στο δικαστήριο οι γονείς της Κάρολαιν

Ο 34χρονος πιλότος πέρασε λίγο μετά τις 9.00 την αίθουσα του δικαστηρίου και δήλωσε «έγγαμος, χήρος και πατέρας ενός παιδιού». Μάλιστα, τόσο η μητέρα και ο πατέρας της Κάρολαιν δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο, καθώς εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη.

«Ο κ. Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν όπως είπαν οι ειδικοί, στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για τον θάνατο της κόρης της, είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς, μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρμάνης.