Συναγερμός - Με κορωνοϊό 120 άτομα σε πλοίο σε καραντίνα

Έσκασε τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός - Με κορωνοϊό 120 άτομα σε πλοίο σε καραντίνα

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστή η είδηση πως στο πλοίο που βρίσκεται σε καραντίνα στον Πειραιά, έχουν βρεθεί συνολικά 120 άτομα θετικά στον κορωνοϊό ενώ δύο εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο «Αττικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Πειραιά, έχουν βρεθεί θετικά 120 δείγματα που εξετάστηκαν από τους επιβάτες, με τις αρχές να ξεκινούν ήδη ένα πλάνο προκειμένου να λυθεί η έκρυθμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή ανησυχία έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι σημειώθηκε κρούσμα γιατρού στο ΑΧΕΠΑ.

Οι δυσκολίες διαχείρισης του περιστατικού είναι μεγάλες, καθώς υπάρχει ήδη μεγάλη κούραση στο πλήρωμα και τους ναυτικούς που βρίσκονται εν πλω σχεδόν ένα μήνα, χωρίς να έχουν πιάσει λιμάνι. Οι ναυτικοί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο υπάρχουν χώροι καραντίνας.

Τι συνέβη με το ταξίδι του συγκεκριμένου πλοίου

Όπως ανέφερε και στις χθεσινές δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς, το συγκεκριμένο πλοίο ναυλώθηκε από εταιρία της Μάλτας και ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου από το Τσεσμέ της Τουρκίας με τελικό προορισμό την Ισπανία. Εκεί θα λειτουργούσε ως πλωτό ξενοδοχείο για ναυτικούς και ναυτεργάτες κατά τη διάρκεια ναυπηγικών εργασιών. Στο πλοίο επέβαιναν 383 άτομα, από 13 διαφορετικές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων 36 Ελληνες.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως είχαν προγραμματιστεί, μιας και το πλοίο δεν κατάφερε να φτάσει στην Ισπανία λόγω των περιοριστικών μέτρων, ενώ στη συνέχεια και η Τουρκία αρνήθηκε την είσοδό του στο λιμάνι του Τσεσμέ, με αποτέλεσμα το πλοίο να γυρίσει στον Πειραιά όπου έχει αγκυροβολήσει και περιμένει τις νέες οδηγίες.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 26 Μαρτίου μετά από 21 μέρες που το καράβι βρισκόταν στη θάλασσα.