Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Οι αποφάσεις της Κεραμέως για τις Πανελλήνιες

Τι λέει η υπουργός Παιδείας;

Οι αποφάσεις της Κεραμέως για τις Πανελλήνιες
Ενημέρωση 07.04.2020 21:03
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι αποφάσεις της Κεραμέως για τις Πανελλήνιες. Τι είπε η υπουργός Παιδείας για την αναπλήρωση μαθημάτων για τον χαμένο χρόνο των μαθητών λόγω του κορωνοιού; Δείτε τι είπε παρακάτω.

Καμία οριστική απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων δεν έχει ληφθεί ακόμη, είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Σε αυτή την κρίση, ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Οπως δήλωσε, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων όμως για αυτή την απόφαση θα περιμένουν τις συστάσεις των ειδικών που αξιολογούν την κατάσταση. «Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος και το έχει υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι οδηγίες είναι ότι «θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα».

Κεραμέως: Τα δύο σενάρια για τα παιδιά της Γ' Λυκείου

Σχετικά με τις Πανελλαδικές, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο», επεσήμανε. Η κα Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.Ανησυχία να επισημάνουμε έδειξαν οι επιστήμονες για την παθογένεια της νόσου. Πώς λειτουργεί ο επιφανειοδραστικός παράγοντας των πνευμόνων;

Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.
Κεραμέως για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων: Εστιάζουμε στη στήριξη του κλάδου

Αναφορικά με την πληρωμή των διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών.

Πρόσθεσε, δε, ότι είναι θέμα ωρών να βγει για την κοινή υπουργική απόφαση περί αυτού.

Η κα Κεραμέως επισήμανε ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται. «Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν», είπε η Νίκη Κεραμέως «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με το ψάρεμα και τα μπάνια στην θάλασσα;

Κορωνοϊός: Νέες αλλαγές στις λαϊκές αγορές - Σπάνε στα δύο

Share