Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα - Στους 183 οι νεκροί

Η ενημέρωση του Υπουργείου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα - Στους 183 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, σήμερα καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, και κανένας νέος θάνατος, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 183.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3121, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες.

694 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1775 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια στιγμή, έκτακτα μέτρα πήραν και στην Ξάνθη για τα αυξημένα κρούσματα. Δείτε εδώ τι ακριβώς αποφασίστηκε.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, μπήκε "λουκέτο" σε γνωστό Beach Bar της χώρας

Λουκέτο δύο μηνών και πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε σε beach bar του Αλίμου έπειτα από τα πάρτι «συνωστισμού» με σαμπάνιες και καλλίγραμμες χορεύτριες, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Δήμου.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στο OPEN λέγοντας: «το πάρτι δεν είχε προηγούμενο. Στο μαγαζί μπήκε δίμηνο λουκέτο και επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ».

Η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα εφαρμοστεί σήμερα, ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να επιβάλλονται τα μέτρα που έχει βάλει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. Ας μην χρειάζονται κηδεμόνες αλλά να τηρούν τα μέτρα». Πριν λίγο καιρό πάρτι είχε γίνει και στην Μύκονο.

Το συγκεκριμένο πάρτι, όπως αναφέρθηκε από το κανάλι, διαφημιζόταν εδώ και μία εβδομάδα μέσω των social media.

Στο βίντεο φαίνονται και οι εικόνες από το χθεσινοβραδινό πάρτι συνωστισμού: